David Moyes kan bli ny Real Sociedad-sjef

Jagoba Arrasate sparket etter tap mot Málaga i går.

DEN UTVALGTE: Kanskje blir dette banneret snart å se på Real Sociedads stadion, Anoeta. Moyes later til, ifølge spanske aviser, å være førstevalget til den ledige jobben i den baskiske klubben. FOTO: AFP/PAUL ELLIS.
DEN UTVALGTE: Kanskje blir dette banneret snart å se på Real Sociedads stadion, Anoeta. Moyes later til, ifølge spanske aviser, å være førstevalget til den ledige jobben i den baskiske klubben. FOTO: AFP/PAUL ELLIS.Vis mer

(Dagbladet): Forrige sesong spilte Real Sociedad i Champions League, etter en imponerende fjerdeplass i den spanske toppdivisjonen.

Etter ti kamper denne sesongen står klubben med kun én eneste seier, merkelig nok mot Real Madrid. Tapet mot Málaga i går sendte klubben ned på en 19. plass, og ble også spikeren i kista for manager Jagoba Arrasate.

David Moyes er blant kandidatene til den ledige jobben.

Arbeidsledig Den 51 år gamle skotten har vært uten jobb siden han fikk sparken da det gjenstod fire kamper av forrige Premier League-sesong.

I et intervju for et par uker siden fortalte han at han var klar for å få seg en ny jobb, og han utelukket ikke utenlandske klubber.

Nå er han en av tre aktuelle kandidater for den ledige jobben i Real Sociedad, melder blant annet The Guardian.

De to andre hovedkandidatene har også arbeidet i engelsk fotball. Pepe Mel var i slutten av forrige sesong manager for Birmingham-klubben West Bromwich, og Juande Ramos har vært sjef for Tottenham.

Sociedad-presidenten var i London Ifølge den spanske avisen AS var Real Sociedads president, Jokin Aperribay, i London forrige uke for å forsøke å overtale treneren til å komme til Spania.

FIKK SPARKEN: Real Sociedads tidligere trener Jagoba Arrasate fikk sparken etter tapet mot Málaga. Her er han på pressekonferansen før kampen. Foto: EPA/Javier Etxezarreta.
FIKK SPARKEN: Real Sociedads tidligere trener Jagoba Arrasate fikk sparken etter tapet mot Málaga. Her er han på pressekonferansen før kampen. Foto: EPA/Javier Etxezarreta. Vis mer

Da skal Moyes ha takket nei til det første tilbudet fra San Sebastián-klubben.

Moyes skal også være aktuell for å erstatte Walter Mazzarri i Inter Milan, og ser ut til å avvente situasjonen til det rette tilbudet kommer.

Usannsynlig Derfor hevder den spanske avisen at det blir vanskelig å få den tidligere Everton og Manchester United-treneren til Spania.

De omtaler Moyes som en prestisjefull trener, og gir ham skryt for perioden i Everton. Moyes slo også Sociedad med Manchester United i gruppespillet i fjorårets Champions league.

Det virker dermed som at Moyes rykte i Europa ikke har blitt svekket etter de svake prestasjonene i United-jobben.

Mistet nøkkelspillere I likhet med mange andre overpresterende klubber i Spania, mistet Real Sociedad flere nøkkelspillere etter to imponerende sesonger på rad.

Forrige sommer forsvant Asier Illarramendi til Real Madrid, og denne sommeren forsvant Antoine Griezmann til Atlético.

Den tradisjonsrike klubben håper nå på at friskt trenerblod kan redde klubben fra et nytt nedrykk til nest øverste nivå i Spania.

ETTERTRAKTET: David Moyes kobles til flere store klubber nå nesten et halvt år etter at han fikk sparken i Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
ETTERTRAKTET: David Moyes kobles til flere store klubber nå nesten et halvt år etter at han fikk sparken i Manchester United. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

Sist Sociedad rykket ned var i 2007. Da forsøkte de også seg med britiske trenere, og både John Toshack og Chris Coleman fikk sjansen i klubben.

Ingen av dem fikk noen suksess i Spania, og klubben rykket ikke opp igjen til øverste nivå før i 2010.