Premier League

De 100 beste kampene i Premier League: Oppgjøret som forandret Merseyside-derbyet

FourFourTwo har tatt en titt i arkivene og teller ned de 100 beste kampene i Premier League-historien.

MERSEYSIDE-OPPGJØRET: Det var en minneverdig kamp da Luiz Suarez møtte Kevis Mirallas i November 2013. Foto: REUTERS/Phil Noble
MERSEYSIDE-OPPGJØRET: Det var en minneverdig kamp da Luiz Suarez møtte Kevis Mirallas i November 2013. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FourFourTwo teller ned de mest minneverdige kampene i Premier League-historien. Her finner du kampene fra nummer 100 og ned til 75. De andre kampene vil bil publisert i fire andre deler. Her finner du de andre kampene: 74-50, 49-25, 24-10.

100. Sunderland 1-3 Charlton Athletic. 01.02.2003

Etter et hjemmetap mot Southampton falt Sunderland til 19. plass i Premier League. Fire dager senere fikk de sjansen til å komme seg ut av nedrykkssonen da de møtte Charlton. De grep ikke sjansen. I stedet skjøt de seg selv i foten – tre ganger. De uheldige Black Cats scoret selvmål – ikke en gang, ikke to ganger, men tre ganger. Forsvarspiller Stephen Wright var først på scoringslista etter å ha mislykkes med å klarere et skudd fra Charltons Mark Fish. Michael Proctor var uheldig å satt ballen i eget mål etter at keeper Thomas Sørensen hadde reddet. Proctor var ikke ferdig og satt sitt andre selvmål for dagen. Da kampen nærmet seg slutten klarte Kevin Phillips å sette ballen i motstanderens mål, men Charlton kunne likevel smile hele veien tilbake til London.

99. Chelsea 8-0 Wigan. 09.05.2010

Sjeldent har tittelen blitt sikret med en så god forestilling i sesongens siste kamp: Chelsea knuste virkelig Wigan i 2009/10. London-klubben måtte vinne kampen for å sikre seg sin tredje tittel ettersom Manchester United var hakk i hel. De blå var fokusert på oppgaven fra første stund. Nicolas Anelka roet alles nerver med en scoring etter seks minutter. Didier Drogba storspilte og fullførte et hattrick på 17 minutter i andre omgang. Carlo Ancelottis-menn hadde allerede scoret sju mål i kampene mot Sunderland, Aston Villa og Stoke den sesongen, men avsluttet med stil på hjemmebane da de satt hele åtte mål mot Wigan.

LIGASEIER: Chelsea feirer å ha vunnet ligatittelen hjemme mot Wigan. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA 
LIGASEIER: Chelsea feirer å ha vunnet ligatittelen hjemme mot Wigan. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA  Vis mer

98. West Bromwich 5-5 Manchester United. 19.05.2013

Det var slutten på en æra for United og Sir Alex Ferguson – men det ble ikke avsluttet med at skotten fikk viljen sin. På dette tidspunktet hadde de rødkledde allerede sikret sin 20. tittel, men de ville gi sin lengst tjenende sjef den avskjeden han fortjente.

Da det var gått ni minutter hadde allerede Old Trafford-laget scoret to mål ved Shinji Kagawa og et selvmål fra Jonas Olsson. Etter en halvtime hadde Alexander Buttner satt det tredje før James Morrison fikk satt ett mål for West Brom før pausen. Det så likevel ut som at The Baggies var helt ferdige.

Så viste den utlånte Chelsea-spilleren seg fram: Romelu Lukaku spilte sin siste kamp på The Hawthorns. Fem minutter ut i andre omgang scoret han og det stod 3-2. Det så fortsatt ut til å gå mot United-seier da Robin Van Persie satt de rødes fjerde mål (som også var hans 26. for sesongen). Ti minutter satt Javier Hernandez det femte.

Dette var imidlertid Lukakus dag. I 81. minutt sendte han et nydelig skudd fra utsiden av boksen inn i mål. Youssouf Mulumbu satt deres fjerde minutter senere. Med fire minutter igjen på klokka var hattricket til Lukaku komplett. Det var et minneverdig comeback for West Brom, og et siste drama for Fergie før han tok farvel med United.

