Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Davidsen om Viasat-stormen: - Ganske overrasket

Roar Stokke har kommentert 17 Champions League-finaler. Mange av dem sammen med Vidar Davidsen. Da duoen ikke dukket opp lørdag kveld, kokte det blant TV-seerne.

PARHESTER: Roar Stokke (t.v.) og Vidar Davidsen har kommentert Champions League sammen i flere år. Men i Kiev var de ikke. Foto: Jon-Michael Josefsen / scanpix
PARHESTER: Roar Stokke (t.v.) og Vidar Davidsen har kommentert Champions League sammen i flere år. Men i Kiev var de ikke. Foto: Jon-Michael Josefsen / scanpix Vis mer
  • Real Madrid - Liverpool 3-1

I 17 år på rad har Roar Stokke (58) kommentert Champions League-finalen i fotball for Viasat. Svært mange ganger har han hatt med seg Vidar Davidsen (60) som ekspertkommentator.

Da det gikk opp for TV-seerne at duoen ikke skulle kommentere Real Madrid mot Liverpool lørdag kveld, tok det av på sosiale medier.

Spesielt Stokke - hovedkommentator og frontfigur for Viasat - var etterlyst. Men også Davidsen - som har vært til-og-fra-makker til Stokke - har merket pågangen fra folk. Duoen ble erstattet av Morten Langli (43). Avgjørelsen blir både slaktet og hyllet på sosiale medier.

Stokke har ikke besvart Dagbladets henvendelse. Davidsen sier «jeg ble ganske overrasket» over alle reaksjonene og spørsmålene som har kommet i ettertid om hvorfor han ikke var på Olympiastadion i Kiev.

- Jeg har fått tilbakemeldinger på Facebook, via tekstmeldinger og jeg er blitt stoppet på gata. Lørdag var vi rundt 20 personer som hadde en hyggelig Champions League-sammenkomst. Etterpå gikk vi en tur i Oslo. Da traff jeg mange mennesker som lurte på hvorfor jeg ikke var på finalen. De sa de savnet meg. Og det er jo hyggelig, forteller Davidsen.

Erstattet Gleditsch

Stokke og Davidsen fikk beskjed i begynnelsen av mai om at de ikke skulle kommentere finalen i den ukrainske hovedstaden.

Stokke kom inn som hovedkommentator i Champions League etter populære Knut Th. Gleditsch. Mange mener stemmen til trønderen og Champions League går hånd i hånd. Og reaksjonene lot ikke vente på seg i går kveld:

- Hvor faen er Roar Stokke og Vidar Davidsen? spør en Twitter-bruker.

- Er Stokke sykmeldt? spør en annen.

- Her kunne Roar Stokke ønsket oss velkommen til mektige og ærverdige Olympiastadion. Men neida, Viasat vil heller bruke en travkommentator, skriver en tredje. Og slik fortsetter det. Både på Twitter og Facebook.

Sjur Molven, redaksjonssjef for Viasport, svarer slik på spørsmålet om hvorfor Langli erstattet Stokke som hovedkommentator:

- Morten Langli har kommentert nesten alle Liverpools kamper i Champions League denne sesongen. Han er hovedkommentator på engelsk fotball. Han har også kommentert mange kamper i La Liga. Derfor falt valget på ham denne gang.

- Forstår du reaksjonene på at Stokke ikke kommenterte finalen?

- Jeg har forståelse for at han var savnet. Han har kommentert 17 finaler på rad. For mange er Champions League stemmen til Roar Stokke. Men Langli har som sagt med få unntak kommentert alle Liverpools kamper i årets turnering. Han har stor kompetanse på engelsk fotball og denne kompetansen ønsket vi å rendyrke. Da var det naturlig at han kommenterte finalen i år.

Molven understreker at Stokke «definitivt er med i framtidsplanene» til kanalen:

- Han er en meget dyktig kommentator. Han er fortsatt en av hovedkommentatorene til Viasat Sport. Vi har mange dyktige og erfarne kommentatorer og det er ikke unaturlig at oppgavene spres på flere. Men Roar har vært en ressurs i mange år og er definitivt med i våre planer videre.

PÅ PLASS I KIEV: Morten Langli. Foto: NTB scanpix
PÅ PLASS I KIEV: Morten Langli. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hva skjer med framtida til Vidar Davidsen?

- Vi er meget godt fornøyd med de vi har med oss som kommentatorer og eksperter, både på Champions League og andre ligaer vi har rettighetene til. Vi har en kontinuerlig evaluering og søker hele tiden å gi seerne et best mulig produkt. Men jeg ønsker ikke å gå inn på enkeltpersoner utover dette.

- Høydramatisk

Til Dagbladet sier Davidsen at ekspertrollen på Viasat først og fremst er en hyggelig tilleggsjobb for ham.

- Jeg skulle gjerne vært i Kiev, men sånn ble det ikke denne gang.

Han synes det ble en svært underholdende finale. Real Madrid vant 3-1.

- Det var høydramatisk. Kampen hadde alt en finale skal ha. Her var det helter og syndebukker. På slutten var det vondt å se Liverpool-keeper Loris Karius være helt alene. Skamfull som han var gikk han bort til supporterne helt alene. Det var både et stort og vondt øyeblikk.

Davidsen fortsetter:

- Liverpool-supporterne er kjent for å synge «You’ll Never Walk Alone». Nå trenger han mer støtte enn noen gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media