Davy forstår sparket fra Mjelde

- Føler ikke jeg har hovert, sier Brann-treneren.

(Dagbladet.no): Brann-trener Mons Ivar Mjelde var først og fremst veldig glad etter at Brann ble seriemestere på mandag. I triumfens time husket han også å dele ut noen spark på skinnleggen til dem som har kritisert ham - og innrømmet at gullet også var en personlig seier.

- Klart, når du hele tiden blir fortalt at du er udugelig, sa Mjelde til TV 2.

Et stykke inn i seiersintervjuet utenfor Brann Stadion spurte reporteren om han hadde noe å si til Davy Wathne, som satt i studio på Viking Stadion.

- Han har også kritisert meg, svarte Mjelde.

Erik Solérs uttalelser foran 2006-sesongen, da Start-eieren trodde Mjelde var inne i sin siste sesong som Brann-trener, har heller ikke gått i glemmeboka.

- Med all respekt for det de gjør i Start: Erik Solér mente jeg var den som ville få først sparken, og så var han nødt til å sparke to av sine egne trenere først. Det ser dumt ut i dag, men sånn er dette gamet. Det er alltid farlig å gå høyt ut, for da kan man få døra midt i trynet, sa Mjelde til TV 2 i går.

- Håndterte konflikter dårlig

Davy Wathne har forståelse for at Mjelde følte for å «ta igjen» med kritikerne, men stusser på tidspunktet.

Davy forstår sparket fra Mjelde

- Jeg forstår at han gjør det, men noen ville hevet seg over det. Men for Mjelde er det en triumf som smaker veldig godt fordi han har vært under veldig press, og utsatt for kritikk han har følt urimelig og urettferdig, sier Wathne til Dagbladet.no.

I sommer levnet han Brann små sjanser til seriegullet, og fastslo at laget måtte konsentrere seg om å redde plassen. Det var særlig salget av Bengt Sæternes og Mjeldes konflikt med Martin Andresen som fikk Wathne til å slå alarm.

«Når utrygge ledere begynner et maktspill for å overleve, mister de all troverdighet. Mons Ivar Mjelde burde ha kastet inn håndkleet i fjor, men han hadde ikke vett til å gjøre det», sa Wathne til VG, som på det daværende tidspunktet betegnet Brann som en klubb i krise.

- Fortjente du å få et lite stikk av Mjelde?

- Jeg har på en måte ytret meg kritisk. Med den spillerstallen de har, og det formatet klubben har, er kanskje treneren den begrensende faktoren i utviklingen av Brann. Jeg synes Mjelde håndterte personalkonflikter dårlig, det var spillere med lokal forankring som ønsket seg vekk og generelt mange sykdomstegn, sier Wathne til Dagbladet.no.

Har blitt bedre

Han mener imidlertid mye har skjedd siden i sommer.

- Ting som var kritikkverdig i sommer har forbedret seg. Det er noe som heter «learning by doing», og Mons er blitt en bedre personalbehandler. Uwe Rösler var inne på noe viktig mandag: Én ting er å ha en god spillerstall med høy status, noe annet er å få spillerne til å fungere. Om det er Mons eller Roalds fortjeneste vet jeg ikke, jeg kjenner ikke det indre livet i Brann, sier Wathne.

PERSONLIG SEIER: Mons Ivar Mjelde ble kastet på gullstol mandag kveld, da Brann endelig kunne titulere seg som seriemestere. Etterpå har han benyttet anledningen til å ta et lite oppgjør med sine kritikere. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET
PERSONLIG SEIER: Mons Ivar Mjelde ble kastet på gullstol mandag kveld, da Brann endelig kunne titulere seg som seriemestere. Etterpå har han benyttet anledningen til å ta et lite oppgjør med sine kritikere. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN/DAGBLADET Vis mer

Mjelde uttalte etter ryddeprosessen i sommer at Brann endelig hadde spillere som satte klubben foran seg selv.

- Å ha en harmonisk stall er viktigere enn folk tror. Alle kan ikke spille alt, og det må spillerne forstå, sa han.

Wathne er ikke overbevist om hva som kom først: Harmonien eller resultatene.

- Lykkes Brann fordi det var perfekt harmoni, eller ble det harmoni fordi de lyktes? Å skape ytre fiender kan virke samlende. Amerikanerne har gått til krig på grunn av trøbbel med innenrikspolitikken, sier han.

Bærer ikke nag

Overfor Dagbladet.no avviser Mons Ivar Mjelde at han følte et behov for å slå tilbake da gullet var i boks.

- Jeg føler ikke noe behov for å sparke tilbake. Det jeg mener er at man skal tenke seg om to ganger før man kritiserer andre. Jeg bærer ikke nag til Solér eller noe andre. Resultatene taler for seg selv. Vi har fått gode resultater, da har vi gjort en god jobb. Jeg føler ikke jeg har hovert, men framstilt litt fakta, sier Brann-treneren.

• Din mening: Hvem tror du har hovedæren for at Brann tok gull?

<B>KRITISK TIL MJELDE:</B> Davy Wathne måtte også tåle et lite stikk fra Mons Ivar Mjelde på direkten mandag kveld.
<B>TRODDE MJELDE FIKK SPARKEN:</B> Mons Ivar Mjelde mener Start-eieren har fått døra i trynet.
<B>IKKE GENI:</B> Bergensavisen uttrykte seg slik da de tippet Brann som seriemester foran årets sesong.