97. Burnley 1-0 Manchester United. 19.08.2009

The Clarets gjorde virkelig et inntrykk i deres første Premier League-kamp: å slå de regjerende mesterne i deres første hjemmekamp. I første runde av 2009/10-sesongen vant United sin kamp, mens Burnley hadde tapt sin. Det var ingenting som sa at det ville bli en thriller mellom de to lagene. Med bare 37% ballbesittelse og mindre enn ti skudd på mål tok likevel Burnley en sterk seier. Kampens eneste mål var rett og slett vakkert: Robbie Blake viste frem fantastisk teknikk da han hamret en volley forbi Ben Foster i United-målet. Brian «Beistet» Jensen reddet en straffe fra Michael Carrick og vartet opp med flere praktfulle redninger i løpet av kampen.

FØRSTE SESONG: Burnley og  Robbie Blake slo United i deres første oppgjør i Premier League-historien. Her med er Blake i duell med Uniteds Anderson. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY 
FØRSTE SESONG: Burnley og  Robbie Blake slo United i deres første oppgjør i Premier League-historien. Her med er Blake i duell med Uniteds Anderson. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY  Vis mer

96. Norwich 4-4 Middlesborough. 22.01.2005

Norwich slet i sin første Premier League-sesong på over et tiår, men med Middlesbrough på motsatt banehalvdel hadde de muligheten til å komme seg opp fra nedrykkssonen. Norwich tok ledelsen ved Damien Francis, Jimmy Floyd Hasslebaink utlignet for Boro. Med to scoringer fra Franck Queudrue og et fantastisk frispark fra Hasslebaink så det ut til at gjestene fikk med seg alle poengene hjem. Norwich derimot var ikke ferdige. Dean Ashton scoret nesten umiddelbart etter Boros fjerde mål og Leon Mckenzie reduserte til 3-4 med et minutt igjen av ordinær tid. På overtid headet Adam Drury inn et mål og Norwich fikk et fortjent poeng. Dessverre var det bortkastet etter som de rykket ned fire måneder senere.

95. Wolverhampton 4-3 Leicester. 25.10.2003

Sju mål og alle målene ble scoret på samme banehalvdel. Leicester scoret tre mål i første omgang takket være to mål fra Les Ferdinand og en sjelden scoring av Riccardo Scimeca. Wolverhampton slo derimot tilbake i andre omgang med to scoringer fra Colin Cameron på de første 15 minuttene, mens en heading fra Alex Rae fullførte comebacket. I 86. minutt var det Wolves’ Henri Camara som ble matchvinner i en minneverdig dag på Molineux.

94. Manchester United 2-3 Blackburn. 31.12.2011

Sir Alex Ferguson fikk ikke den bursdagsgaven han håpet på da han fylte 70 år. Blackburn ødela festen og stod for et av de store sjokkene i løpet av 2011/12-sesongen. Yakubu ga gjestene ledelsen på straffe etter at han hadde blitt dratt i bakken av Demitar Berbatov. Blackburn-spissen var frempå igjen og utnyttet en blunder fra Michael Carrick. United ga ikke opp: Berbatov scoret to mål – først på returen fra Rafaels bomskudd og senere på målgivende fra Antonio Valencia. Det så likevel ikke ut til at kampen ville ende uavgjort. Blackburns Grant Hanley ble matchvinner da han utnyttet et forvirret United-forsvar i det 80. minutt. Resultatet forbauset alle på Old Trafford den dagen.

DUELL: Uniteds Phil Jones i duell med Blackburns Ayegbeni Yakubu fra kampen hvor sistnevnte scorte to mål. Foto:REUTERS/Phil Noble
DUELL: Uniteds Phil Jones i duell med Blackburns Ayegbeni Yakubu fra kampen hvor sistnevnte scorte to mål. Foto:REUTERS/Phil Noble Vis mer

93. Blackburn 3-2 Burnley. 18.10.2009

Dette var det første møtet siden første nyttårsdag i 1966 hvor de to Lancashire-rivalen møttes på øverste nivå. Og det ble en overraskende bra kamp. Sjansen for at det ble en stillestående kamp forsvant allerede etter fire minutter da Robbie Blake skrudde ballen i mål for gjestene, men mindre enn fem minutter senere utlignet Blackburn-kaptein David Dunn.

