VISTE FRAM SØNNEN: David Silva med sønnen Mateo i sesongens siste ligakamp mot Huddersfield. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB Scanpix
VISTE FRAM SØNNEN: David Silva med sønnen Mateo i sesongens siste ligakamp mot Huddersfield. Foto: Reuters/Carl Recine/NTB ScanpixVis mer

David Silva om den tunge perioden: - De verste månedene i mitt liv

Plutselig var City-stjerna utelatt fra kamptroppen. Noen dager seinere ble den dramatiske årsaken kjent.

Forrige sesong oppsto det mange rykter da Manchester Citys stjernespiller David Silva plutselig ble utelatt fra kamptroppen i flere kamper rundt juletider forrige sesong. Den offisielle årsaken var «personlige grunner».

Først i januar kom det fram at Silva og familien gikk gjennom en dramatisk periode.

Like før en ligakamp mot Tottenham fødte Silvas kjæreste Yessica Gonzales parets sønn Mateo, tre måneder før termin. Den lille gutten kjempet for livet på intensivavdelingen på sykehuset Casa de Salud i spanske Valencia.

- Det var de verste månedene i livet mitt, sier Silva, som bærer en tatovering av sønnen på venstrearmen med ordene «Gi aldri opp».

Silva så hvordan Manchester City slo Spurs på en iPad ved sengekanten til kjæresten. Manager Pep Guardiola hadde bedt spillerne om å «vinne for David, Yessica og Mateo».

- Reisen var så lang. Takket være Gud har Mateo det bra og vokser raskt, men det var veldig vanskelig. Jeg skylder klubben, mine lagkamerater og Pep Guardiola så mye - de har vært så støttene, sier Silva i det lengre intervjuet med FourFourTwo.

Stemmens hans er følelsesladet når han forteller om støtten fra de rundt ham.

Fikk lite hvile

Heldigvis er Mateo nå en frisk liten gutt, som bor i Manchester med foreldrene sine. De første seks månedene av livet til babyen var historien en helt annen.

- Hver gang jeg reiste tilbake, tilbrakte jeg all tid på sykehuset med Yessica og Mateo. Reisene var så lange og du hviler aldri fordi du tenker på sønnen og partneren din hele tiden. Jeg spiste ikke skikkelig og jeg trente bare én gang i uka før kamp, sier Silva.

- Dette er noe som skjer en gang i livet, og du vet ikke hva en prematur fødsel er før du opplever det selv, sier Citys playmaker videre.

City-manager Pep Guardiola skjønte at han måtte la midtbanespilleren få fri til å være sammen med familien i den vanskelige tiden.

- Han kan reise, det spørs på situasjonen. Han ønsker å bli fordi han elsker å spille, men familie er det viktigste i livet. Det spiller ingen rolle om vi mister et poeng fordi han ikke er her. Jeg kommer ikke til å presse ham, sa Guardiola tidlig i januar ifølge Daily Telegraph.

Hadde vært for mye

Silva mistet blant annet kvartfinalen i Ligacupen mot Leicester og den første semifinalekampen mot Bristol City, i tillegg til åtte ligakamper totalt (blant annet 3-4 tapet for Liverpool).

- Tankene mine var ikke i Manchester og Pep innså at det var bedre for laget, i tillegg til meg selv, at jeg var med familien. Jeg følte jeg måtte være i nærheten av dem. Hvis det ikke hadde skjedd på den måten, hadde jeg aldri klart å takle alt. All reisingen til og fra Valencia ville vært for mye, sier Silva.

I mai ble sønnen endelig skrevet ut fra sykehuset. Han fikk en spesiell velkomst på Citys hjemmebane Etihad i sesongens siste ligakamp mot Huddersfield.

- Han var stjerna den dagen, selvfølgelig. Når han blir eldre, vil jeg aldri slutte å fortelle ham om den dagen. Fortelle mer om det enn å vinne Premier League, mer enn alt. Alt kommer i andre rekke når det gjelder helsa til familien din, sønnen din, sier Silva.