David Moyes tar styringen i Real Sociedad

David Moyes som tidligere i år hadde ansvaret for Manchester United, er blitt ny sjeftrener i den spanske storklubben Real Sociedad.

NY JOBB: Tidligere Manchester United-manager David Moyes er ansatt som ny manager for spanske Real Sociedad. AFP PHOTO / ANDREW YATES
NY JOBB: Tidligere Manchester United-manager David Moyes er ansatt som ny manager for spanske Real Sociedad. AFP PHOTO / ANDREW YATESVis mer

Han har skrevet under en kontrakt som binder ham til klubben til 30. juni 2016, melder den spanske klubben selv i en pressemelding.

51-åringen kommer inn som erstatter for Jagoba Arrasate som fikk sparken i San Sebastian-klubben 2. november etter en svært dårlig start på sesongen. Dette opplyste klubben på sine nettsider mandag kveld.

Moyes overtok managerjobben i Manchester United etter Sir Alex Ferguson, men han hadde ingen stor suksess i den engelske storklubben, og etter en sesong ble han byttet ut med Louis van Gaal som er manager nå. Han hadde i utgangspunktet en avtale som gjeldt for seks år med United, men ga seg allerede i april, før sesongen var over.

Han var sjef i 51 kamper i United. Det endte med 27 seirer, ni uavgjort og 15 tap.

Moyes fikk ord på seg som en god trener gjennom tiden sin i Everton. Fire ganger klarte han å få denne klubben til å ende blant de seks beste i Premier League. Skotten klarte også å få Everton kvalifisert til mesterligaen i 2005 og i 2009 nådde klubben FA-cupfinalen. Der ble det 1-2 tap for Chelsea.

Når Moyes nå overtar i Real Sociedad ligger klubben på 15.-plass i La Liga med ni poeng på 11 kamper. Søndag ble det 2-1 seier hjemme over Atlético Madrid.

(NTB)