Covid vinter-OL Kina

De bare henter deg

Panikken brer seg blant OL-utøverne. Mens Norge mister nye stjerner, er det en ekstra grunn for at Heidi Weng nøler med å dra.

DE BARE HENTER DEG: Kinesiske helsearbeidere er blitt skrekken blant OL-utøverne. Det autoritære covidregimet skrenmmer Heidi Weng og de andre utenlandske OL-stjernene. Og viser resten av verden hvordan Kina har forandret seg. FOTO: AFP/GREG BAKER
DE BARE HENTER DEG: Kinesiske helsearbeidere er blitt skrekken blant OL-utøverne. Det autoritære covidregimet skrenmmer Heidi Weng og de andre utenlandske OL-stjernene. Og viser resten av verden hvordan Kina har forandret seg. FOTO: AFP/GREG BAKER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET blir stadig lettere å forstå hvorfor Heidi Weng nøler med å dra til Kina-OL dersom hun rekker å bli frisk. For nå sprer panikken seg blant utøverne om hva som hender om de ryker på en PCR-test på kinesisk jord slik det akkurat skjedde med den norske kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber:

  • Da kommer de hvitkledte helsearbeiderne bare og henter deg.

Og de kommer plutselig.

Det fikk den norske OL-troppen en påminnelse om også i går. For da visste hotelldirektøren på ett av de norske hotellene alt om gjestenes covid-helse før gjestene selv.

Og dersom noen av de norske gjestene hadde strøket på PCR-testen, skal du ikke være i tvil om at de hvitkledte kunne ha banket på døra før den kommende pasienten hadde hørt noe som helst.

I et sentralstyrt autoritært Kina som vil beskytte seg mot omikron og de nye, globale supersprederne, er det bare bort med pasientene.

Og det så raskt og effektivt som mulig uten unødig omtanke for de enkelte olympiske gjestene som blir geleidet ut av hotellrommene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer