Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De aller beste bokse-comebackene

Å bli slått ned i en boksekamp, men likevel komme tilbake å vinne er kun for de tøffeste:

Muhammad Ali, USA
Slått ned av Sonny Banks, men vant. Muhammad Ali het fortsatt Cassius Clay i 1962. I Madison Square Garden ventet Sonny Banks. Unge Clay hadde imponert i sine første kamper, og OL-mesteren var alt kjent for sine selvsikre sitater. Clay var stor favoritt mot Banks, men Banks slo hardt. Clay startet kampen nonchalant, noe som skulle straffe seg. Banks dunket til med en lang venstre allerede i første runde. Han traff Clay på hakespissen. Med lukkede øyne suste Clay mot bakken, men våknet i det han traff gulvet. Clay ristet av seg sjokket. I fjerde runde var det godnatt for Banks, akkurat slik Clay spådde før kampen.

Joe Louis, USA

Slått ned av Jersey Joe Walcott, men vant. The Brown Bomber ble Joe Louis kalt. Han regnes som en av tidenes største, og kanskje mannen med tidenes hardeste slag. 27 ganger bokset han om tittelen tungvektsverdensmester, 23 av disse kampene vant han på knockout. Louis hadde tittelen i nesten 12 år. Sine to siste kamper bokset han mot Walcott. I den første kampen var Louis ille ute. Alt i første runde gikk Louis ned. Han reiste seg, men i fjerde gikk han ned for telling igjen. Louis var en tøffing, og etter femten runder vant han på poeng. Avgjørelsen var delt og kontroversiell. Omkampen året etter vant Louis på knockout i 11. runde.

James Douglas, USA

Slått ned av Mike Tyson, men vant. James «Buster» Douglas vil for alltid huskes for en utrolig seier. Han slo selveste Mike Tyson, og det etter først å ha blitt slått i bakken. Tyson var så stor favoritt at kun et tippeselskap i Las Vegas ville gi odds på kampen. 42-1! Men Douglas overrasket alle. Han bokset godt, hardt og tøft. I åttende runde så det likevel ikke ut til å lykkes. «Iron Mike» dro til med en høyre uppercut. Douglas kom seg på beina i det dommeren var kommet til ni. Alle forventet at Tyson skulle avslutte jobben, men i stedet kom Douglas tilbake. I tiende runde dro Douglas til alt han hadde. Tyson var knocket ut.

Evander Holyfield, USA

Slått ned av Bert Cooper, men vant. Evander «The Real Deal» Holyfield (t.h.) er en av historiens beste boksere. I 1991, i Holyfields 26. kamp, ventet Bert Cooper. Holyfield hadde vunnet sine 25 første kamper, blant annet mot George Foreman. 21 av seierne hadde kommet på knockout. Men Cooper var ikke redd. Han kjempet godt, selv om Cooper var den første til å gå i gulvet. Cooper reiste seg, og med en kraftig, rett høyre sendte han Holyfield i bakken for første gang i hans karriere. Holyfield ristet av seg sjokket og dommeren stoppet kampen i sjuende runde. Dermed forsvarte Holyfield verdensmestertitlene sine.


Samuel Peter, Nigeria 

DET NIGERIANSKE MARERITTET: Samuel Peter (t.v) ble truffet godt og havnet i gulvet to ganger i oktober. Så tok han seg sammen og slo ut Jameel McCline på poeng. Foto: Scanpix/AP
DET NIGERIANSKE MARERITTET: Samuel Peter (t.v) ble truffet godt og havnet i gulvet to ganger i oktober. Så tok han seg sammen og slo ut Jameel McCline på poeng. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Slått ned av Jameel McCline, men vant. Samuel Peter (t.v.) er kjent som «The Nigerian Nightmare», og er kjent for å være blant !bokserne i verden i dag som slår hardest. I oktober i fjor skulle Peter forsvare tungvektstittelen i tungvekt hos WBC mot Jameel McCline. Peter havnet raskt i trøbbel. Allerede i andre runde gikk Peter på en hard treff og suste i gulvet. Men Peter reiste seg.! I tredje runde var Peter fortsatt rystet, og ble truffet hardt. To ganger gikk han i bakken i denne runden, men stablet seg på beina. I fjerde runde tok Peter seg sammen. Han vant kampen! på poeng og forsvarte verdensmesterbeltet sitt.

Har du ei sportsliste? Her sender du den inn til Sportmagasinet!

• Ukas spørsmål: Var stemningen på  tribunene i Premier League bedre før?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media