Dunn, en ekte Rovers-supporter helt fra barndommen, storkoste seg med rivaliseringen og hjalp hjemmelaget med å kjøre på videre. Franco Di Santo, som var på lån fra Chelsea, utnyttet de katastrofale feilene begått av keeper Brian Jensen og forsvarspiller Graham Alexander. Før første omgangen var over scoret Pascal Chimbonda Blackburns tredje mål og det var umulig for Burnley å ta igjen forspranget, til tross Chris Eagles’ trøstemål.

KAPTEIN: Blackburns David Dunn feirer seieren mot Burnley. Foto: AP Photo/Tim Hales
KAPTEIN: Blackburns David Dunn feirer seieren mot Burnley. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

92. Everton 3-3 Liverpool. 23.11.2013

Før denne kampen hadde Merseyside-derbyet stort sett vært en «vennlig» affære – til tross for å være det derbyet med flest røde kort i Premier League-historien. Denne kampen tok derimot ting til et nytt nivå. I en kamp hvor begge lagene på et tidspunkt tok ledelsen, er dette klassiske oppgjøret på Goodison Park husket for alle de rette grunnene.

Philippe Coutinho utnyttet det dårlige forsvarspillet til hjemmelaget på en corner og scoret innen det hadde gått fem minutter. Det tok likevel bare tre minutter før Everton slo tilbake ved Kevin Mirallas. De røde tok ledelsen etter døye tjue minutter inn i første omgang med et vakkert frispark av Luis Suarez – hans niende mål på sju kamper etter å ha returnert fra sin «bite» suspensjon.

Resultatet stod frem til 72. minutt - hjemmelaget utlignet med Romelu Lukakus perfekt plasserte fot. Ti minutter senere gjorde den utlånte Chelsea-spilleren det igjen, denne gangen med en heading på Mirallas’ hjørnespark. Men The Toffees ble nektet en fremtredende seier over naboene. Daniel Sturridge hadde scoret i åtte av Liverpools første elleve kamper den sesongen, og spissen gjorde det igjen da han stusset inn ballen på et frispark fra Steven Gerrard – med bare et minutt igjen på klokka.

91. Sunderland 4-1 Chelsea. 04.12.1999

Peter Reid oppnådde mye suksess med kombinasjonen av en stor spiss (Niall Quinn) og en liten spiss (Kevin Phillips) som par på topp i løpet av sine år på Stadium of Lights. Et av høydepunktene til spissparet må uten tvil være kampen mot Chelsea i 1999. De svarte kattene var ivrige etter å slå tilbake etter 4-0 tapet mot London-laget i deres første kamp for sesongen. To mål av Kevin Phillips, hvorav et var en herlig halv-volley fra midten av Chelseas banehalvdel, kom i mellom to mål av Niall Quinn. Det hjalp lite for de blåkledde at Gustavo Poyet scoret ett trøstemål mot slutten av kampen.

90. Manchester United 0-0 Arsenal. 21.09.2003

Hvem kan glemme bildene av Martin Keown som hoppet rundt med armene rett ut og munnen åpen? Mest sannsynlig ikke Ruud van Nistelrooy…

Det nærmeste det «uovervinnelige» Arsenal kom et tap i 2003 var denne tidlige kampen på Old Trafford, som var en heftig forestilling. Den tidligere PSV-spissen hadde fått gult kort for å hoppe inn i Vieira, men rygget da Arsenals midtbanespiller satt ut foten. Vieira ble utvist og det ble ampert før franskmannen kom seg i garderoben. Arsenal-spillerne var rasende og Van Nistelrooy fikk straffe. Nederlenderen sendte den rett i tverrliggeren og Wengers menn (mest minneverdig Keown) hoppet rundt og opp i fjeset på United-spissen mens de skrek til ham. Kampen endte målløs og Arsenal fikk bot, samt flere suspenderte spillere, i ettertid.

