Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

David Moyes raser mot Howard Webb etter nytt hjemmetap

- Jeg vet virkelig ikke hva som er straffe om det ikke er det.

VIKTIG: Emmanuel Adebayor sendte bortelaget i ledelsen med en lekker heading i den første omgangen, før Christian Eriksen la på til 2-0 i den andre omgangen. Danny Welbeck reduserte like etterpå, men flere mål ble det ikke. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
VIKTIG: Emmanuel Adebayor sendte bortelaget i ledelsen med en lekker heading i den første omgangen, før Christian Eriksen la på til 2-0 i den andre omgangen. Danny Welbeck reduserte like etterpå, men flere mål ble det ikke. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

• Manchester United-Tottenham 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Før rundens storkamp på Old Trafford hadde de fire andre lagene øverst på tabellen alle sanket tre poeng. Dette var med andre ord en kamp ingen av lagene hadde råd til å tape.

Men som så ofte i fotball er det en vinner og en taper, og i dag var det gjestene som kunne gå jublene av gressmatta på Old Trafford.

Emmanuel Adebayor sendte bortelaget i ledelsen med en lekker heading i den første omgangen, før Christian Eriksen la på til 2-0 i den andre omgangen. Danny Welbeck reduserte like etterpå, men flere mål ble det ikke.

Tim Sherwood kan dermed feire sin første storskalp som Tottenham-manager og lagets andre strake seier på Old Trafford.

- Soleklar straffe Helt på tampen ble Ashley Young taklet av en utrusende Hugo Lloris. David Moyes var i fyr og flamme da han fikk spørsmål om situasjonen etter kampen.

- Forestillingen vår i dag var veldig god. Det var en soleklar straffe og utvisning til keeperen. Jeg synes det er helt utrolig at dommeren ikke gir oss det på tampen der, sier skotten.

- Så gir han gult kort til Adnan Januzaj for filming. Det er helt utrolig. Folk som ansetter dommere må se på det der. Jeg vet virkelig ikke hva som er straffe om det ikke er det.

Jevnt Det var hjemmelaget som kjørte kampen innledningsvis. Først var Danny Welbeck nesten alene igjennom med Hugo Lloris, før Chris Smalling prøvde skuddfoten mot franskmannen før det var spilt fem minutter.

Det første kvarteret hadde ikke gjestene mye å komme med, men plutselig var Aaron Lennon alene igjennom etter en klasse-kontring. Dessverre for Spurs var David de Gea på pletten, og avverget med en god beinparade.

Etter den fartsfylte åpningen, roet tempoet seg betraktelig utover i omgangen. Tottenham kom mer med i spillet, og etter en drøy halvtime skulle det gi resultater.

Christian Eriksen kom seg fri på høyrekanten, og med dødelig presisjon fant han Adebayor foran målet til De Gea. Smalling ble knust i lufta, og den spanske sisteskansen kunne bare stå og se på at ballen seilte inn i hans lengste hjørne.

Fem minutter senere var det like før Roberto Soldado fikk lagt på til 2-0, men innlegget fra Lennon traff kneet til spanjolen og ballen gikk både over og ut.

To kjappe Etter hvilen var det fint lite som skjedde det første kvarteret før Danny Welbeck gikk ned i Tottenham-feltet. Dommer Howard Webb viftet vekk protestene, og reprisen viste at United-spissen falt lovlig lett.

Tottenham lå trygt og godt på egen banehalvdel, men grep sjansen når kontringsmulighetene bød seg. Denne gangen var det Lennon som kom seg fri på høyresiden, og foran mål ventet Eriksen. Dansken stupte inn foran en passiv Antonio Valencia, og dermed sto det 2-0.

Ikke før hadde United tatt avspark før ballen plutselig lå i det andre nettet, og Danny Welbeck løp jublende mot hjemmefansen. Januzaj var nest sist på ballen med en lekker gjennombruddspasning, og landslagsspissen gjorde ingen feil alene med Lloris. Plutselig var det spenning igjen.

Sjette og sjuende Etter scoringen var det langt på vei bare et lag på banen. Både Welbeck, Nemanja Vidic, Wayne Rooney og Javier Hernandez hadde gode muligheter til å utlikne og unge Adnan Januzaj holdt tidvis lekestue med Danny Rose på høyrekanten, men Tottenham holdt unna.

Dermed går Spurs forbi Manchester United på tabellen, og klatrer opp på en sjetteplass mens United ramler ned på sjuende.

Neppe den starten David Moyes ønsket seg på det nye året etter et godt gjennomført juleprogram. Tim Sherwood på sin side står nå med tre seiere og én uavgjort etter at han tok over sjefsstolen hos de hvite.