I BEGRAVELSEN: Tidligere Aston Villa-eier Doug Ellis (t.v.) og Bobby Charlton var blant dem som tok farvel med Tom Finney. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix.
I BEGRAVELSEN: Tidligere Aston Villa-eier Doug Ellis (t.v.) og Bobby Charlton var blant dem som tok farvel med Tom Finney. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

David Moyes og Bobby Charlton blant gjestene da Fotball-England tok farvel med Finney

Tom Finney ble gravlagt torsdag.

En rekke mennesker møtte opp for å ære den tidligere Preston- og England-spilleren. Finney spilte hele 569 kamper for sitt kjære Preston. For England ble det 30 mål i løpet av 76 A-landskamper.

Finney pådro seg verken gult eller rødt kort.

Han gikk under kallenavnet «Preston Plumber», fordi faren insisterte på at Finney også skulle gå inn i familiens rørleggerbedrift.

Moyes på plass Tidligere Preston-manager og nåværende Manchester United-manager David Moyes var en av flere kjente ansikter som tok farvel med Finney. De tidligere landslagsspillerne Trevor Brooking, Jimmy Armfield og Bobby Charlton var også på plass.

- Som spiler var han en matchvinner, publikumsfrier og den som kunne utgjøre en forskjell. Da jeg var ung og fulgte ham på svarthvittfjernsynet, gikk jeg etterpå ut i hagen for å etterligne ham sammen med broren min.

God sportsånd Armfield, som var engelsk VM-kaptein, fortalte om en spiller opptatt som var opptatt av god sportsånd.

- Han prøvde aldri å lure til seg frispark og latet aldri som han var skadd. Det sto ikke på hans repertoar. Han var virkelig fotballens fotballspiller.

STILTE OPP: David Moyes, som i mange år var manager i Preston, viste en siste respekt for Tom Finney. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix.
STILTE OPP: David Moyes, som i mange år var manager i Preston, viste en siste respekt for Tom Finney. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix. Vis mer

Bobby Charlton var også raus med rosen.

- Han var en elskverdig mann. Jeg er virkelig stolt over at jeg spilte én kamp sammen med ham. Han var sensasjonell og fortjener all rosen folk gir ham, sa Charlton.

(NTB)

SISTE FARVEL: Tom Finney ble 91 år gammel. Her bæres kisten med den tidligere Preston-spilleren. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix.
SISTE FARVEL: Tom Finney ble 91 år gammel. Her bæres kisten med den tidligere Preston-spilleren. Foto: Nigel Roddis, Reuters / NTB Scanpix. Vis mer