Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- David Moyes ville fått sparken tre ganger allerede

Om han var manager i Italia, mener Gianluca Vialli.

VILLE FÅTT SPARKEN FOR LENGST: Gianluca Vialli mener David Moyes ville fått sparken for lenge siden dersom han var manager i Italia.  Foto: AFP PHOTO / CARL COURT /NTB Scanpix
VILLE FÅTT SPARKEN FOR LENGST: Gianluca Vialli mener David Moyes ville fått sparken for lenge siden dersom han var manager i Italia. Foto: AFP PHOTO / CARL COURT /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United-manager David Moyes har fått kjenne på kroppen hvor tøft det er å ta over stafettpinnen etter den legendariske skotten Sir Alex Ferguson. Men til tross for svake resultater i inneværende sesong, er han fortsatt å finne i sjefsstolen på Old Trafford.

Det ville aldri skjedd om han ledet en italiensk klubb, skal vi tro den tidligere Juventus- og Chelsea-spilleren Gianluca Vialli.

- I Italia blir managere bedømt utifra resultater, sier Vialli til BBC.

Sparket tre ganger - David Moyes ville fått sparken tre ganger allerede i Italia. I Premier League får du følelsen av at de gir deg mer tid til å fikse opp i problemene, sier han.

Det er åtte managere som har fått sparken i den øverste divisjonen i England denne sesongen. Paolo Di Canio (Sunderland), Ian Holloway (Crystal Palace), Martin Jol (Fulham), Steve Clarke (WBA), Andre Villas-Boas (Tottenham), Malky Mackay (Cardiff), Michael laudrup (Swansea) og Rene Meulensteen (Fulham) har alle fått fyken.

I italienske Serie A er det ti managere som har mistet jobben. Selv om forskjellene på de to ligaene tilsynelatende ikke er så store, mener Vialli det er en merkant forskjell.

Gir mer tid - De er mer forståelsesfulle i England, og enda viktigere, eiere av fotballklubbene tror ikke at de vet mer enn managerne. De lar managere lede klubbene en stund og sparker deg ikke de første to-tre ukene, sier Vialli.

Gianluca Vialli spilte selv i Premier League, og var også manager for Chelsea i to sesonger fra 1998. Italieneren fikk selv sparken i 2000/01-sesongen.

Hele Norges coronakart