Davids comebeck

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-Sunderland 4- 1. Den sjefspålagte hvilepausen har gjort godt for frispark-kongen David Beckham.

Beckham var sammen med van Nistelrooy og Roy Keane de tre beste. Men, i fotball handler det ofte om de som lager mål, mange mål. Derfor blir nå Ruud van Nistelrooy omtalt som tidenes beste spisskjøp, en van GOAL.

At sir Alex Ferguson visste hva han gjorde da han kjøpte Ruud, er nå helt klart, men oddsene mot at Ruud skulle bli en suksess, var høye. Han ble som kjent kneskadet.

Sammen med Ole Gunnar Solskjær har Ruud de siste titalls kampene vært direkte målkåt. I går sørget han for to nye.

- Pasningsspillet var utmerket, intensiteten det samme, og vi hadde en utrolig bevegelse over hele banen, sa David Beckham.

Han er forresten i god formrute mot sommerens VM-sluttspill. Dette etter at han fikk åtte hvilekamper av sjefen for en stund tilbake. Noe som resulterte i spekulasjoner om at han var på vei bort fra klubben. Disse spekulasjonene legger seg ikke nå heller, ettersom Beckham fortsatt ikke har signert ny kontrakt.

Trengte hvilen

- De siste par kampene har jeg følt meg mye lettere i kroppen enn på lenge. Jeg hadde virkelig godt av fotballpausen. Det får jeg igjen nå, sa Beckham, som så at Phil Neville av alle åpnet målgården etter seks minutter i går.

Her var vi vitne til et fabelaktig forspill. Mellom van Nistelrooy og Solskjær, som endte med en presis pasning fra nordmannen.

Beckhams lange benkeliste

26.01.02 Middlesbrough (b) - spilte ikke

02.01.02 Newcastle (h) - spilte 5 minutter

26.12.01 Everton (b) - spilte 34 minutter

22.12.01 Southampton - spilte 25 minutter

15.12.01 Middlesbrough (b) - spilte ikke

12.12.01 Derby (h) - spilte ikke

08.12.01 West Ham (h) - spilte 31 minutter

05.12.01 Boavista (h) - spilte ikke

Phil dundret inn fra kort hold. Til jubel fra alle. For det er ikke ofte en Neville lager mål. Lagkameratene kastet seg da også over ham og bror Gary ga ham en familieklem.

  • Den 12. desember i fjor gikk sir Alex Ferguson for alvor over til å bruke Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær sammen på topp i et 4-4-2-ligasystem, United slo Derby 5- 0. Solskjær laget to mål, van Nistelrooy ett.

Siden den gang har nordmannen og hollenderen utvist stor glede ved å spille sammen. Totalt har Ruud og Ole laget 21 mål til sammen siden denne Derby-dagen.

Ollie og Ruud

Også David Beckham har verbale roser å dele ut til de to på topp.

- Når du har to så fenomenale avsluttere som Ruud og Ollie foran, blir det vår oppgave å ftre dem med de riktige pasningene. Samtidig viser jo nykommeren Diego Forlan at han er en god spiller, selv om han fortsatt trenger flere kamper for å bli kjent med laget, sa Beckham, som laget sitt niende mål denne sesongen. Det kom som vanlig på et frispark, denne gangen fra 16 meter. Sunderlands mur så ut som den var bygd av håndverkere uten fagbrev. Så Beckham fikk en lett jobb.

- Jeg liker helst at ballen er lenger ut, men når dommeren valgte å flytte den fordi Sunderland protesterte, da var det bare å sikte. Og, det gikk jo bra, sa Becks.

SCORER IGJEN: David Beckham gratuleres av Roy Keane (t.h.) - Solskjær og Giggs vil også gratulere frispark-kongen.