David som ble Goaliat

LONDON (Dagbladet): Folk med mellomfag i fotball har to teorier. De frykter at England uten David Beckham (27) ryker ut etter innledende runde, men blir Beckham frisk i skuddfoten, kan England nå langt.

I dag spiller England treningskamp mot Kamerun. Uten David Beckham. Han trenger et ekstra røntgenbilde av venstrebeinet, og må bevise at han er i VM-form innen fredag. Ellers ryker Sverige-kampen.

Utålmodig

Beckham er kapteinen for England som ikke har vunnet noe av betydning siden 1966. Han er kapteinen med en ikke helt leget venstrefot. Han er Becks.

Gift med en popkjendis. Stjernespiller på verdens mest kjente klubb. Nasjonen, kona Posh, barnet Brooklyn, manager Eriksson, sponsorer, fans og svigermødre ber. Om at kapteinen med sveisen skal bli frisk til VM-åpningen. Mot slåsskjempen Ljungberg og Sverige.

- Jeg kan nesten ikke vente på at VM skal begynne. Som fotballspiller vil du alltid være med å spille mot de aller beste i verden. Med den trekningen England gjorde er det ingen tvil at vi skal møte noen av de beste landslagene i verden. De har helt forskjellig spillestil, men alle tre har ekstreme kvaliteter, har Beckham uttalt. Vel vitende om at hjemlandet England skriver side opp og side ned om hans minste bevegelse. Beckham er for øyeblikket øyrikets største celebritet.

- Alt jeg drømte om da jeg var liten var å bli en profesjonell fotballspiller. Jeg har aldri sett på meg selv som en spesiell person. Min familie er vanlig arbeiderklassefolk, og jeg har måttet jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag, har Beckham uttalt om alt styret rundt hans person.

Traff Beckham

  • Kjendismagasinet Hello har kåret Beckham og kona Victoria til Storbritannias stiligste par. Sladreblekka Heat har døpt paret til «Posh & Becks as». Dagbladet har truffet Beckham to ganger. Den ene gangen sa han ingenting, men signerte en trøye til inntekt for Dagbladets «Julemusikantene».

Den andre gangen snakket han vennlig om et frispark han dytta inn.

For å gjøre et intervju med mannen må du enten kjenne kjæresten til sir Elton John, eller så må det punges ut. Penger som Beckham ofte gir til veldedige formål. Som da han før VM inviterte lagkamerater og fiffen til et asiatisk kjendisparty på Beckingham Palace.

Inngangsprisen var 50000 kroner per person. Pengene her gikk til et kreftsykehus for barn.

Idolet

David Beckham gjorde seg først bemerket da han feide ballen inn i Wimbledons mål. Fra midtlinja i 1996. Deretter under VM i 1998 med sitt første frisparkmål på landslaget mot Colombia. Pluss utvisningen mot Argentina. Etter denne tåpelige episoden ble han fiende nummer en for engelsk presse og idiotiske fans.

Det gikk også fullstendig i ball da han giftet seg med Spice-Posh. Begge tronende fra et slott i Dublin. O'herre.

Han skaper også overskrifter ved å gå ut på in-restauranter. Enten iført det malayiske klesplagget sarong. Med hanekam. Med brylkremsleik. Med snau skalle eller med et skaut rundt hodet. Posh og Becks er snikfotografenes yndlinger, men ingen har hittil avfotografert ham ravende full eller sinna som en Keane. Han fikk en verbal oppstrammer av sir Alex Ferguson fordi han skulket treningen i fjor, men de fleste holdt med Beckham fordi han ble hjemme grunnet syk sønn.

Beckham har nettopp signert ny kontrakt med arbeidsgiver United. Denne sikrer ham 1,3 millioner kroner i uka. I tillegg er han annonsørens drømmebilde. Det hevdes han håver inn cirka 30 millioner i året på reklameoppdrag. Biografi har han også skrevet. Pappa Beckham har Brooklyns navn tatovert på ryggen. På hans nye VM-støvler står også sønnens navn med japanske skrifttegn.

Forskningsobjekt

Det var Sven-Göran Eriksson som overraskende utnevnte Beckham til kaptein. Han ble da tilgitt av de aller fleste. Spesielt da han scoret Englands andre mål mot Hellas i fjor høst. Et frispark på overtid som sendte landet til VM.

Skuddet er nylig analysert av forskere i Storbritannia. Dette for å finne ut hvordan det fysisk var mulig å vinkle ballen på denne måten. Med passe skru, passe høyde over muren, nøyaktighet og akkurat passe fart.

- Målet mot Hellas var uten tvil mitt viktigste så langt i karrieren.

  • En spiller som vet hva det vil si å ha en viktig skuddfot, er Roberto Carlos, venstreback på Real Madrid og Brasil.

- David Beckham er Englands mest sentrale spiller. Han kan skape store problemer for alle lag i verden , sier brasilianeren.

FRYKTET: Skuddbeinet til David Beckham er fryktet av alle lag i verden.