David Moyes tar styringen i Real Sociedad

David Moyes som tidligere i år hadde ansvaret for Manchester United, er blitt ny sjeftrener i den spanske storklubben Real Sociedad.

NY JOBB: Tidligere Manchester United-manager David Moyes er ansatt som ny manager for spanske Real Sociedad. AFP PHOTO / ANDREW YATES
NY JOBB: Tidligere Manchester United-manager David Moyes er ansatt som ny manager for spanske Real Sociedad. AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han har skrevet under en kontrakt som binder ham til klubben til 30. juni 2016, melder den spanske klubben selv i en pressemelding.

51-åringen kommer inn som erstatter for Jagoba Arrasate som fikk sparken i San Sebastian-klubben 2. november etter en svært dårlig start på sesongen. Dette opplyste klubben på sine nettsider mandag kveld.

Moyes overtok managerjobben i Manchester United etter Sir Alex Ferguson, men han hadde ingen stor suksess i den engelske storklubben, og etter en sesong ble han byttet ut med Louis van Gaal som er manager nå. Han hadde i utgangspunktet en avtale som gjeldt for seks år med United, men ga seg allerede i april, før sesongen var over.

Han var sjef i 51 kamper i United. Det endte med 27 seirer, ni uavgjort og 15 tap.

Moyes fikk ord på seg som en god trener gjennom tiden sin i Everton. Fire ganger klarte han å få denne klubben til å ende blant de seks beste i Premier League. Skotten klarte også å få Everton kvalifisert til mesterligaen i 2005 og i 2009 nådde klubben FA-cupfinalen. Der ble det 1-2 tap for Chelsea.

Når Moyes nå overtar i Real Sociedad ligger klubben på 15.-plass i La Liga med ni poeng på 11 kamper. Søndag ble det 2-1 seier hjemme over Atlético Madrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer