- David Moyes står i gjeld til de Gea etter dette

Uniteds keeper hylles etter denne dobbeltredningen.

(Dagbladet): Robin van Persie scoret tre ganger og ble den store helten da Manchester United slo ut Olympiakos av Champions League med 3-2 sammenlagt i går kveld.

Seieren betyr at Uniteds hardt pressede manager David Moyes har jobb en stund til. Men skotten tror ikke nødvendigvis at problemener er borte, selv om de røde spilte godt i går.

- Jeg ser ikke på denne kampen som et vendepunkt. Hver gang vi har hatt en bra kamp, har vi ikke klart å følge den opp med en ny, sa Moyes etter oppgjøret.

Kan takke de Gea Selv om van Persie ble den største helten, kan Moyes og resten av United-folket takke David de Gea for at de er et av lagene som er med på moroa når kvartfinalene i Champions League skal trekkes i morgen ettermiddag.

Den spanske 23-åringen spilte en jevnt god kamp, men det var dobbeltredningen han vartet opp med på stillingen 1-0, noen minutter før pause, som stjal oppmerksomheten.

Uniteds Danny Welbeck mistet ballen på Olympiakos' banehalvdel og grekerne kontret lynraskt langs sin høyreside.

Ballen ble til slutt lagt glimrende på hodet til David Fuster, som headet knallhardt mot United-kassa fra sju-åtte meters hold.

De Gea sideforflyttet seg imidlertid lynraskt og fikk reddet kula med venstre kne. Ballen havnet isteden rett i beina på Alejandro Dominguez, som forsøkte å styre den i korthjørnet med venstrebeinet.

1: David de Gea redder David Fusters harde heading med venstrebeinet. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
1: David de Gea redder David Fusters harde heading med venstrebeinet. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Utrolig nok var de Gea der også. 23-åringen forflyttet seg lynrast mellom de to avslutningene, og rakk akkurat å styre den presise avslutningen ut til corner med høyrefoten.

Videoen sier egentlig sitt.

Skryt - En kjemperedning, brølte Viasat-ekspert Vidar Davidsen på lufta i går kveld.

Engelske fotballkommentatorer skrøt dobbeltredningen opp i skyene:

- En dobbeltredning Peter Schmeichel ville vært stolt av, skrev Telegraphs Henry Winter.

- Moyes står i gjeld til David de Gea. Keeperen gjorde en livsviktig dobbeltredning fra David Fuster og Alejandro Dominguez like før van Persie scoret Uniteds andre mål, skrev BBCs Phil McNulty.

Dette er ikke første gang den unge spanjolen skrytes opp i skyene etter å ha dratt fram en vanvittig redning.

Da han strakk seg helt opp i krysset og reddet Juan Matas frispark for drøyt to år siden, kalte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker redningen for like vakker som Rooneys brassespark.

Oppgitt Gibson Gårsdagens feberdobbel skapte imidlertid ikke bare positive reaksjoner.

2: De Gea forflytter seg mot høyre og stopper Alejandro Dominguez avslutning med høyrefoten. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix
2: De Gea forflytter seg mot høyre og stopper Alejandro Dominguez avslutning med høyrefoten. Foto: AP / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

Darron Gibson, som spilte i United i sju år, før han ble Everton-spiller i 2012, mener de Geas lagkompiser var altfor dårlige på å takke keeperen i går.

- To fantastiske redninger og ikke én spiller gir ham en high five eller et klapp på skulderen, raste Gibson på Twitter.

At David de Gea gjorde en stor kamp i går, er imidlertid de fleste enige om.

Sisteskansen belønnes med ni av ti poeng på børsen hos en rekke engelske medier, blant annet hos Independent.