David Villa ble historisk da Spania vant

Snudde kampen på egenhånd i løpet av fire minutter.

HISTORISK: David Villa gjorde sitt 45. og 46. mål på 72 landskamper. Foto: AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
HISTORISK: David Villa gjorde sitt 45. og 46. mål på 72 landskamper. Foto: AFP PHOTO/ JORGE GUERREROVis mer

(Dagbladet): Spania-Tsjekkia 2-1 (0-1)

David Villa og Raul Gonzales stod begge bokført med 44 landslagsmål for Spania før kveldens kamp, noe som var spansk rekord. Den rekorden innehar nå David Villa alene etter at den lille spissen i kveld scoret to mål.

Spania slet lenge mot en defensiv motstander før Villa dro seg fri på 16 meter, og satte ballen mellom bena på to forsvarsspillere og i mål. Det var da spilt snaut 70 minutter.

Det hadde vært et stort press fra hjemmelaget i hele den andre omgangen, og slitne Tsjekkere felte Andres Iniesta håpløst i feltet fire minutter senere.

David Villa var god og heldig da han banket straffesparket i mål, etter at Cech hadde fingerspissene på ballen. Det var spissens 46. mål på 72 landskamper

21 strake seiere Tsjekkia stod foran en vanskelig oppgave foran kveldens kamp mot regjerende EM og VM- vinner Spania. Det spanske laget stod med 20 strake seiere på hjemmebane før dagens kamp.

Det var derfor et stort sjokk når Jaroslav Plasil ladet kanonen og banket ballen via stanga i det venstre hjørnet for keeper Casillas. Tsjekkia hadde ikke hatt noen skudd på mål før sjokket var et faktum.

Spania-trener Vicente del Bosque valgte å starte med Fernando Torres på benken i dagens kamp. Spanjolene gikk hardt ut i starten av kampen, og Cech i målet til bortelaget måtte tidlig ut i aksjon for å stoppe et forsøk fra David Villa.

Del Bosque foretok noen grep i pausen, og byttet formasjon da Fernando Torres entret banen. Ut gikk Xabi Alonso.

Torres hadde ingen god dag på jobben, og viste nok en gang at spilleren er langt unna formen. Han fikk en mulighet til å legge på til 3-1 like før slutt, men Cech vant duellen mot sin klubbkamerat.

Spania har fire seiere av fire mulige i gruppe I, og leder gruppa med seks poeng foran Tsjekkia.