Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«De andre ungene måtte sykle når Morten løp»

Pappa Tor-Inge husker godt da Morten Moldskred løp fra hele bygda allerede som smågutt. I går var det Stabæk som var ute og syklet mot Aalesunds fartsfantom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet): Morten Moldskred (22) vant kampen nesten aleine med tre scoringer i går. 0- 1 fra kort hold etter keeperretur fra Jon Knudsen på en cornerheading etter 21 minutter. 1- 2 på overtid i første omgang, da Jon Knudsen fullstendig undervurderte Moldskreds fart og ble utmanøvrert av Moldskreds lobb fra 30 meter. 2- 4 da han parkerte Christen Michelsen fra egen banehalvdel, og sprintet inn scoringen som punkterte kampen to minutter før full tid. Moldskred kunne gjerne blitt igjen på Østlandet og prøvd seg på 100 meter i friidretts-NM i morgen. Han hadde neppe blitt fraløpt av mange der heller.

- Dette er det artigste jeg har vært med på, sier Moldskred.

- Det kan ikke være en spiller i Tippeligaen som løper fra Morten, sier Aalesund-kaptein Amund Skiri.

Moldskred ble gratulert av pappa Tor-Inge etter kampen. Han bor og jobber på Eidsvoll, men har bare misset én av Aalesunds kamper i år - hjemmekampene på Kråmyra inkludert.

- Morten har alltid vært rask. De andre ungene måtte sykle når Morten løp. Og de var to-tre år eldre enn ham, sier Tor-Inge.

Sjøl er Moldskred en beskjeden kar som ikke var forberedt på mediekoket etter kampen.

- Mye styr, sier han.

Benkesliter i Moss

Det var mye styr i fjor også. Erik Brakstad hentet Moldskred fra Hødd til Moss etter 2001-sesongen. I Moss fikk han 11 kamper i Tippeligaen, men grodde fast på benken da Brakstad fikk sparken og Rune Tangen tok over. Derfor takket han straks ja da tilbudet fra Aalesund kom - før opprykket var sikret. Det angrer han ikke på.

- I Aalesund har jeg fått mye mer tillit enn i Moss. Det har løftet meg, sier han. Ifølge trener Ivar Morten Normark får Moldskred utnyttet farta si ekstra godt fordi han har ekstremt god utholdenhet i tillegg til farta.

- Han er blant de beste på de fysiske testene hos oss. Han jobber steinhart hele tida, kan gjenskape hurtigheten sin også mot slutten av kampene. Det ble kanskje avgjørende i dag, sier han.

For Aalesund var sterkt presset av et for dagen tamt og dovent Stabæk-lag som først pøste på med alt de hadde da Tor Hogne Aarøy la på til 1- 3 med hodet etter frispark inn i feltet 19 minutter før full tid. Men Martin Andresens redusering til 2- 3 ti minutter før slutt var det nærmeste de kom.

Sto løpet ut

Tidligere i år har Aalesund gjerne klappet sammen og gitt fra seg seirer i sluttminuttene. I går sto laget imot, mye takket være at Tor Hogne Aarøy gikk bak som en tredje midstopper og ryddet unna sammen med Christian Steen og Amund Skiri.

Og løpet var kjørt da Moldskred satte på turboen etter at han snappet en feilpasning fra Stabæk.

- Nå satser vi på finalen, sier han.

TREMÅLSJUBEL: Aalesunds Morten Moldskred løp fra det aller meste på Nadderud, og scoret tre ganger. - Dette er det artigste jeg har vært med på, sier Moldskred til Dagbladet.