David Moyes varsler strenge krav i United

Følger i Fergusons disiplin-fotspor.

STILLER STRENGE KRAV: David Moyes, her fra sin siste kamp som Everton-manager, sier de som skal jobbe med ham i Manchester United må være forberedt på å ofre mye. Foto: Carl Court / AFP / NTB Scanpix
STILLER STRENGE KRAV: David Moyes, her fra sin siste kamp som Everton-manager, sier de som skal jobbe med ham i Manchester United må være forberedt på å ofre mye. Foto: Carl Court / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Om noen uker inntar David Moyes kontoret sitt på Manchester Uniteds treningsfelt.

Da vil klubben få kjenne hvordan et manager-skifte føles for første gang siden november 1986. Sir Alex Ferguson ga seg etter sesongen, etter mer enn 26 år i sjefsstolen.

Det er knyttet stor spenning til hvordan Moyes takler å erstatte tidenes mest suksessrike manager. Han har allerede kvittet seg med Fergusons assistent Mike Phelan og keepertrener Eric Steele.

- Må fortjene respekt Denne uka har han vært på en konferanse i New York. Der snakket den 50 år gamle skotten om hva han forventer av seg selv og de som skal jobbe med ham i United.

Ferguson styrte United med jernhånd, og de spillerne som kom i konflikt med manageren ble som oftest vist døra. Det ble stjerner som Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy og Roy Keane bevis på.

- Du må gjøre deg fortjent til spillernes respekt. Det er opp til deg selv å vise hva du kan, sa han foran rundt 300 trenere ifølge Daily Mail.

Moyes sier også at de som vil jobbe med ham, må ofre mye.

- Dersom du vil jobbe for meg, er du nødt til å kunne jobbe sju dager i uka. Jeg må vite at staben min vil gi meg den innsatsen.

Vil gi unge spillere sjansen 50-åringen var Everton-manager fra 2002 fram til slutten av årets sesong. Han har fått til mye på et stramt budsjett, og det har ofte blitt spekulert i hva han kan utføre med mer penger.

Britisk presse har skrevet at Moyes vil ta med seg den hardtspillende midtbanespilleren Marouane Fellaini og venstrebacken Leighton Baines. Moyes sier også at han kommer til å fortsette satsingen på å få fram unge talenter.

- Jeg har stor tro på å gi unge spillere sjansen til å prestere, sier han.

Manchester United spiller sin første oppkjøringskamp i Bangkok 13. juli.