DEN DANSKE MUMIE: På grunn av fredagens velt, maktet ikke Jakob Fuglsang å gjøre jobben for kapteinen sin opp mot Risoul. Så viste det seg at Vincenzo Nibali klarte seg godt på egenhånd. FOTO: EPA/NICOLAS BOUVY
DEN DANSKE MUMIE: På grunn av fredagens velt, maktet ikke Jakob Fuglsang å gjøre jobben for kapteinen sin opp mot Risoul. Så viste det seg at Vincenzo Nibali klarte seg godt på egenhånd. FOTO: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

- De andre ser ut til å bry seg mer om plassene bak Nibali

Bandasjert danske slapp, kunne likevel juble.

RISOUL (procycling.no): Jakob Fuglsang startet etappen mellom Grenoble og Risoul omtrent som en mumie. Årsaken var naturligvis velten under etappen mot Charmousse.

• LIVE: Følg Tour de France-etappene på procycling.no!

Forårsaket av Jurgen Van den Broecks fulle vannflaske:

- Du har hatt mange problemer: Først dårlig mage og deretter velt. Hvor mye har det satt deg tilbake? spør procycling.no ham i Risoul:

- Det er vanskelig å si, men jeg tror jeg hvert fall kunne vært med i topp ti. Men sånn er det jo i touren, man skal også ha litt flaks. I år er ikke flaksen på min side, svarer Fuglsang.

Nibali klarte seg selv Astana har likevel ting å juble for. Oppover mot Risoul måtte Fuglsang, Kanel Tangert, Michele Scarponi og de andre hjelperytterne i tur og orden slippe.

Lite gjorde det, da Vincenzo Nibali tok saken i egne hender og nesten klarte å kjøre inn Rafal Majka egenhendig. I favorittgruppen var det kun Jean-Cristophé Peraud som maktet å følge italieneren.

Med Alpene unnagjort er det kun Pyreneene og en lang tempo som er det åpenbare tuene i veien for den første italienske Tour de France-triumfen siden Marco Pantani vant i 1998.

- Han (Nibali, vår anm.) virker å være veldig, veldig bra. De andre lagene ser ut til å bry seg mer om plassene bak Nibali. Det gjør det enklere for oss, vi slipper å gjøre mye jobb, sier Fuglsang fornøyd.

Nibali leder nå rittet med 4 minutter og 37 sekunder tilbake til Alejandro Valverde.

- Den andre dagen ofte verre Smertene etter danskens velt må han slite med i noen dager til. Søndag venter en flatere transportetappe med målgang i Nimes.

På en måte frykter han den mer en gårsdagens tøffe fjelletappe.

- Jeg visste fra begynnelsen av etappen i dag, at jeg kom til å lide hele veien. Jeg var mentalt forberedt på smerten. Jeg er sannsynligvis enda stivere i morgen (søndag, vår anm.). Den andre dagen etter en slik velt er ofte den verste.

procycling.no spør om hvordan skadene påvirker restitusjonen:

- Jeg sov ikke så mye i natt. Det er selvsagt ikke optimalt, men det er ikke så mye å gjøre med det. Formen er heldigvis ganske god, derfor klarer jeg å restituere meg brukbart til tross for skadene.

Men om han står på toppen av podiet med lagkompisene i Paris om én uke, vil all jobbingen og smerten naturligvis være verdt det.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!