Dawson ute i opptil to måneder

Ikke like alvorlig som først fryktet for Spurs-stopperen.

STYGGE SCENER: Michael Dawson ble liggende i gresset i voldsomme smerter etter at kneet hans kollapset i gårsdagens kamp mot Bulgaria. Heldigvis for Spurs-midtstopperen, var ikke skaden like alvorlig som først fryktet, men Harry Redknapp har nå tynt med alternativer i forsvaret.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
STYGGE SCENER: Michael Dawson ble liggende i gresset i voldsomme smerter etter at kneet hans kollapset i gårsdagens kamp mot Bulgaria. Heldigvis for Spurs-midtstopperen, var ikke skaden like alvorlig som først fryktet, men Harry Redknapp har nå tynt med alternativer i forsvaret.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

|||(Dagbladet): På en kveld da England gjenvant noe av æren med en overbevisende 4-0 seier over Bulgaria i EM-kvaliken, var eneste skår i Wembley-gleden da midtstopper Michael Dawson gikk rett i bakken med noe som så ut som en stygg kneskade.

Sityuasjonen som inntraff snaut 10 minutter etter pause, minnet om da Michael Owens kne kollapset i kampen mot Sverige under VM i 2006 - en skade som holdt den daværende Newcastle-spilleren borte fra fotballbanen i nesten ett år.

Nærmere undersøkelser av Dawson, viser at skadeomfanget på langt nær er like alvorlig i Tottenham-forsvarerns tilfelle, men Spurs må klare seg uten ham i seks til åtte uker framover, melder klubben på egen hjemmeside lørdag kveld.

26-åringen har forstrukket et ledbånd i venstre kne og et leddbånd i venstre ankel, opplyser Tottenham.

Dawsons fravær på opptil to måneder kommer ubeleilig for Spurs-manager Harry Redknapp, som mister et opplagt førstevalg som den mildt sagt skadeutsatte Ledley Kings makker i midtforsvaret. Klubbkaptein King sliter med et kronisk kneproblem, og tåler neppe belastningen av to kamper i uka med Spurs i Champions League.

Den tilsynelatende alltid uheldige Jonathan Woodgate er dessuten utelatt fra den 25 mann store Premier League-troppen, og karrieren kan være over for den tidligere Leeds- og Real Madrid-spilleren, som nå må gjennom et omfattende inngrep i lysken før det blir snakk om å spille fotball igjen.

Det etterlater Redknapp med nykommer William Gallas, Sebastien Bassong, Younes Kaboul og Vedran Corluka som skadefrie alternativer inntil Dawson kan være tilbake i slutten av oktober.