Davy Wathne tar et oppgjør med holdningen i Bergen: - Sårer stoltheten

For første gang i Davy Wathnes levetid røk Brann ut i 1. runde av cupen. TV 2-profilen ble likevel ikke overrasket.

YDMYKET: Brann ble utslått i 1. runde i cupen for første gang siden 1939. 2. divisjonslaget Førde ble for sterke. 
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
YDMYKET: Brann ble utslått i 1. runde i cupen for første gang siden 1939. 2. divisjonslaget Førde ble for sterke. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På pinlig vis røk Brann ut i 1. runde av cupen etter å ha tapt straffesparkkonkurransen mot 2. divisjonslaget Førde. Mens Bismar Acosta Branns skjøt sitt straffespark over mål, overlistet samtlige av Førdes fem straffeskyttere Branns sisteskanse Alexander Horvath.

Norsk fotball er ikke fremmed med cupbomber, men at det skjer i 1. runde, er høyst uvanlig. For Branns vedkommende har det ikke skjedd siden 1939.

TV 2-profilen og Brann-supporteren Davy Wathne er likevel ikke overrasket over det ydmykende tapet til Lars Arne Nilsens mannskap.

- Jeg sa før kampen at Brann var et av eliteserielagene som kunne ryke ut denne runden. De siste årene har de slitt mot lokale lag. Brann vant i fjor bare én av fire kamper mot Nest-Sotra og Åsane. Førde er riktignok ikke så lokalt, men dette viser at Brann er et høyst ordinært lag, sier Wathne til Dagbladet.

- Det bør være en kraftig vekker og en påminnelse om at Brann ikke er noe stort lag, selv om de har åpnet godt i Tippeligaen. Sesongoppkjøringen var dårlig, men de har fått et «boost» som nyopprykket lag. Det er ikke uvanlig. Mjøndalen opplevde det samme i fjor, men rykket likevel ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer