SKILLES: Roar Stokke (t.v.) og Vidar Davidsen har kommentert mange kamper i Champions League sammen. Nå skilles de. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
SKILLES: Roar Stokke (t.v.) og Vidar Davidsen har kommentert mange kamper i Champions League sammen. Nå skilles de. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Davidsen ferdig i Viasat

Bekrefter overfor Dagbladet.

Vidar Davidsen (60) er ferdig som ekspertkommentator i Viasat. Det ble klart etter et møte han hadde med ledelsen for kanalen i dag.

– Jeg er ikke overrasket. Det har ligget i kortene lenge. TV-bransjen er i konstant endring. Jeg har vært med i 21 år og overlevd mange endringer og utskiftninger. Denne gang var turen kommet til meg, sier Davidsen til Dagbladet.

60-åringen har vært en sentral skikkelse i de svært eksklusive rettighetene Viasat har hatt til Champions League i fotball. Han kom inn i glansdagene til den avdøde legenden Knut Th. Gleditsch. Siden har han kommentert i tospann med profiler som Thor Eggen, Daniel Høglund og Roar Stokke.

– Jeg har vært utrolig heldig. Jeg har fått jobbe med det jeg elsker og er veldig takknemlig. Det har vært fantastisk moro. Jeg har jobbet med mange dyktige folk, forteller Davidsen.

Fornyelse

60-åringen med 46 landskamper for Norge beskriver dagens møte som udramatisk.

– Det er en gjenganger i bransjen: Viasat ønsker fornyelse. Det må jeg bare ta til etterretning.

Han erkjenner:

– Jeg skulle gjerne ha vært med lenger. Jeg har følt meg privilegert som har vært så tett på toppfotballen. Det har vært en fantastisk reise. Men når en dør lukkes, åpnes kanskje en annen. Jeg er en fotballjunkie. Jeg håper det dukker opp noe annet innenfor fotballen. Jeg ser lyst på framtida.

– Hva er høydepunktet i løpet av de 21 åra?

– Kanskje VM i Sør-Afrika i 2010. Det var eksotisk og spennende. Det er et land med store kontraster, og det ble spilt veldig bra fotball.

– Champions League-finalen mellom Liverpool og Milan i 2005 er også noe jeg husker godt. Det var magisk da 35 000 Liverpool-supportere sang «You'll Never Walk Alone» i pausen – og Liverpool snudde 0–3 til seier.

– Jeg må også ta med Sir Alex Ferguson. Hvor mange ganger ble han ikke stemplet som gammel? Så leverte han det ene knallaget etter det andre.

Forvarsel

Davidsen innrømmer at han fikk en forvarsel om hva som var på gang da han og Roar Stokke ikke fikk kommentere årets finale i Champions League mellom Real Madrid og Liverpool. I stedet falt valget på Morten Langli.

Valget skapte storm på sosiale medier. Mange var forbannet, andre igjen var fornøyd – men internt i kanalen skal det ha slått ned som ei bombe. Stokke hadde kommentert 17 finaler på rad. Davidsen hadde også kommentert mange finaler, uten at han har det nøyaktige antallet.

– Jeg fikk mange tilbakemeldinger. Spesielt etter finalen. Det ble en del oppstyr. Det opplevde jeg som både overraskende og hyggelig, sier han.

Redaksjonssjef for Viasport, Sjur Molven, opplyser at han befinner seg på et seminar. Men i en tekstmelding til Dagbladet skriver han:

«Vidar Davidsen har vært tilknyttet Viasat i over 20 år. Han har vært med på formidlingen av mange store øyeblikk, og vi er takknemlige for det han har bidratt med.»

På Facebook i kveld skriver Davidsen:

«Tusen takk for muntre tilrop og konstruktive pasninger fra go`stolene rundt omkring. Forsøk på grisetaklinger har det heldigvis vært få av.»