Davids klar for Tottenham

Attraksjonen til Premier League.

(Dagbladet.no): I kveld ble det klart at Tottenham har sikret seg Edgar Davids. Den nederlandske midtbanespilleren ble frigitt av Inter tidligere denne sommeren.

- Han er en av de beste midtbanespillerne fra Nederland de siste ti årene. Han er både en playmaker og en ballvinner med svært god utholdenhet, sier Tottenham-trener Martin Jol til Sky Sports.

Davids har 70 landskamper og ønsker å være sikret førstelagsspill foran VM i Tyskland neste år. Han har tidligere spilt for Ajax, Juventus, Inter, Milan og Barcelona. Han vant Champions League med Ajax i 1995.

Varemerket hans - i tillegg til den blendende teknikken og arbeidsmoralen - er at han spiller med «solbriller». Han ble tvunget til å spille med briller på grunn av en øyeskade.

I 2001 ble han utestengt i tre måneder da en dopingtest viste spor av testosteronet Nandrolon.

- Dette er spilleren som kom til Barcelona midt i sesongen da de lå midt på tabellen. Da sesongen var over hadde de nesten vunnet ligaen. Det er fantastisk for oss at han skal spille for Tottenham. Vi har en ung stall og han vil helt klart være med å løfte de yngre spillerne, sier Jol.

Tottenham har tidligere denne sesongen hentet stortalentet Tom Huddlestone fra Derby. London-klubben har flere stortalenter som de nå håper skal få dem tilbake i toppen av engelsk fotball.

Davids vil signere kontrakten og gjennomgå den obligatoriske medisinske testen i morgen.

GOD I JUVE: Edgar Davids hadde flere gode sesonger i Juventus. Her i duell mot Newcastles Andy O\'Brien i en Champions League-kamp. Nå er han klar for Tottenham og Premier League.