Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Davy Wathne avviser «bajaskultur» i TV 2

- Journalistikken skal ha fokus på det kontroversielle.

IKKE BAJASER: Davy Wathne og resten av programleder-, ekspert- og kommentatorgjengen i TV 2 var i dag samlet på Telenor Arena, klare for seriestart. Wathne avviser kritikk mot kanalens sterke fokus på kontroversielle situasjoner. - Journalistikk handler om det irregulære, sier Wathne. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
IKKE BAJASER: Davy Wathne og resten av programleder-, ekspert- og kommentatorgjengen i TV 2 var i dag samlet på Telenor Arena, klare for seriestart. Wathne avviser kritikk mot kanalens sterke fokus på kontroversielle situasjoner. - Journalistikk handler om det irregulære, sier Wathne. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Til helga starter Tippeligaen. På vinterkalde arenaer og i stua di - hovedsaklig formidlet av TV 2s fotballredaksjon.

I desember kritiserte studiovert Dag Solheim i Canal + sine kolleger i TV 2 for «syndebukkmentalitet» og «bajaskultur» via Dagbladet.

- Fokuset blir fjernet fra fotballen og over på enkeltpersoner og enkeltsituasjoner. Alt skal være så sensasjonelt, sa Solheim.

TV 2-nestor Davy Wathne stiller seg uforstående til denne typen kritikk. Han mener det ligger i journalistikkens natur å ta opp de omdiskuterte situasjonene.

- Journalistikken skal ha fokus på det kontroversielle og vil handle om det irregulære. Det er ingen nyhet at alle togene i Oslo er i rute. Skjønt det ville kanskje vært det nå, fordi det normale har blitt unormalt, sier Wathne til Dagbladet.

Engasjement og sinneSolheim sa til VG Nett at Canal + kunne ha en dommer i studio uten at han måtte forklare hvorfor han gjorde feil, men kanskje bare snakke om hvordan det er å være dommer.

- Du kan jo spørre en ire, foreslår Davy Wathne.

- Dommerfeil kan bli avgjørende for hvem som reiser til Sør-Afrika på ferie og hvem som skal spille VM til sommeren. Dommerfeil skaper engasjement, frustrasjon og sinne. Dette er jo ikke noe TV 2 har funnet på. Du kan se i tyske aviser, så står det om Øvrebø der også.

- Ser Solheim sendingene våre?TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen stilte overfor VG Nett spørsmål ved om Solheim uttalte seg som programleder eller som varastyremedlem i Fredrikstad FK.

Wathne klarer heller ikke dy seg for et lite stikk til Solheim i dag:

- Ser han på sendingene våre? Sitter han ikke i styret i FFK, og er ikke styremedlemene på kamp når vi har sending? sier Davy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!