PENN TIL PAPIR: Her skriver David Villa under på kontrakten for New York City FC sammen med administrerende direktør i klubben, Ferran Soriano. Sistnevnte er også administrerende direktør i Manchester City og australske Melbourne Heart. Foto: nycfc.com
PENN TIL PAPIR: Her skriver David Villa under på kontrakten for New York City FC sammen med administrerende direktør i klubben, Ferran Soriano. Sistnevnte er også administrerende direktør i Manchester City og australske Melbourne Heart. Foto: nycfc.comVis mer

David Villa er den eneste spilleren i klubben sin

Lampard kan bli nestemann.

(Dagbladet): Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet, men i dag ble det offisielt klart:

David Villa er den nyoppstartede MLS-klubben New York City FCs første spiller.

Det bekrefter klubben selv i en pressemelding på sine nettsider.

- I dag er New York City FC stolte av kunne annonsere signeringen av klubbens første spiller, den spanske superstjerna og verdensmesteren David Villa, heter det.

Eid av City-sjeik 32-åringen, som i mai hjalp Atlético Madrid til seriegull i Spania, har bundet seg til de lyseblå fra verdensmetropolen de neste tre sesongen. Spanjolens nye arbeidsgiver skal spille sin første offisielle kamp i starten av 2015.

NUMMER SJU: David Villa kunne velge fritt blant alle mulige draktnumre da han skrev under for NYCFC, og valget falt på det samme nummeret som han hadde i Barcelona mellom 2010 og 2013. Foto: nycfc.com
NUMMER SJU: David Villa kunne velge fritt blant alle mulige draktnumre da han skrev under for NYCFC, og valget falt på det samme nummeret som han hadde i Barcelona mellom 2010 og 2013. Foto: nycfc.com Vis mer

- Gjennom hele min karriere har jeg forsøkt å oppnå nye mål, noe denne overgangen er et bevis på. Jeg vil hjelpe MLS å vokse ved å spille, jobbe hardt, score mål, og samtidig gjøre New York City FC til det beste laget i ligaen, sier Villa til klubbens nettsider.

New York City FC er eid av eierselskapet bak Manchester City (80 prosent) og New York Yankees (20 prosent). Laget skal spille sine hjemmekamper på Yankees Stadium fram til en splitter ny arena er på plass. Den spanske superspissen har fått drakt nummer sju, og er foreløpig den eneste spilleren i stallen til østkystlaget. Han kan imidlertid snart få besøk av Frank Lampard i millionbyen.

Chelsea-spilleren får nemlig ikke fornyet kontrakt i den engelske hovedstaden, og ifølge blant andre Daily Mail kan New York bli neste stoppested for 35-åringen.

Fornøyd Reina Amerikanske Claudio Reyna, som tidligere har spilt for klubber som Bayer Leverkusen, Manchester City og New York Red Bulls, er sportsdirektør i den nyoppstartede MLS-franchisen. Reyna står med 111 landskamper for det amerikanske landslaget, og debuterte faktisk mot Norge i 1994. Han er godt fornøyd med å ha skaffet klubben sin første spiller.

- David er den perfekte førstesigneringa for New York City FC. Hans individuelle merittliste er fantastisk, sier Reyna til nycfc.com.

Både David Villa og Frank Lampard skal spille VM for sine respektive landslag seinere denne måneden.