Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Vålerenga - Viking

Davidsen om et offensivt Vålerenga: - Det kan bli alt fra sølv til femteplass

Vidar Davidsen synes Vålerenga ser sterke ut på papiret.

LOVENDE: Vidar Davidsen har troen på en god sesong for Vålerenga. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
LOVENDE: Vidar Davidsen har troen på en god sesong for Vålerenga. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Vålerenga seriestarter mot Viking i dag, og får levert favorittstempelet. Tidligere Vålerenga-trener og spiller, Vidar Davidsen, tror på et offensivt bra lag.

- I kveld er Vif ganske store favoritter. De vil nok ikke høvle over Viking, men må nok slite seg til seier. De har et stort press på hjemmebane, men akkurat der er Deila flink i forkant. Hans holdning er å gå ut og glede seg til kampene. At det skal være moro og befriende, ikke tyngende. Det vil smitte over på spillerne, sier Viasat-ekspert, Vidar Davidsen til Dagbladet.

PASSER: Davidsen tror Deilas tropp med både  unge og erfarne spillerne blir en god blanding. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PASSER: Davidsen tror Deilas tropp med både  unge og erfarne spillerne blir en god blanding. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Davidsen tror Oslo-klubben kan kjempe helt i toppen denne sesongen.

- De har kapasitet til å klare topp fire-fem. Det kan bli alt fra sølv til femteplass. Gullet havner i Rbk. De må nok vente et år eller to til for å utfordre.

Vålerengas kaptein, Christian Grindheim, håper laget blir å se i det øvre sjiktet.

- Målsetningen er øvre halvdel, så får vi se. Vi skal være mer gjennombruddshissige, og bedre i gjennvinningspresset i år, forteller Grindheim til Dagbladet.

- Jeg er veldig nyfiken på Keita

Den nye signeringen av Muhamed Keita har skapt mye oppmerksomhet og optimisme rundt hovedstadsklubben.

Vidar Davidsen sier:

- Jeg er veldig nyfiken på Keita. Ronny kjenner ham godt, og vet hvordan å takle ham. Han er spennende, og vil bli en klassespiller hvis de får stabilisert han. Vif kan fort få de seks fremste som potensielle match-avgjørerende spillere. De kan justere mye, og bytte med kraft i angrepet.

Viasat-eksperten har store forventninger til et offensivt Vif-lag.

- De ser sterkere ut enn i fjor. Jeg har hørt mye positivt om at «Moa» er på gang. Det betyr mye hvis de får en stabil spiss som holder høy klasse. Zahid regner jeg med at tar et steg til, og blir veldig viktig han også. Jeg er litt spent på Finne, som de har plukket tilbake fra utlandet. Han kan bli en slags joker.

Grindheim har troen på at «Moa» og Zahid får en god sesong på Ullevaal stadion. Han tror Zahid blir Årets spiller, og at en av Adbdellaoue-brødrene blir toppscorer.

- Ghayas blir viktig. Han er kreativ og har et bra poengsnitt de siste tre sesongene. Toppscorer tror jeg blir enten «Moa» eller «Mos». Det står mellom de to.

JUBEL: Det er mange som har troen på Mohammed «Moa» Abdellaoue denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Det er mange som har troen på Mohammed «Moa» Abdellaoue denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

At stallen er ung, mener han passer Deila godt.

- De har mange unge som har gode forutsetninger. De kommer ut og spiller mellom de rutinerte spillerne, som er en bra miks, sier Davidsen.

- Ronny er glad i å bruke de unge spillerne. Hvis de er litt dårligere enn de eldre, så går det tre måneder før de er bedre. Spillere i alderen 18-22 tar ofte nivået fort. Årets Vif-lag er spennende, og de har nye fjes som kan bli profiler.

Bra på papiret

Med nysigneringene av Daniel Berntsen, Abdisalam Ibrahim og Muhamed Keita kan man ikke lenger telle midtbanespillerne i Vif på to hender.

- Det vil være en blanding hvordan de velger formasjon osv, men de har et bra utvalg som ser bra ut på papiret.

For selv om midtbanen er styrket, er det mye ungt bak i rekkene.

- Offensivt ser det veldig lovende ut for årets Vif-lag. De har litt spennende unge spillere som f.eks. Nakkim og Näsberg. Det blir spennende å se om de unge spillerne tar steget fullt ut. Hvis Tollås Nation holder seg skadefri kan han bli en god forsterkning.

Mandagskampen Vålerenga mot Viking spilles kl. 19.00. Kampen sendes på MAX.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media