David Nielsen etterforskes av DBU

Innrømmer at han ville tape med vilje.

(Dagbladet.no): Det danske fotballforbundet DBU varsler en disiplinærsak mot Strømsgodset-spiller David Nielsen for å sette idretten i vanry.

Dette kommer som en konsekvens av at David Nielsen forteller i det danske TV2-programmet «LPS» at han ville tape en kamp med vilje i Aalborg i 2004.

DBU skriver i en pressemelding at de har informert Norges fotballforbund om den kommende etterforskningen av saken «fordi det blant sanksjonsmulighetene

inngår karantenestraff».

- Ingen vanlig utvisningssak

Nå er Nielsen bare på utlån i Godset, men dersom han skulle fortsette å spille i Norge, kan han altså måtte stå over kamper her i landet dersom han dømmes av DBU.

- I utgangspunktet har vi ingen særlig praksis å vise til med slike tilfeller, så dette må vi nesten ta når det kommer, sier seksjonsleder Roger Ness i Forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund til Dagbladet.no.

Ness forteller videre at det ved internasjonale overganger er nedfelt i reglementet at eventuelle karantener som ikke er ferdigsonet følger spilleren til sin nye klubb, slik at han må sone ferdig der.

ETTERFORSKES: David Nielsens uttalelse om at han ønsket å tape med vilje blir nå gjenstand for etterforskning i Danmark. Om Nielsen dømmes av DBU, kan han bli utestengt i Norge. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
ETTERFORSKES: David Nielsens uttalelse om at han ønsket å tape med vilje blir nå gjenstand for etterforskning i Danmark. Om Nielsen dømmes av DBU, kan han bli utestengt i Norge. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

- Men dette er jo ikke en vanlig utvisningssak, sier Ness.

Eksemplarisk

Den 23. mai 2004 spilte Aalborg borte mot FC København. FCK trengte poeng i kampen for å sikre seriemesterskapet. Aalborg hadde tapt for nettopp FCK i cupfinalen, noe som betydde at AaB ville få cupplassen i Uefa-cupen dersom FCK ble seriemester og dermed kvalifisert for Champions League.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nielsen forteller at han ville få en bonus på 300 000 kroner dersom klubben kom til Uefa-cupen. Spissen var i store pengetrøbbel på grunn av gambling, og var derfor villig til å bryte et av idrettens klare fair play-prinsipper for å sikre plassen i Uefa-cupen.

- Det er derfor vi ikke spiller Champions League ja, sier sportssjef i Strømsgodset Jostein Flo.

- Her i Strømsgodset har han arbeidet hardt og vi har ingenting å utsette på han. At vi som klubb skal bli straffet for noe som skjedde i 2004 kan jeg ikke helt forstå, sier Flo.

David Nielsen etterforskes av DBU