Davidsen røk korsbåndet

Tertnes- Ikast 25-25. Her bæres Mette Davidsen (24) av banen med store smerter. Med røket korsbånd i venstre kne mister hun både OL i Sydney og EM i desember.

- Det er skremmende hvor fort livet forandrer seg. Jeg hadde planene klare for det neste halvåret og så fram til både OL- og EM-sluttspill. I min kalender var det ikke en fridag før jul, men nå skal jeg istedet under kniven og blir sittende i Bergen, sier en frustrert Mette Davidsen til Dagbladet.

Tertnes-jenta har vært skikkelig god i OL-oppkjøringen og så ut til å kapre plassen som en playmaker på det norske laget i Sydney.

Inntil 12 minutter ut i gårsdagens kamp mot Ikast og Kjersti Grini i Årdalsturneringen. Da smalt det i kneet idet Davidsen forsøkte seg på en finte.

Andre gang

- Jeg røk korsbåndet i høyre kne i 1994 og kjente med en gang igjen følelsen. Sist sa jeg at jeg ville slutte dersom jeg fikk en slik skade til, og akkurat nå vet jeg ikke hva det blir til. Jeg får ta ting som det kommer, sier Davidsen - som også i fjor var lenge borte fra håndballen på grunn av en mystisk blodsykdom.

To er borte

Davidsens skade kommer bare 11 dager etter at Janne Tuven også røk korsbåndet på landslagssamling i Danmark - og dermed har trener Marit Breivik mistet to av spillerne i den opprinnelige OL-troppen.

- Jeg har allerede snakket med Janne. Kanskje vi kommer til å trene oss opp sammen, sier Davidsen.

Breivik tok i går kveld ut Davidsens klubbvenninne i Tertnes, Marianne Rokne, som erstatter i OL-troppen.

- Dette var råsurt for Mettes del og det er et stort tap for kreativiteten i laget, sier Breivik.