Davy slakter Odd-publikumet

- Primitivt, beklemmende og direkte pinlig.

(Dagbladet.no): Davy Wathne har alltid vært kjent for en skarp tunge og den kjappe replikken. Denne gangen er det Skiens-publikummet som får så ørene flagrer. Etter å ha overvært Odd-Brann i Skien forrige runde, tar nå Wathne et oppgjør med et publikum han beskriver som «flaut».


Det er i Wathnes faste blogg på FXT.no han tar oppgjøret med atmosfæren og det han karakteriserer som «verbal lavpannethet og primitivt ordgyteri».

- Bør være glad ikke flere går på kamp

«Davy\'en» mener Arne Sandstø skal være glad ikke flere utsetter seg for opplevelsen det er å overvære en kamp på Odd Stadion.

- Muligens med rette beklager Arne Sandstø seg over manglende medie-interesse for laget han trener. Eksil-bergenseren synes rett og slett ikke ekspertene gir Skiens-laget honnør nok for festfotballen det spiller.

-Til gjengjeld skal han være glad for at ikke flere besøker Odd stadion og utsetter seg for den kontinuerlige strøm av verbal gjørme som deler av Henrik Ibsens bysbarn og etterkommere serverer sine gjester. For det er beklemmende. Det er pinlig, skriver Wathne i bloggen.

- Ikke verre enn andre steder

Odd-trener Arne Sandstø tar kritikken fra Wathne med ro, men erkjenner at Odd har et problem de må løse.

Davy slakter Odd-publikumet

- Det er ikke mer av slik ukultur i Skien enn andre steder. Problemet er at de få hos oss ikke overdøves av 15000 ander som i Bergen og Trondheim, sier Sandstø til Dagbladet.no.

- Men klubben har en utfordring, og det er i forhold til de som er negative uansett hva som skjer i denne klubben. Det bør gjøres noe med, sier Sandstø.

Og understreker samtidig at det ikke Odd-fansen Wathne kritiserer.

- Wathne satt på motsatt side for fansen, så det han hørte var fra den vanlige mannen i gata. Våre supportere er blant de bedre i Norge hva gjelder oppførsel.Verre enn Bergen

Wathne erkjenner at også hans bergenske medbrødre ikke alltid har oppført seg som søndagsskolebarn, men mener det ikke kan sammenlignes med det han opplevde i Skien.

- Den ubrutte strømmen av verbal lavpannethet og primitivt ordgyteri som serveres i Skien - og som åpenbart er det eneste som vekker munterhet og engasjement blant de fremmøtte - var like forstyrrende som det var gledesdrepende og forstemmende. Hvor er humoren, viddet og brodden? Hvor er snerten og fleipen og selvironien?

- Følg Ibsen!

SJOKKERT:Davy Wathne er sjokkert over et Odd-publikum han oppfatter som "primitivt, beklemmende og pinlig". Foto:SCANPIX
SJOKKERT:Davy Wathne er sjokkert over et Odd-publikum han oppfatter som "primitivt, beklemmende og pinlig". Foto:SCANPIX Vis mer

Wathne bruker bloggen til å fortelle om sitt kjærlighetsforhold til sporten han arbeider med og lever av, og avslutter med en oppfordring til Odd-fansen og fotballpublikummet.

Og bruker Skiens-fødte Henrik Ibsen som et symbol på håp og oppstand mot hykleri og borgerlig dobbeltmoral.

- Så når dramatikeren som sto opp mot hykleri og borgerlig dobbeltmoral nå feires og hylles - ikke minst i Skien - har vi kanskje lov til å håpe på en kursendring. Hva med å begynne med støyende å støtte hjemmelaget? Hva med taktfast å hylle egne spillere og juble over alt som er bra fra Arne Sandstøs menn? Hva med å opptre i rollen som Odds tolvte mann - og ikke en destruktiv, halvpervertert slektning spillerne og klubben må være flau av?

•Din kommentar: Bør vi fotballsupportere bli flinkere til å støtte eget lag, framfor å hetse motstanderen? Eller er ikke dette et problem i Norge?

<B>"HAR EN UTFORDRING":</B> Arne Sandstø mener ikke Skien er verre enn andre fotballbyer i Norge, men innrømmer at Odd har en utfordring i forhold til enkelte konstant negative supportere.