12. JUNI 2015:  Norge-Aserbajdsjan 0-0   Hadde Norge slått Aserbajdsjan på Ullevaal i juni, ville vi garantert vært i EM med seier over Malta lørdag. I stedet ble det en målløs kamp. Per-Mathias Høgmo og hans menn ble pepet av banen. -  Vi lot en gyllen sjanse gå fra oss. Det er irriterende akkurat nå, uttalte Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
12. JUNI 2015: Norge-Aserbajdsjan 0-0 Hadde Norge slått Aserbajdsjan på Ullevaal i juni, ville vi garantert vært i EM med seier over Malta lørdag. I stedet ble det en målløs kamp. Per-Mathias Høgmo og hans menn ble pepet av banen. - Vi lot en gyllen sjanse gå fra oss. Det er irriterende akkurat nå, uttalte Høgmo. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

De åtte pinlige Ullevaal-flausene

«Alle» forventer at Norge skal knuse Malta lørdag. Men historien viser at det ikke trenger å være så enkelt. - Stikkordet er tålmodighet, sier Kjetil Rekdal.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet trekker fram åtte Ullevaal-flauser siden 1980-tallet. Utgangspunktet var det samme som nå: Møte med antatt svakere motstandere på hjemmebane.

Det verste eksempelet er 1-3-tapet for Latvia i 1998. Det var Nils Johan Sembs første kamp i EM-kvalifiseringen, og endte med at publikum ropte på Drillo. Norge kvalifiserte seg seinere til sluttspillet.

Nå står to hinder igjen før Frankrike-EM neste år: Malta og Italia. Normalt en lett og en vanskelig kamp. Men i fotball er ingenting sikkert.

Selvtillit

- Tålmodighet blir viktig. Det er sjelden Malta slipper inn mange mål. Vi må få fram tenning og profesjonalitet som i alle andre kamper, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn