Davids endelig helt

Nederland- Jugoslavia 2- 1. Juventus-spilleren Edgar «pitbull» Davids (25) ble sendt hjem fra EM for to år siden. I går sendte han Nederland videre til kvartfinalen i VM da han traff blink fra 18 meter to minutter på overtid.

Tilnavnet fra den iltre hunderasen fikk Davids av sin gamle trener i Ajax fordi han alltid kom opp i bråk. For to år siden beskyldte han landslagssjef Guus Hiddink for å favorisere de hvite spillerne. Og dermed ble han sendt hjem fra England i skam.

Men etter storspill for Juventus denne sesongen måtte Hiddink innkalle midtbanedirigenten til spill i den oransje trøya igjen. Det angrer han ikke for i dag.

Straffe

Men seieren satt langt inne for skøytenasjonen. Til tross for at nederlenderne styrte kampen, fikk de ikke mange målsjanser.

Etter at Nederland ledet 1- 0 etter en Bergkamp-scoring ved pause, kom jugoslavene ut i et forrykende tempo i andre omgang. Først utliknet Slobodan Komljenovic, og så fikk gutta fra Balkan tildelt straffe da Jaap Stam dro ned Vladimir Jugovic innenfor 16-meteren.

Straffe-miss

Fra krittmerket dundret Real Madrids Predrag Mijatovic ballen i tverrliggeren. Returen spratt ut i Toulouse-natta, og dermed var den første straffemissen i ordinær tid i et VM-sluttspill siden Gianluca Vialli mot USA i 1990 et faktum.

Derfra og ut var nederlenderne overlegne.
Men uttelling fikk de først da mannen som sluttet på skolen som sekstenåring for å spille fotball knallet inn en corner fra Clarence Seedorf på overtid.

Og da kan Davids trekke seg tilbake til sin favorittlektyre fram til møtet mot vinneren av Argentina- England: Buddhistiske filosofi.