Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Davis satte banerekord i Calgary

Tok utklassingsseier på 1000 meter.

RÅSTERK: Shani Davis har så langt vist at storformen er i anmarsj foran OL seinere i vinter. Søndag satte amerikaneren ny banerekord på den raske isen i Calgary.Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol
RÅSTERK: Shani Davis har så langt vist at storformen er i anmarsj foran OL seinere i vinter. Søndag satte amerikaneren ny banerekord på den raske isen i Calgary.Foto: SCANPIX/REUTERS/Todd Korol Vis mer

|||Shani Davis satte banerekord på 1000-meteren i verdenscupstevnet i Calgary søndag. Amerikaneren vant på tiden 1.06,91.

Det er 0,49 sekunder bak verdensrekorden hans fra Salt Lake City i mars.

Davis vant 0,70 sekunder foran sørkoreanske Lee Kyou-hyuk, mens Denny Morrison fra Canada ble nummer tre med tiden 1.07,77.

Mikael Flygind Larsen ble beste nordmann på 17.-plass. Han gikk på 1.09,26, mens Christoffer Fagerli Rukke kom i mål på 1.09,78 og ble nummer 19.

Hege Bøkko satte norsk juniorrekord på 1000 meter for kvinner. Hun gikk på 1.16,90. Bøkko endte på 19.-plass. Christine Nesbitt fra Canada vant med 1.14,03.

Knall og fall i lagtempo
Da gikk det ikke fullt så bra for lillesøster Bøkko på lagtempoen.

En god åpning ble spolert for Norges del da Maren Haugli og Hege Bøkko ramlet i hverandre etter bare 400 meter.

Etter uhellet i Calgary var det ikke mye annet å gjøre enn å svelge skuffelsen og gå av isen. Etter 400 meter falt Haugli på den ene langsiden, og så ramlet Bøkko over henne igjen.

— Det var et uhell. Det er sånn som kan skje. De hadde åpnet et sekund raskere på førsterunden enn sist, så det kunne endt med en god norsk rekord, sa sportssjef i skøyteforbundet, Øystein Haugen, til NTB.

Ida Njåtun gikk også på det uheldige norske laget. Haugli hektet i Njåtun før hun falt.

— Ingen pådro seg noen skader. De er ved godt mot og ser fram til Salt Lake City neste helg. Men det er ergerlig, som de sier, sa Haugen.

Canada tok en klar seier med tiden 2.55,79. Det er verdensrekord. For Canada gikk Kristina Groves, Christine Nesbitt og Brittany Schussler. Den tidligere verdensrekorden lød 2.56,04.

Japan fulgte 4 sekunder etter, mens Tyskland kapret tredjeplassen.

(NTB)

UHELDIGE: Den norske trioen Hege Bøkko, Maren Haugli og Ida Njåtun åpnet godt, men falt etter bare 400 meter på lagtempoen i Calgary.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos
UHELDIGE: Den norske trioen Hege Bøkko, Maren Haugli og Ida Njåtun åpnet godt, men falt etter bare 400 meter på lagtempoen i Calgary.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media