Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De 11 mest vanvittige manager vs journalist-kranglene

Sir Alex Ferguson bidrar sterkt på lista.

 TEMPERAMENTSFULLE: Harry Redknapp, Sir Alex Ferguson og Brian Clough har alle vært i klammerier med journalister. Foto: NTB Scanpix.
TEMPERAMENTSFULLE: Harry Redknapp, Sir Alex Ferguson og Brian Clough har alle vært i klammerier med journalister. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Etter Manchester Uniteds 3-3 kamp mot Newcastle tidligere i måneden, kalte Louis van Gaal The Sun-journalisten, Neil Custis feit. Det skal sies at United-manageren ikke er den eneste som har latt frustrasjonen gå utover journalister.

Her er andre komiske hendelser mellom fotballtrenere og journalister.

1. Graham Taylor, (daværende landslagstrener for England) 1994 - Du ser ut bekymret ut, Rob, sa Taylor til Daily Express-journalisten, Rob Shepherd. Og fulgte opp med følgende gloser:

- Men ikke få alle andre til å bli bekymret, for f***, sa landslagssjefen til Shepherd.

Dette skjedde i anledning kvalifiseringen til fotball-VM i 1994 hvor England ikke klarte å kvalifisere seg. Men Taylor var ikke ferdig med å skjelle ut journalisten.

- Jeg kan ikke ha personer som deg rundt meg, og hvis du var en av mine spillerne, Rob, hadde jeg f*** meg kastet deg ut av laget.

2. Joe Kinnear, (daværende Newcastle-manager) 2008 - Hvem av dere er Simon Bird? Spurte Kinnear.

Når Daily Mirror-journalisten ga et bekreftende "ja", svarte Kinnear:

- Du er en f****.

Dette var Kinnears åpning på sin første pressekonferanse etter å ha tatt over som Newcastle-sjef. En annen journalist, Niall Hackman, fikk også klar tale fra Kinnear under samme pressekonferanse. Han hadde nemlig hisset på seg Kinnear fordi han hevdet i en artikkel at spillerne hadde fått fri av Kinnear på hans første dag som manager.

- Jeg var opptatt med å møte eierne og andre ting. Det du skrev krenker min posisjon, og det fikk spillerne til å se ut som de ga faen.

3. Alex Ferguson, (daværende Manchester United-manager) 2002 Ferguson var kjent for å ikke være nådig mot journalister. En av mest kjente utspill kom i 2002, da storsignering Juan Sebastian Veron presterte dårlig. 

- Han er jævlig god spiller, og dere er noen jævla idioter, sa Ferguson til journalistene.

4. Brian Clough, (daværende Derby-manager) 1973 - Jeg snakker ikke med juksende jævler, raste Clough mot en gjeng italienske journalister, etter et 3-1 tap mot Juventus i European Cup (Champions League).

Med fem minutter igjen av kampen ble Derby-spiss, Kevin Hector, felt innenfor 16-meteren. Dommeren vinket bort protestene fra Derby-spillerne. I tillegg var det flere tvilsomme avgjørelser i løpet av kampen.

5. Jim McLean, (daværende Dundee United-direktør) 2000 McLean var kjent for sitt steinansikt, men det ryktet ble han kjapt kvitt da han slo BBC-reporter, John Barnes i ansiktet.

- Hvor lenge skal du la Alex Smith (daværende trener) prøve å få laget på rett kjøl? Spurte Barnes.

- Tror du jeg kommer til å svare på et  dumt spørsmål? Jeg har sagt til deg før at jeg ikke kommer til å svare, for f***, svarte McLean. Rett etterpå ga han Barnes et slag på nesa.

- Det er ingen unnskyldning for slik oppførsel, innrømmet McLean i etterkant. Som følge av hendelsen trakk han seg som direktør for klubben, men returnerte igjen to år seinere. For å så trekke seg etter en måned.
 
6. Harry Redknapp, (daværende Tottenham-manager) 2010 Etter et tap tidlig i sesongen mot Wigan, fikk Harry Redknapp et spørsmål fra Sky Sports-reporter, Rob Palmer om det ble aktivitet på overgangsmarkedet fra Tottenhams side. Redknapp hadde fått et rykte på seg  for å være fotballens bruktbilselger, og ble konfrontert med dette.

- Faen ta deg, svarte Redknapp. Før han raskt korrigerte seg selv: Jeg mente det ikke sånn, men ikke si slike ting. Jeg er fotballtrener, for faen.

7. Roy Keane, (daværende Ipswich-manager) 2009 - Hvorfor skrur du den ikke av?

 Roy Keane ble tydelig irritert da telefonen til en av journalistene ringte to ganger under en pressekonferanse. Stemningen var allerede ganske intens etter at Keane hadde brettet ut om Thierry Henrys berømte hands som hjalp Frankrike til fotball-VM i 2010, på bekostning av Irland.

- Jeg lar den bare ringe til det blir lagt på, sa journalisten.

- Ja, det er god folkeskikk, svarte Keane sarkastisk.

8. Alex Ferguson, daværende Manchester United-manager) 2004 I desember 2004 hadde Wayne Rooney gitt Bolton-spiller, Tal Bein Ham, et liten kilevink i ansiktet. Det skal legges til historien at Ben Haim leverte sterke skuespillerprestasjoner etter hendelsen, men Rooney fikk tre kampers karantene.