USPORTSLIG: Arsenals Martin Keown var rett og slett motbydelig mot Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy etter nederlenderens straffebom. Foto: NTB Scanpix
USPORTSLIG: Arsenals Martin Keown var rett og slett motbydelig mot Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy etter nederlenderens straffebom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

89. Charlton 4-4 West Ham. 19.11.2001

I det som må være en av historiens mest underholdende mandagskamp, stjal Charlton til seg et poeng med en dramatisk og spektakulær brasse fra den svenske spissen Jonatan Johansson på overtid mot London-rivalene.

West Ham tok ledelsen ved Paul Kitson – som hadde sin første kamp fra start for The Hammers på nesten to år. Charlton utnyttet deretter to defensive blundere og tok ledelsen 2-1. Kitson var frempå igjen og scoret så lagene stod likt til pause.

Nesten rett etter at andre omgang var i gang scoret The Addicks igjen da Scott Parkers smidige stikkpasning fant Johansson som satt ballen trygt bak Shaka Hislop. West Ham slo tilbake og Kitson satt et hattrick etter at Trevor Sinclair hadde gjort forarbeidet. Det så ut som West Ham skulle ta alle tre poengene da Jermain Defoe satt en volley mot gamleklubben. Men Johanssons akrobatikk reddet poeng for Alan Curbishleys mannskap.

88. Chelsea 5-0 Manchester United. 03.10.1999

Før kampen hadde ikke Manchester United blitt slått på 29 ligakamper – altså ikke siden desember året før. Det tok likevel bare Chelsea 27 sekunder å sette ballen bak United-keeper Massimo Taibi, som hadde sluppet inn et sjokkerende mål mot Southampton uka før. Taibi var ute av mål og krasjet inn i Denis Irwin, og Gus Poyet kunne stange ballen i det åpne målet.

Det ble økt til to da Chris Sutton scoret sin eneste mål på sine 29 kamper for Chelsea, da han headet inn pasningen fra Albert Ferrer. Nicky Butt ble utvist for å krangle med den flerårige rampen Dennis Wise rett før Poyet satt hjemmelagets tredje mål. Et selvmål av Henning Berg og et mål av Jody Morris gjorde målfesten komplett for Chelsea.

OPS: MAssimo Taibi var ikke noen direkte suksess for Manchester United. foto: EPA PHOTO AFP/ADRIAN DENNIS/ad/lk
OPS: MAssimo Taibi var ikke noen direkte suksess for Manchester United. foto: EPA PHOTO AFP/ADRIAN DENNIS/ad/lk Vis mer

87. Southampton 3-2 Arsenal. 19.05.2001

Det var hjemmelagets siste kamp på The Dell og Saints var fast innstilt på å gjøre den uforglemmelig. Det lyktes de med i en spektakulær seier over Arsenal. Det så ikke ut til å bli en lykkelig slutt på Dell-eventyret da Ashley Cole ga gjestene ledelsen før pause. Etter pause slo Southampton tilbake og Hassan Kachloul scoret to mål, men Arsenal hadde Freddie Ljungberg som scoret ett.

Klokka tikket og det så ut til å bli uavgjort, så kom Southampton-veteranen Matt Le Tissier på banen. Han dundret ballen i mål og sendte The Dell inn i ekstase for en siste gang.

86.Manchester United 4-4 Everton. 22.04.13

United var fem poeng foran erkerivalen City på toppen av ligaen og med Everton på besøk var de rødkledde innstilt på å øke forspranget. Det var bare fire kamper igjen av sesongen og en av Uniteds kamper var en tur til naboene, men likevel visste Old Trafford-laget at det hadde litt slingringsmonn. Nikiaca Jelavic headet gjestene i ledelsen, men United viste raskt hvem som var sjefen med mål fra Wayne Rooney, Danny Welback og Nani. Selv en volley fra Marouane Fellaini kunne ikke sette ut de regjerende mesterne og Rooney scoret deres fjerde mål.

Få United-fans ble bekymret da Patrice Evra traff stolpen på Everton-målet, men det viste seg å være vendepunktet i kampen og Uniteds sesong. Jelavic scoret sitt andre mål og to minutter senere scoret Steven Pienaar igjen. På tampen gjorde Tim Howard en kjempe viktig redning på skudd av Rio Ferdinand. Kampen endte 4-4, mens City vant sin kamp mot Wolverhampton og forspranget til United ble halvert.

