MØTES I KVELD: Manchester United og Alex Ferguson (t.v.) kan øke ledelsen i Premier League til 18 poeng om de slår byrival Manchester City og Roberto Mancini i kveld. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIX
MØTES I KVELD: Manchester United og Alex Ferguson (t.v.) kan øke ledelsen i Premier League til 18 poeng om de slår byrival Manchester City og Roberto Mancini i kveld. Foto: PAUL ELLIS, AFP / NTB SCANPIXVis mer

- De andre lagene er redde for United

Mancini mener røkla er for feige mot rivalen.


(Dagbladet): I kveld møtes byrivalene Manchester United og Manchester City. Før kampen er det 15 poengs forskjell. Og nesten uansett resultat i dag er serien avgjort.

Selv om City skulle krympe avstanden til 12 poeng, er det bare 21 poeng igjen å plukke etter kveldens kamp. United har avgitt 13 poeng på de 30 første serierundene, og lite tyder på at de roter bort like mye på de sju siste.

City-manager Roberto Mancini mener mye av grunnen er at de andre lagene i serien er redde for United.

- Ingen spiller bra mot United fordi de spiller med frykt, svarte Mancini da han i går ble spurt om Sunderlands innsats mot United i det som ble Martin O'Neills siste kamp som Sunderland-manager.

- United kan slås Mancini mener motstanderne går til kampene mot United uten tro på seier.

- United er sterke nå på grunn av betydningen deres som et lag, betydningen deres som klubb. Alle lag som møter United spiller veldig forsiktig fordi de tror kampen er vanskelig, at de ikke kan slå dem. Det stemmer ikke. Hvis de spiller sterkt mot United, kan de slå dem - akkurat som de kan slå oss, sier han ifølge The Guardian.

Mancini sier han ikke mener at de andre lagene ikke gir 100 prosent, men at det er mentaliteten som er svak når de møter United. Til tross for at hans eget lag er regjerende seriemester, tror ikke italieneren at de har den samme skremmende effekten på motstanderne som United har.

- Vi er ferske som lag, og vi har ikke den samme betydningen som United i øyeblikket. Kanskje det vil være det samme for oss om ti år. Historien er veldig viktig. Vi trenger å bli bedre som lag og som klubb, men det vil ta flere år. Vi kan ikke gjøre det på to år. Om ti år, dersom vi forbedrer oss og vinner hvert år, vil det antakelig være det samme for oss.

- Har forbedret oss United-manager Alex Ferguson mener på sin side at det er United som har tatt store steg siden sist sesong.

- Spillerne skjerpet seg, lagmoralen var fantastisk, og det var en sterk vilje om å ta tilbake tittelen. Vi har forbedret oss, det er det som gjør det vanskelig for City. Selv om de hadde hatt like mange poeng som de hadde på dette tidspunktet sist sesong, ville de ikke matchet oss. Så vi fortjener kreditt for det. 25 seirer på 30 kamper beviser spillernes vilje, sier skotten.

Ferguson mener en viktig grunn til den gode sesongen er at spesielt de yngre spillerne har modnet.

- Rafa da Silva har gjort fantastiske framskritt. Michael Carrick har utviklet seg til en moden og intelligent fotballspiller, slik vi alltid visste at han ville. Tidligere var han ikke like stabilt god som Scholes, men det er han nå, han har vært fantastisk i år. Du hører fansen synger om Michael hele tida. Det har tatt en stund, men Scholes var slik i årevis. Michael har overtatt stafettpinnen.

Ferguson trekker fram spillere som David de Gea, Shinji Kagawa, Danny Welbeck og Tom Cleverly som unge spillere han forventer at blir enda bedre neste sesong.

- Så vi er i en ganske god situasjon, sier han.

I kveld klokka 21.00: Manchester United - Manchester City. Følg kampen direkte i vårt fotballstudio!