Det fikk Alex Ferguson til å rase. Han mente Bolton-spilleren gjorde for mye ut av hendelsen.

Under en presseseanse etter at karantenen ble kjent, startet en modig journalist med å si følgende:

- Jeg tror vi har akseptert at han gjorde det. (Om Ben Haim)

Ferguson skal ha spyttet tilbake:

- Du har akseptert det?! Du har du faen ikke skrevet nok om det enda, raste Ferguson tilbake.

- Dere skriver så mye jævlig om Rooney bare fordi han gir en kilevink i ansiktet, og er det for faen ikke en dritt annet som betyr noe i dette jævla spillet?

- Ser dere den jævla oppførselen hans? Det er han som skulle fått karantene av FA, ikke Rooney, for faen. Dere lar den fi*** å jukse.

- Rooney er 19 år, han er som alle andre. Han er et menneske han også. Hva faen forventer dere?

Like etter skal Ferguson ha tatt alle opptakerne som lå foran han. og kastet de inn i veggen.

9. Nigel Pearson, (daværende Leicester-manager) 2015 Daily Express-journalist, Ian Baker, beskrev det som et karrierehøydepunkt da Nigel Pearson sammenliknet han med en struts i april 2015.

Etter et tap mot Chelsea i fjor, antydet Nigel Pearson at spillerne hans hadde fått ufortjent mye kritikk gjennom sesongen. 

- Jeg kan ikke huske et lag i motgang som har fått så mye ros som det Leicester har fått, var responsen fra Ian Baker. 

Det fikk Pearson til å tenne på alle pluggene. 

- Spørsmålet ditt er utrolig. Hvis du ikke vet svaret på det spørsmålet selv, da er du en struts. 

- Hodet ditt må være i sanden. Er du kapabel til å putte hodet ditt i sanden? Du er nødt til å være dum, sa Pearson før han forlot pressekonferansen. 

10. Ian Holloway, (daværende Crystal Palace-manager) 2013 - Hvor lenge blir Wilfried Zaha ute?

- Han blir ute i seks måneder, svarte Ian Holloway sarkastisk. 

Holloway var ikke i sitt beste humør etter et 1-4 tap mot Stoke i FA-cupen. Han hevdet at et langt skadeavbrekk på Zaha ville føre til at pressen sluttet å spekulere rundt unggutten. Holloway var tydelig opprørt over mye mediene skrev om eleven sin. 

- Kan vi få et ordentlig svar, vær så snill? Spurte en av journalistene. 

- Hvorfor skulle jeg gi dere det, kontret Holloway. 

Under samme seanse brettet han også ut om sine tanker om overgangsvinduet. 

- Det er det samme hvor lenge det er igjen av dette idiotiske og patetiske vinduet, som tvinger folk til å gjøre noe. Hver uke handler jeg brød, egg og melk fordi jeg går tom. Men hvis du er et Premier League-lag, og overgangsvinduet er stengt, og plutselig har du ikke spisser, da kan du ikke gjøre noe før vinduet åpner igjen, kan man? Det er et voldsom kaos i januar, også starter dere å spekulere i alt mulig. Hvor kjedelig er ikke det? 

- Slutt å spekulere i ting som ikke har skjedd. Skaff dere en jobb, få et liv, istedenfor å skrive om Zaha, sa Holloway til de frammøte journalistene. 

11. Alex Ferguson, (daværende Manchester United-manager) 2007 Ikke fått nok av Ferguson? Bra. I 2007 konfronterte Sky Sport-sreporter, Goeff Shreeves Cristiano Ronaldo om det hadde vært kontakt mellom han og en Middlesborough-spiller etter et matchavgjørende straffekamp i en FA-cupkamp. 

At Ronaldo ble konfrontert med dette falt ikke i god jord hos Ferguson. Et intervju med Middlesborough-trener Gareth Southgate, etter kampen, måtte avsluttes fordi Fergusons kjefting på Shreeves var så høylytt. 

Shreeves: - Jeg spurte ham. 
Ferguson: - Jævla tulling. 
Shreeves: - Ikke snakk sånn til meg. 
Ferguson: - Faen ta deg. 
Shreeves: - Ikke snakk sånn til meg. Ikke tenk på det engang. 
Ferguson: - Ikke tenk på det, din f****. Stikk for faen, ok?
Shreeves: - Hør, skal du gjennomføre intervjuet på en profesjonell måte, eller ikke? 
Ferguson: - Du er profesjonell, for faen. Du er profesjonell. Du er det. 
Shreeves: - Jeg er berettiget til å spørre. Cristiano ga det rette svaret. 
Ferguson: - Stikk til helvete med de svarene dine. 
Shreeves: - Ikke snakk sånn til meg. Gå vekk. 
Ferguson: - Faen ta deg.

 NÅDELØS: Nigel Pearson latterliggjorde Daily Express-journalisten, Ian Baker. Foto: Scanpix / NTB
NÅDELØS: Nigel Pearson latterliggjorde Daily Express-journalisten, Ian Baker. Foto: Scanpix / NTB Vis mer
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media