Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Davy måtte skvære opp med amper Andresen

VIF-kapteinen ble grillet om tofotstakling.

(Dagbladet.no): Martin Andresens knalltøffe takling på AaFKs Erlend Holm var det store samtaleemnet etter en ellers kjedelig fotballkamp på La Manga torsdag kveld.

Dommeren lot VIF-kapteinen slippe unna situasjonen uten kort - noe AaFK-spillerne reagerte sterkt på. Øyvind Gram var såpass misfornøyd at han snakket på seg et rødt kort.

Episoden ble naturligvis viet oppmerksomhet i TV 2s studio etter kampen, der både VIFs spillende manager og AaFK-trener Søren Åkeby var gjester.

Andresen hisset seg opp

Ekspert Bengt Eriksen hisset opp Andresen da han trakk inn Martin Taylors skrekktakling på Eduardo.

- Jeg synes det er gult kort (til Andresen). Han kommer inn med stor fart, men treffer ballen. Vi skal være veldig glade for at han ikke kommer noe høyere, vi har nettopp sett en Arsenal-spiller brekke beinet, sa Eriksen.

Andresen fikk stadig dypere rynker i panna.

- Det er stor fart i taklingen, men jeg kommer rett. Han kommer derfra og jeg herfra, og ikke bakfra. Jeg treffer ballen. Jeg synes det er tøv, det du sier.

HØY TEMPERATUR: Martin Andresen fikk dype rynker i panna da han følte Bengt Eriksen sammenlignet hans takling på Erlend Holm med Martin Taylors skrekktakling på Eduardo. VIF-kapteinen forsøkte å holde maska, men greide etter hvert ikke å skjule irritasjonen. Foto: TV 2
HØY TEMPERATUR: Martin Andresen fikk dype rynker i panna da han følte Bengt Eriksen sammenlignet hans takling på Erlend Holm med Martin Taylors skrekktakling på Eduardo. VIF-kapteinen forsøkte å holde maska, men greide etter hvert ikke å skjule irritasjonen. Foto: TV 2 Vis mer

- Hva er tøv? spør Eriksen?

- At det er gult kort, det er ikke engang frispark, svarer Andresen.

Wathne spør deretter med et visst glimt i øyet:

- Du var kjent som en usedvanlig sporty midtbanespiller på Brann i fjor, hva har skjedd med deg i løpet av noen måneder, siden du nå framstår som en brutal bølle?

Andresen syntes imidlertid ikke det var særlig morsomt:

- Ja, som sagt, det der er enhelt vanlig takling på fotballbanen. Du bør passe på rollen din.

Etter hvert som diskusjonen fortsatte ble Andresen mer og mer oppgitt.

Aalbu har fått masse reaksjoner

image: Davy måtte skvære opp med amper Andresen

VIFs sportsdirektør Jan Erik Aalbu hadde ikke selv sett klippet da Dagbladet.no ringte i ettermiddag, men har fått massiv respons fra folk både i og utenfor VIF.

- Jeg har fått utrolig mange reaksjoner både her og der, uten å nevne navn. Slik jeg er blitt fortalt det, var det som skjedde i studio fullstendig unødvendig. Én ting er at du tar opp en takling og den type ting, men når det går et sted mellom 6-10 minutter... de ga seg ikke, liksom, sier Aalbu til Dagbladet.no.

- Har du snakket med Andresen om det?

- Jeg snakket med Martin. Jeg er imponert over at han holdt maska, det må man gjøre selv om det er aldri så tøft. Men jeg er overbevist om at det blir reaksjoner, internt i TV 2 også, om det som ble sagt der. Hadde de holdt på sånn på hovedkanalen i beste sendetid ville det blitt ramaskrik, sier han.

- Men taklingen var veldig tøff?

- Jeg synes den er tøff, ikke stygg. Det er små marginer i fotball. Sklitakler man og treffer ballen, er det fantastisk. Men den gangen man bommer og treffer spiller, så er det gult eller i verste fall rødt kort. Men om vi skal snakke om «hvis» og «dersom» hele tida, da må vi holde oss inne og spille sjakk. Jeg oppfatter både Davy og Bengt som dyktige folk, men dette synes jeg var unødvendig, sier Aalbu.

Davy: - Jeg fleipet

Davy Wathne føler i etterkant at TV 2 gjorde et for stort nummer ut av Andresens takling - og snakket ut med VIF-kapteinen i dag.

image: Davy måtte skvære opp med amper Andresen

- Jeg forvisset meg om at vi har den relasjonen vi har hatt, jeg føler ikke vi har ødelagt noe eller brutt ned noe. Tvert imot, vi skiltes som venner. Jeg tar selvkritikk på at det fylte for mange minutter av sendinga, og at det ble for dominerende, sier han til Dagbladet.no.

Samtidig påpeker Wathne at TV 2 var i sin fulle rett til å sette søkelyset på episoden.

- Både vår ekspert og Aalesunds trener var usedvanlig klare i sin dom over Martins takling. Jeg synes det er naturlig å spørre dem, og Martin, om hva de mener og om deres reaksjon. Mitt poeng er at kampen vippet på den situasjonen, forutsetningene for 2. omgang ble endret på en dramatisk måte. Folk må se det journalistiske poenget i det, sier han.

Og mener det bør være åpenbart for de fleste at bølleutsagnet om Andresen ble sagt med humor.

- Jeg fleiper når jeg sier at han har gått fra sympatisk i Brann til bølle i Vålerenga, da går jeg ut i fra at de fleste tar ironien.

- Andresen så ikke ut til å gjøre det?

- Det ble tydeligvis for massivt og voldsomt. Jeg snakket lenge med Martin, og forsto hans syn på det. Det ble tværet ut for mye, for dominerende og mastodontisk i forhold til andre elementer.

- Ville du gjort det samme om sendingen gikk på hovedkanalen?

- Vi lager så samvittighetsfullt og journalistisk skikkelig som vi bare kan. Det er samme tilnærming og seriøsitet. Men vi har hatt bedre tid, det er ikke reklame på TV 2 Sport. Med bedre tid blir det kanskje en litt annen form og tone, sier han.

- Martin er ikke et offer

TV 2 har evaluert gårsdagens sending, og kommet til følgende konklusjon:

- Vi så jo at Martin reagerte, og hadde en nøye, selvkritisk gransking etterpå. Det var viktig for Bengt å få fram at han ikke sammenlignet Martins takling med den som brakk beinet på Arsenal-spilleren. Han ville illustrere at når man spiller på en sånn måte, er det bare tilfeldigheter som avgjør om det går godt eller galt. Men det var uheldig å nevne det, når Arsenal-saken er så belastende og så fersk. Det var Bengt lei seg for, sier han.

Wathne advarer uansett mot å la TV 2-sekvensen etterpå få alt fokus, på bekostning av Andresens takling på Erlend Holm.

- Hvis Martin skal bli et offerlam her, blir ting snudd på hodet. Han er kanskje et offer for klansmedlemmene, men vi er ikke VIF-klanen. Den dagen journalister skal tekkes Kanarifansen, Tornekrattet er vi på ville veier.

<B>VIF FIKK INNKAST:</B> Her suser Andresen inn i taklingen mot Erlend Holm. VIF-kapteinen traff ballen først, men taklingen var såpass voldsom at AaFK-spillerne ropte på rødt kort. I stedet fikk de selv en mann utvist på grunn av protester.
<B>BRAKK BEINET TIL EDUARDO:</B> Birmingshams Martin Taylor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media