Davor Suker gir Arsenal søte drømmer

Arsenal- Sunderland 4-1. To solide Suker-tilskudd, og Arsenals søte titteldrøm er tre poeng nærmere virkeligheten. Sammen med Thierry Henry herjet Davor Suker Arsenal opp på samme poengsum som Manchester United - ett bak Leeds.

Det skal riktignok bare elementær tabellkunnskap til for å se at United ligger hele tre kamper bak Arsenal i troféjakta.

Men legger du gårsdagens Arsenal-opptreden til grunn - og Uniteds to siste i et bedrøvelig klubb-VM - så er det mye som tyder på at United ikke klarer å øke avstanden med alle de ni poengene de kan hente ut på etterskudd.

  • For Uniteds problemer i Brasil skyldtes neppe bare varmen, luftfuktigheten og myggen.
  • Og det er aldri noen fordel å ha kamper til gode.

Dessuten kan Arsenal gjøre sin viktigste del av jobben allerede om en drøy uke. Neste mandag møtes United og Arsenal på Old Trafford.

- Vi reise til Manchester for å vinne, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

Knapt målgivende

- Og da må vi holde oss på det samme nivået vi har vært på en del ganger den siste tida, legger han til.

Og tenker mest på prestasjonen han hadde sett av sine egne bare noen timer tidligere.

Tabellfirer Sunderland fikk ikke stort mer med seg hjem enn ett trøstemål og den høflige applausen som ble de to gamle Highbury-heltene Steve Bould og Niall Quinn til del.

Alt annet handlet om Arsenal - og paret Davor Suker/Thierry Henry. To mål hver, og Henry i tillegg nest sist på begge til Suker.

Skjønt, pasningen til Sukers første mål kan knapt kalles målgivende, for det var ingen i verden som trodde Suker skulle fyre løs da han nesten interesseløst dempet ballen utenfor spissen av sekstenmeteren.

Duppet ned

Aller minst Sunderland-keeper Thomas Sørensen, som bare rakk å svikte litt i knærne før ballen duppet ned bak ham via lengste stolpe. På den annen side: Det er ikke første gangen Suker skyter fra de merkeligste vinkler og ender opp med de mest spektakulære scoringer.

For, som manager Wenger sier:

Han scoret et typisk Suker-mål.

  • Ytterligere et styrketegn for Arsenal: I går manglet laget nøkkelmenn som Bergkamp, Overmars, Kanu og Adams.