FEIRING: Evertons Nikica Jelavic feirer å ha scoret Evertons tredje mål på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix
FEIRING: Evertons Nikica Jelavic feirer å ha scoret Evertons tredje mål på Old Trafford. Foto: NTB Scanpix Vis mer

85. Arsenal 5-2 Tottenham. 26.02.2012

Det var en viktig kamp om en plass i topp fire og Tottenham så ut til å være favoritten. Det ville da bety at Spurs hadde klart å kvalifisere seg til Champions League tre år på rad.

Før denne kampen hadde Arsenals sesong være en skuffelse. Den første halvdelen av sesongen hadde vært dyster, de hadde tapt mot lag som Blackburn, Fulham og Swansea, samt et knusende 8-2 tap på Old Trafford. Tottenham derimot så sikre ut på tredjeplassen med sju poeng foran Chelsea på tredjeplass og ti poeng foran The Gunners.

Tottenham tok en tidlig ledelse ved en scoring fra Louis Saha og en sikker straffe fra Emmanuel Adebayor. Innen 34 minutter så det ut til at Spurs skulle styrke sin plass i toppen av tabellen. Men så brøt det hele sammen.

Bacary Sagna headet ballen i mål fem minutter før pause og tre minutter senere skrudde Robin an Persie utligningen i mål. Etter pausen var det bare en vinner: Tomas Rosickys stikker sendte hjemmelaget i ledelsen og Theo Walcott scoret to ganger på tre minutter. Det var en minneverdig ettermiddag for Arsene Wengers mannskap.

Kampen viste seg å være avgjørende for begge lag: Arsenal vant sju av deres resterende 12 kamper – de avsluttet sesongen på tredjeplass. Tottenham vant bare fem av sine gjenstående kamper og måtte nøye seg med fjerdeplassen. Som om ikke det var nok så vant Chelsea Champions League det året og Spurs ble sendt til Europaligaen.

JUBEL: Theo Walcott feirer foran supporterne på Emirates etter å ha puttet to mot Tottenham. Foto: AP Photo/Bogdan Maran
JUBEL: Theo Walcott feirer foran supporterne på Emirates etter å ha puttet to mot Tottenham. Foto: AP Photo/Bogdan Maran Vis mer

84. Chelsea 3-3 Manchester United. 05.02.2012

Dette var et bemerkelsesverdig comeback - selv for et så imponerende lag som Manchester United. De rødkledde lå under med tre mål og det var bare en halvtime igjen av kampen. Gjestene kjempet heltemodig tilbake med to (noe tvilsomme) straffer til Rooney og en sterk heading av Hernandez. Da Chelsea byttet inn Daniel Sturridge, som hadde terrorisert Evra hele kampen, var det som om de blå veivet med et hvitt flagg. Det er nesten overraskende at Fergies gutter ikke klarte å score et fjerde mål, for Chelsea ble virkelig overkjørt de siste 30 minuttene.

83. Leicester 0-5 Bolton. 18.08.2001

Bolton tilintetgjorde Leicester i deres Premier League-ankomst. The Foxes hadde en god åpning på kampen, men Boltons Kevin Nolan scoret sesongens første mål ved å heade ballen i mål på pasning fra Per Frandsen.

Michael Ricketts smalt inn det andre før Frandsen nok en gang gjorde et glimrende forarbeid for Nolan. Rett før pausen fikk Bolton et frispark og Frandsen dundret det rett i mål. Dansken var ikke ferdig: På nok et frispark i andre omgang skrudde han ballen i det øverste hjørnet. Sam Allardyces menn hadde meldt sin ankomst til ligaen, mens Leicester sparket manager Peter Taylor og rykket ned den sesongen.

82. Crystal Palace 1-1 Manchester United. 25.01.1995

Du husker vel denne kampen? David May scoret sitt første ligamål for United og ledet frem til Gareth Southgate utlignet med ti minutter igjen på klokka. Hovedhistorien fra denne kampen skjedde likevel før noen hadde scoret: Utvisningen til Eric Cantona fire minutter etter pausen. Franskmannen fikk sitt femte røde kort på 16 måneder da han dyttet Richard Shaw. Det gjorde han for å ta igjen at Palace-spilleren hadde taklet ham bakfra. Cantona var likevel ikke ferdig. Etter tilrop fra tribunen og en ved navn Matthew Simmons, stormet franskmannen mot supporteren og svarte med et «kung-fu»-spark i brystet på Simmons. Cantona påstod at supporteren hadde ropt rasistiske fornærmelser. Han ble dømt til 14 netter i fengsel, en dom som senere ble redusert til 120 timer med samfunnstjeneste, og utestengt fra fotballen i åtte måneder. I franskmannens fravær tapte United ligatittelen til Blackburn Rovers, men de vant The Double sesongen etter og ingen ringere enn Cantona scoret vinnermålet i FA-cupfinalen.

RØD: Cantona blir utvist for å ha dyttet Richard Shaw, dette er bare sekunder før det uforglemmelige angrepet på en Crystal Palace-supporter.Foto: NTB Scanpix
RØD: Cantona blir utvist for å ha dyttet Richard Shaw, dette er bare sekunder før det uforglemmelige angrepet på en Crystal Palace-supporter.Foto: NTB Scanpix Vis mer

81. West Ham 5-4 Bradford City. 12.02.2000

Harry Redknapps West Ham så ut til å ha tapt kampen da de lå bak 2-4 men 20 minutter igjen. Laget hadde blitt preget av at keeper Shaka Hislop brakk beinet etter bare fem minutter. Han kolliderte med Dean Saunders og debutanten Stephen Bywater måtte erstatte Hammers-keeperen. Og det var en tøff debut for sisteskansen.

Dean Windass stanget åpningsmålet forbi nykommeren før West Ham snudde det hele ved Trevor Sinclair og John Moncur. Men sistnevnte gikk raskt fra å være helt til synder da han dyttet Saunders i boksen og gjestene scoret på straffen. Rødtoppen Jamie Lawrence scoret deretter to kjappe mål på en distre Bywater.

Så kjempet Hammers tilbake. Frank Lampard og Paulo Di Canio kranglet om med som skulle ta en straffe – italieneren vant diskusjonen og scoret. Joe Cole scoret sitt første Premier League-mål og det stod 4-4. Tungen på vektskåla var Lampard – han smalt inn et vakkert mål fra utsiden av 16-meteren, og Bradford måtte se slaget tapt.

80. Sheffield United 6-0 Tottenham. 02.03.1993

Spurs ankom Bramall Lane med seks strake seire bak seg og så mot topp fire i ligaen (dette var på tiden før den plasseringen betydde noe). Hjemmelaget hadde tapt den forrige kampen 3-2 mot Southampton og lå i nedrykkssonen.

Sheffield-manager Dave Bassett gjorde grep i laget etter nederlaget på The Dell og hele sju endringer ble gjort i start-elleveren, men selv ikke den mest selvsikre Blades-supporteren ville trodd at laget skulle vinne så overlegent. Katalysatoren i kampen var Franz Carr som rundspilte Spurs-forsvaret i noe som var en sjelden oppvisning av midtbanespilleren. Carr scoret to mål og ga to målgivende pasninger da Spurs ble slaktet.

79. Manchester United 1-2 Bolton. 20.10.2001

Etter å ha vunnet de tre første ligakampene klarte bare Premier League-nykommerne å få tre poeng på de neste seks kampene. Etter et knusende 0-4 tap på hjemmebane mot Newcastle ventet United på Old Trafford.

Bolton-supporterne hatet United mer enn noe annet lag og de var ikke fornøyde da de rødkledde tok ledelsen på Juan Sebastian Verons ustoppelige frispark.

Bolton nysignering var Bruno N’Gotty - på lån fra Marseille (han signerte permanent for klubben i januar 2002). Hans innlegg ble headet ned av Michael Ricketts og Kevin Nolan scoret på volley. United presset gjestene og keeper Jussi Jaaskelainen vartet opp med det som ble kåret til «BBCs Årets Redning» da han stoppet to raske skudd fra Paul Scholes og Andy Cole. Med seks minutter igjen snappet Ricketts opp en klarering og dundret ballen forbi Fabien Barthez.

