- De banker jo opp hver gang

Aabrekk synes Godsets langballer er drøye.

MARIENLYST (Dagbladet.no): Strømsgodset - Vålerenga 1-2.

Vålerenga sto med én fattig borteseier før dagens oppgjør, og møtte et lag som ikke akkurat har imponert på eget gress med to trepoengere.

Det skulle tyde på en åpen kamp, men en svak førsteomgang av hjemmelaget lot Vålerenga komme to mål foran til pause. Det var nok for Oslo-laget, som til tross for en redusering, holdt unna og sikret tre poeng.

- I førsteomgangen er vi veldig gode, og utnytter sjansene vi skaper, sier VIF-trener Harald Aabrekk etter kampen.

Men noe topplag er ikke Vålerenga ennå, ifølge sjefen sjøl.

- Vi har et stykke til toppen. Jeg så Brann - Rosenborg i går, og vi er nok ikke der ennå, sier han.

- Minst tjue langballer

Aabrekk er stolt over innsatsen spillerne legger ned, særlig mot et Strømsgodset-lag som han mener det er steintøft å forsvare seg mot.

EVIGUNG MÅLSCORER: Ronny Johnsen omkranses av medspillere etter å ha sendt Vålerenga i ledelsen i Drammen. Foto: SCANPIX
EVIGUNG MÅLSCORER: Ronny Johnsen omkranses av medspillere etter å ha sendt Vålerenga i ledelsen i Drammen. Foto: SCANPIX Vis mer

- De banker jo opp hver gang, Ronny Deila banket sikkert minst tjue baller opp høyt i banen. Der oppe har de en råsterk Kovacs, og det er en fotball som det er vanskelig å forsvare seg mot, sier Aabrekk.

Ronny Johnsen spilte en strålende omgang før han måtte gi seg i pausen, og i andre omgang kom Strømsgodset mer med. Det tar Aabrekk på seg skylden for.

- Arnar Førsund kommer inn i en litt uvant posisjon, og vi er ikke like gode i andre. Men det må jeg ta ansvaret for, sier VIF-treneren.

Strømsgodset-trener Dag-Eilev Fagermo er fornøyd med det Strømsgodset presterte i dag, men er smertelig klar over at laget tar for lite poeng på hjemmebane.

- Vi er ikke giftige nok framme, og hjemmeformen er for dårlig. Men i andreomgang i dag spiller vi bra fotball, og det er mye å bygge på. Dette er opp mot maks av det vi kan prestere, sier Fagermo, etter tre strake tap mot sterke motstandere som Brann, Lillestrøm og Vålerenga.

Vraket Ohr

Stian Ohr kom inn som innbytter i andre omgang, og var svært delaktig i det Strømsgodset skapte etter dette. Etter kampslutt var det mange som lurte på hvorfor vingen ikke startet mot gamle lagkamerater.

- Det får du spørre treneren om. Men jeg har følt meg litt sliten, kanskje er det det, sa Ohr selv.

- De banker jo opp hver gang

Fagermo hevder Ohr er i førsteelleveren når han er i topp form.

- Stian Ohr er sliten og trengte hvile, mener han.

Svakt hjemmelag i første

Kampen åpnet noe uryddig på Marienlyst. Spillet bølget fram og tilbake, og ingen av lagene skapte stort foran målene.

Så det kom litt ut av det blå at Vålerenga scoret på sin første mulighet etter knappe tjue minutter. Freddy Dos Santos kastet langt, og ballen endte til slutt hos Morten Berre på bakre. Han smalt til, og like før streken skled veteranen Ronny Johnsen ballen over linja.

Etter dette var Vålerenga best. Strømsgodset virket passive, og slet med å komme til sjanser. Hjemmelaget gjorde flere store personlige feil, og forsvarsspillet var til tider hodeløst.

Det gjorde at effektive Enga kunne doble ledelsen kvarteret etter.

Nok en gang kom målet på dødball, denne gangen var det Sebastian Milas corner som ordnet scoring. Dan Thomassen headet ballen tilbake inn foran mål, og der sto måltyven Morten Berre.

Han smalt inn 2-0 fra kort hold, og Vålerenga hadde for alvor tatt grep om kampen i Drammen.

- Morten Berre er en klassespiss, mener Harald Aabrekk.

Pangåpnet andre

Ronny Johnsen måtte gi seg i pausen, og Arnar Førsund overtok plassen på midten. Han fikk oppleve at hjemmelaget pangåpnet andreomgangen.

Strømsgodset har scoret over halvparten av sine mål i det første kvarteret av andre omgang, og gjorde det igjen i dag.

Godset fikk frispark inne på Vålerengas banehalvdel, og flyttet opp mye folk.

Einar Kalsægs innsvinger lurte Arason, og ballen endte i føttene til Alexander Aas på elleve meter. Han nølte ikke, og klinte inn reduseringen fra kort hold.

Dag Eiliv Fagermos pausesnakk så ut til å ha virket, og plutselig øynet hjemmefansen en mulighet etter en beksvart førsteomgang.

Men Vålerenga våknet kjapt etter sjokkåpningen, og var farlige på kontringer. Morten Berre burde avgjort kampen fem minutter før slutt, men måkte ballen over fra kort hold etter strålende forarbeid av Jørgen Jalland.

Strømsgodset kjempet for utlikningen, men kom ikke nærmere enn Peter Kovacs\' heading i tverrliggeren halvveis i omgangen.

Dermed ble det Vålerenga-seier, og Oslo-laget passerer Strømsgodset på tabellen.