OPPGITT: Davy Wathne er mildt sagt oppgitt over hvordan Brann håndterer krisen klubben nå står godt plantet i med begge beina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
OPPGITT: Davy Wathne er mildt sagt oppgitt over hvordan Brann håndterer krisen klubben nå står godt plantet i med begge beina. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer

Davy Wathne raser mot kaoset i Brann: - Det er så ille at du gråter deg i søvn om kveldene

Snakket ut i natt.

(Dagbladet): Det har vært noen tunge måneder mellom de syv fjell for alle sportsinteresserte bergensere.

Klubben i deres hjerter, Brann, rykket ned etter å ha blitt utklasset av lille Mjøndalen i november, og må nå belage seg på i alle fall ett år i det som så fint har blitt hetende OBOS-ligaen.

Men sent i går kveld nådde kaoset i klubben med så stolte tradisjoner et nytt bunnivå da Kjell Tennfjord trakk seg på årsmøtet - kort tid etter at han faktisk ble valgt som ny styreleder.

Konflikt TV 2s fotballanker og Brann-supporter Davy Wathne er i harnisk over det klubben i hans hjerte holder på med.

- Det er så du gråter deg i søvn om kveldene. Det føles litt som om alt faller sammen foran øynene på deg. Jeg fatter ikke at det går an, sier han til Dagbladet i natt.

Han sier videre at han tror bakgrunnen for at årsmøtet sank hen i kaos, er en konflikt mellom ulike filosofier. På den ene siden står proffene som vet hvordan det er å drive en stor idrettsklubb i dagens klima. På den andre siden supporterne og ildsjelene som har hatt et forhold til klubben så lenge de har levd.

- Det er klart at denne konflikten blir et problem, men det vil løse seg om en generasjon eller to. Spillerne som er i topplagene nå har ikke den samme tilhørigheten til klubben som de hadde tidligere. Det er på en måte siste krampetrekning fra den gamle generasjonen, sier Wathne.

- Tragedie En ting er den organisatoriske katastrofen, men Wathne trekker også fram det sportslige aspektet. Brann lider på flere fronter bare en drøy måned før seriestart.

- Dette er den verste tragedien som kunne skje, og den skjedde på det tidspunktet hvor klubben er på sitt mest sårbare. Det har aldri stått så dårlig til, og man har aldri vært så langt nede i en bølgedal - så påfører man seg noe som dette, sier han.

Nå blir det et nytt ekstraordinært årsmøte om to uker. Inntil da vil den falne storheten fortsatt stå uten lederskap mede t virkelig mandat.

BEKMØRKT: Forsidene på Bergen avisene BA (Bergensavisen) og BT (Bergens Tidende) dagen etter at Brann gikk ut av Tippeligaen etter tapet for Mjøndalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BEKMØRKT: Forsidene på Bergen avisene BA (Bergensavisen) og BT (Bergens Tidende) dagen etter at Brann gikk ut av Tippeligaen etter tapet for Mjøndalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Spørsmålet blir jo hvem man skal henvende seg til. Hvem skal iverksette tiltak? Det er ingen instans man kan gå til. Når det tikker inn tekstmeldinger fra både Sogndal og Odd med hoderysting, medlidenhet og skoggerlatter skjønner man at det har gått for langt, sier Wathne.

- Veldig vanskelig for meg Tennfjord, som selv ble «headhuntet» til jobben i Brann, hadde ambisjoner om å få med flere av sine egne med inn i styret. Slik gikk det altså ikke, og han svarte dermed med å trekke seg kort tid etterpå.

- Demokrati innebærer muligheten for å velge, for å si ja, si nei og snakke om den en vil i de settinger en ønsker. Demokrati betyr også noe annet, det at en ikke alltid får viljen sin. Det ikke å akseptere det, synes jeg ikke noe om. Situasjonen er blitt veldig vanskelig for meg, sa Tennford ifølge Bergens Tidende.

- Jeg beklager det. Jeg orienterer her om at jeg trekker meg.

Overfor BT etter møtet utdyper Tennfjord:

- Jeg trakk meg fordi jeg gikk til valg på et mannskap som jeg mente hadde rett kompetanse. Når da årsmøtet valgte å se vekk fra det, noe de hadde full rett til, forbeholder jeg meg retten til å gjøre mitt valg. Det gjorde jeg, sier han.

TRAKK SEG: Kjell Tenngjord trakk seg kort tid etter at han overtok vervet som styreleder i Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRAKK SEG: Kjell Tenngjord trakk seg kort tid etter at han overtok vervet som styreleder i Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer