David Nielsen etterforskes av DBU

Innrømmer at han ville tape med vilje.

(Dagbladet.no): Det danske fotballforbundet DBU varsler en disiplinærsak mot Strømsgodset-spiller David Nielsen for å sette idretten i vanry.

Dette kommer som en konsekvens av at David Nielsen forteller i det danske TV2-programmet «LPS» at han ville tape en kamp med vilje i Aalborg i 2004.

DBU skriver i en pressemelding at de har informert Norges fotballforbund om den kommende etterforskningen av saken «fordi det blant sanksjonsmulighetene

inngår karantenestraff».

- Ingen vanlig utvisningssak

Nå er Nielsen bare på utlån i Godset, men dersom han skulle fortsette å spille i Norge, kan han altså måtte stå over kamper her i landet dersom han dømmes av DBU.

- I utgangspunktet har vi ingen særlig praksis å vise til med slike tilfeller, så dette må vi nesten ta når det kommer, sier seksjonsleder Roger Ness i Forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund til Dagbladet.no.

Ness forteller videre at det ved internasjonale overganger er nedfelt i reglementet at eventuelle karantener som ikke er ferdigsonet følger spilleren til sin nye klubb, slik at han må sone ferdig der.

ETTERFORSKES: David Nielsens uttalelse om at han ønsket å tape med vilje blir nå gjenstand for etterforskning i Danmark. Om Nielsen dømmes av DBU, kan han bli utestengt i Norge. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
ETTERFORSKES: David Nielsens uttalelse om at han ønsket å tape med vilje blir nå gjenstand for etterforskning i Danmark. Om Nielsen dømmes av DBU, kan han bli utestengt i Norge. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

- Men dette er jo ikke en vanlig utvisningssak, sier Ness.

Eksemplarisk

Den 23. mai 2004 spilte Aalborg borte mot FC København. FCK trengte poeng i kampen for å sikre seriemesterskapet. Aalborg hadde tapt for nettopp FCK i cupfinalen, noe som betydde at AaB ville få cupplassen i Uefa-cupen dersom FCK ble seriemester og dermed kvalifisert for Champions League.

Nielsen forteller at han ville få en bonus på 300 000 kroner dersom klubben kom til Uefa-cupen. Spissen var i store pengetrøbbel på grunn av gambling, og var derfor villig til å bryte et av idrettens klare fair play-prinsipper for å sikre plassen i Uefa-cupen.

- Det er derfor vi ikke spiller Champions League ja, sier sportssjef i Strømsgodset Jostein Flo.

- Her i Strømsgodset har han arbeidet hardt og vi har ingenting å utsette på han. At vi som klubb skal bli straffet for noe som skjedde i 2004 kan jeg ikke helt forstå, sier Flo.

David Nielsen etterforskes av DBU