- David Moyes tar over Manchester United

Melder engelsk storavis.

NY SKOTTE I UNITED: Everton-sjef David Moyes etterfølger sir Alex Ferguson som manager i Manchester United. Foto: Reuters / NTB Scanpix
NY SKOTTE I UNITED: Everton-sjef David Moyes etterfølger sir Alex Ferguson som manager i Manchester United. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson trakk seg i formiddag som manager for Manchester United.

Spekulasjonene om hvem som skal ta over har pågått i hele dag, men nå melder flere engelske medier at Everton-manager David Moyes (50) blir Uniteds neste sjef.

Han har dermed slått José Mourinho i kampen om å få en av fotballens aller største jobber.

Bekreftes snart
Velinformerte Daily Telegraph, som var den første avisa som meldte om Fergusons avskjed, skriver i ettermiddag at Moyes allerede er valgt som Fergusons etterfølger, og at det vil bli bekreftet i løpet av de neste 24 timene.

Storavisa The Independent melder det samme.

Moyes' kontrakt med Everton går ut etter denne sesongen. Skotten har vært manager i Merseyside-klubben helt siden han kom fra Preston North End i 2002.

Går gratis
Skotten har ikke vunnet noen titler som manager for de blå, men har bygget flere sterke årganger til tross for små ressurser.

Everton ligger på 6. plass i Premier League to runder før slutt, en posisjon de mest sannsynlig også vil havne på til slutt.

TAKKER AV: Alex Ferguson har to kamper igjen av karrieren som Manchester United-manager. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TAKKER AV: Alex Ferguson har to kamper igjen av karrieren som Manchester United-manager. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Liverpool-klubben har på nåværende tidspunkt ikke bekreftet Uniteds interesse for Moyes, men det faktum at skottens kontrakt går ut om to uker, gjør at han ifølge Telegraph kan forlate «Toffees» uten at klubben får noen form for kompensasjon.

Ifølge The Independent vil United gjøre minimale endringer i støtteapparatet når Moyes kommer inn.

Redaktør for United.no, Dag Langerød, sa til Dagbladet tidligere i dag at Moyes var hans personlige favoritt til jobben:

- Min personlige mening er David Moyes, basert på en litt romantisk og nostalgisk tankegang. United har mye tradisjon, og det er viktig å ivareta ta den. Moyes er en ny skotte som bygger på de samme prionsippene som Ferguson. Han er ekstremt lojal, og tross elendige økonomiske forutsetninger har hatt gjort det godt i Everton i en årrekke, sa Langerød.