ÅRETS REDNING: Andy Cole fortviler etter at Jussi Jaaskelainen imponerte i målet for Bolton. Foto: REUTERS/Ian Hodgson 
ÅRETS REDNING: Andy Cole fortviler etter at Jussi Jaaskelainen imponerte i målet for Bolton. Foto: REUTERS/Ian Hodgson  Vis mer

78. Arsenal 4-0 Everton. 03.05.1998

En seier mot Everton ville sikre Gunners deres første Premier League-tittel hjemme på Highbury. Da Arsene Wengers mannskap lede 3-0 takket være et selvmål av Slaven Bilic og to mål av Marc Overmars, startet supporterne feiringen. Steve Bould flikket ballen elegant til den legendariske kapteinen Tony Adams som smalt ballen i mål. Det var symbolet på at Wengers kontinentale revolusjon hadde spredt seg til England: Som Martin Tyler entusiastisk uttalte «kan du tro det?»

FØRSTE TITTEL: Marc Overmars feirer etter å ha scoret to mål mot Everton og sikret klubbens første Premier League-tittel. Foto: AP Photo/Max Nash
FØRSTE TITTEL: Marc Overmars feirer etter å ha scoret to mål mot Everton og sikret klubbens første Premier League-tittel. Foto: AP Photo/Max Nash Vis mer

77. Newcastle 8-0 Sheffield Wednesday. 19.09.1999

Det var et bunnoppgjør av de sjeldne. Sir Bobby Robson hadde tatt over som manager en uke tidligere og hadde lovet å få England-kaptein Alan Shearer til å score igjen. «Big Al» gjorde som han hadde fått beskjed om i det som var Sir Bobbys første hjemmekamp. Newcastles nummer 9 scoret fem av de åtte målene i kampen og kick-startet sesongen for laget. To år senere Robson ledet Newcastle til Champions League-spill, og Wednesday lå i nedrykkssonen i The Championship.

76. Swindon 2-2 Manchester United. 19.03.1994

Å si at dette oppgjøret var livlig er en underdrivelse. Kampen hadde alt. Det var som å se fotball fra ligaens første dager. Til tider så det ut som en basketball-kamp – begge lagene stormet i angrep så fort de hadde muligheten. United scoret først da Roy Keane headet inn et nydelig innlegg fra Mark Hughes. Sistnevnte kranglet med en supporter på sidelinja rett før Luc Nijholt utlignet for Swindon. Paul Ince sendte gjestene tilbake i ledelsen, men Jan Åge Fjørtoft reddet et poeng da han kriget ballen i mål. I mellom målene ble Eric Cantona utvist for å stemple John Moncur i brystet med vilje.

75. Manchester City 3-2 Tottenham. 22.01.2012

Halve sesongen var spilt og Spurs hadde overgått alle forventinger ved å holde følge med Manchester-lagene i toppen av ligaen. Ved å hevne et 5-1 tap mot de lyseblå på hjemmebane ville en seier på Ethiad sende Tottenham rett inn i gullkampen.

Etter en kjedelig og målløs første omgang sendte Samir Nasri og Joleon Lescott City i en komfortabel 2-0 ledelse. Tottenham svarte nesten umiddelbart da Jermaine Defoe utnyttet en forsvarsfeil. Så satt Gareth Bale utligningen.

Mario Balotelli hadde allerede sikret seg overskrifter etter kampen da det så ut som han stemplet Scott Parker i hodet, men italieneren stakk seg frem igjen. Spissen ble taklet i boksen av Ledley King og ble belønnet med en straffe som han satt sikkert i mål.

BALOTELLI: Tottenhams Scott Parker får behandlet etter å ha vært i duell med Mario Balotelli. Foto: REUTERS/Darren Staples 
BALOTELLI: Tottenhams Scott Parker får behandlet etter å ha vært i duell med Mario Balotelli. Foto: REUTERS/Darren Staples  Vis mer

*Artikkelen ble først publisert 25 august 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer