Premier League

De beste Premier League-kampene: Barthez' mareritt

- Jeg synes hele laget var fantastisk.

UTSPILT: Fabien Barthez løper etter Thierry Henry. Foto: EPA PHOTO       EPA/Adrian DENNIS
UTSPILT: Fabien Barthez løper etter Thierry Henry. Foto: EPA PHOTO EPA/Adrian DENNIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FourFourTwo har tatt en titt i arkivene og teller ned de 100 beste kampene i Premier League-historien. Her fortsetter vi nedtellingen fra nummer 49 til nummer 25. De resterende kampene kommer i tre andre deler, mens her kan du lese om kampene 100-75 og 74-50 og 24-10.

49. Arsenal 3-1 Manchester United. 25.11.2001

To komiske blundere av Fabian Barthez ga Arsenal poengene fra oppgjøret på Highbury i en sesong hvor Gunners rykket fra rivalene på deres vei til tittelen. Paul Scholes ga gjestene ledelsen, men Freddie Ljungberg utlignet med en superb flikk. Barthez så ut til å ha mistet konsentrasjonen med to kjempe brølere som ga Gunners seieren.

Først havnet en halvhjertet klarering rett i beina på Thierry Henry og franskmannen sendte hjemmelaget i ledelsen. Fem minutter senere fortsatte keeperens mareritt. Han mislykkes i å bryte en pasning fra Patrick Vieira og Henry kunne trille ballen inn i det åpne målet.

48. Arsenal 4-2 Liverpool. 09.04.2004

Denne Arsenal-seieren viste seg å være et viktig øyeblikk i sesongen hvor Arsenal var uovervinnelige. Thierry Henry scoret det målet han selv kronet til sitt «viktigste i Arsenal-trøya», som en del av et hattrick. Resultatet ga Gunners et forsprang på sju poeng i toppen av tabellen, men i en uke hvor de røyk ut av både FA-cupen og Champions League kunne det fort vært helt annerledes.

Ved pause stod det 2-1 til Liverpool etter mål fra Sami Hyypia og Michael Owen, men Robert Pires utlignet tidlig i andre omgang. Henry scoret to mål for å fullføre sitt hattrick, det andre målet driblet han seg helt fra midtbanen til mål og sendte ballen forbi Jerzy Dudek.

-Thierry Henrys andre mål var fantastisk, men jeg synes hele laget var fantastisk, sa Arsene Wenger etter kampen.

LEGENDEN: Thierry Henry feirer foran supporterne på Highbury. Foto: AP Photo/Adam Butler
LEGENDEN: Thierry Henry feirer foran supporterne på Highbury. Foto: AP Photo/Adam Butler Vis mer

47. Tottenham 6-4 Reading. 29.12.2007

Den briljante bulgareren Dimitar Berbatov scoret fire mål for Spurs i en kaotisk kamp mot Reading. Den humørsyke spissen åpnet målkontoen tidlig, før The Royals forbauset hele White Hart Lane med mål fra Kalifa Cisse og Ivar Ingimarsson.

Reading sløste så på flere sjanser og Berbatov utnyttet muligheten til å utligne. Dave Kitson tok tilbake ledelsen for gjestene før Berbatov satt sitt tredje med en vakker volley. Kitson svarte ved å score nok en gang og Reading ledet 3-4. Steed Malbranque slo tilbake for Spurs. Jermain Defoe ga dem ledelsen på en retur fra Marcus Hahnemann da keeperen reddet straffen fra Robbie Keane. For å strø salt i såret og sette den siste spikeren i kista scoret Berbatov sitt fjerde mål.

- Hvis du var upartisk hadde det vært en fantastisk kamp å se, uttalte Reading-manager Steve Coppell. Han tok virkelig ikke feil.

MÅLRIKT: Berbatov feirer med lagkameratene etter at han har scoret sitt andre mål i kampen. Foto: AP Photo/Akira Suemori
MÅLRIKT: Berbatov feirer med lagkameratene etter at han har scoret sitt andre mål i kampen. Foto: AP Photo/Akira Suemori Vis mer

46. Arsenal 1-2 Hull. 27.09.2008

Nyopprykkede Hull fortsatte å klatre på tabellen med denne seieren mot Arsenal. Gunners tok ledelsen da Paul McShane satt ballen i eget mål. Giovanni gjenopprettet balansen med et nydelig langskudd og fire minutter senere headet Daniel Cousin inn en corner fra Andy Dawson. Hjemmelaget prøvde å slå tilbake, men William Gallas fant bare stolpen samtidig som Boaz Myhill hadde et par vakre redninger.

Arsene Wenger sa det var et «sjokkerende nederlag». Arsenal kunne ikke engang skylde på at de var utslitt: De hadde byttet hele start-elleveren siden laget slo Sheffield United 6-0 i Carling Cup noen dager tidligere.

45. Chelsea 3-5 Arsenal. 29.10.2011

Det var en sesong med flere målrike kamper mellom topplagene. Chelsea og Arsenal var de klubbene som prøvde å holde følge med Manchester-lagene og da de to London-lagene møttes til dyst var det som om de kastet alt fornuft ut vinduet i jakten på de tre viktige poengene.

Målene fra veteranene Frank Lampard og John Terry sikret vertene en 2-1 ledelse til pause mot et slitent Arsenal. I andre omgang var det en annen historie da Theo Walcott og Andre Santos sendte gjestene i førersetet. Juan Mata utlignet med ti minutter igjen av ordinær spilletid, men to seine mål fra Robin Van Persie sikret et hattrick, samt tre poeng til Gunners.

44. Everton 3-4 Manchester United. 07.02.2004

David Moyes-æraen på Goodison Park, er en komplett illustrering av hardt arbeid og denne kampen var preget av nettopp det, selv om det viste seg å være forgjeves. Nysignerte Louis Saha hadde storspilt siden han ankom United, og det fortsatte da de røde besøkte Liverpool. Han scoret to mål og med Ruud Van Nistelrooys ene mål gikk gjestene til pause med en 0-3 ledelse.

Man skulle tro at kampen var punktert, men i løpet av 30 minutter hadde the Toffees utlignet takket være David Unworth, Kevin Kilbane og et selvmål av John O’Shea.

Hjemmelaget var i siget og det meste gikk i deres favør, men akkurat i det man tenker at dette kunne gå deres vei kom en berømt nederlender i veien. Van Nistelrooy stanget ballen forbi Nigel Martyn og United vant kampen.

100: United-spillerne feirer etter at Ruud Van Nistlerooy har scoret sitt 100. mål for laget.  REUTERS/Paul Sanders
100: United-spillerne feirer etter at Ruud Van Nistlerooy har scoret sitt 100. mål for laget.  REUTERS/Paul Sanders Vis mer

43. Tottenham 2-2 Arsenal. 25.04.2004

Arsenals «Invincibles» hadde en legendarisk sesong da de vant sin tredje Premier League-tittel. I utgangspunktet var det ingen som brydde seg om hvor kroningen deres skulle foregå, men da tittelrivalene Manchester United og Chelsea tapte poeng fikk Arsenal sjansen til å sikre tittelen i hjemmet til sine argeste rivaler.

Det så ut som Spurs ville bli overkjørt da de lå etter 0-2 før pause. Patrick Vieira og Robert Pires hadde scoret for Gunners, men Tottenham nektet å la dette bli en lett kamp for rivalen. Jamie Redknapp halverte gjestenes forsprang. Da Jens Lehman havnet i konflikt med Robbie Keane fikk iren mulighet til å utligne fra straffemerket. Selv om Keane scoret var ett poeng nok for Arsenal til å ta tilbake Premier League-trofeet fra Manchester United.

42. Arsenal 2-3 Tottenham. 20.11.2010

Halvveis i kampen lå Tottenham under med to mål, men de stod for et fantastisk comeback mot laget som hadde vært deres største rivaler siden 1993. Samir Nasri og Marouane Chamakh hadde scoret for hjemmelaget, men vendepunktet kom fem minutter inn i andre omgang.

Innbytter Jermain Defoe fant Rafael Van Der Vaart som ga Gareth Bale en målgivende pasning. Tottenham fikk frispark rett utenfor 16-meteren: Cesc Fabregas stoppet frisparket med armen og Van Der Vaart kunne bevege seg fra frisparket til straffesparket. Han scoret. Med fem minutter igjen av ordinær spilletid var nederlenderen frempå igjen. På et nytt frispark fant han Younes Kaboul som stanget ballen i mål.

RIVALERI: Van Der Vaart og Bale etter at nederlenderen har scoret Tottenhams andre mål. Foto: FourFourTwo/Haymarket
RIVALERI: Van Der Vaart og Bale etter at nederlenderen har scoret Tottenhams andre mål. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

41. Portsmouth 7-4 Reading. 29.09.2007

En hver kamp med elleve mål vil sannsynligvis være ekstremt underholdende. Denne thrilleren mellom de to middelmådige lagene var i så fall det.

Benjani Mwaruwari skjøt Portsmouth i ledelsen med to mål, men Reading halverte ledelsen rett før pause ved et Stephen Hunt-mål. Etter pause utnyttet Dave Kitson en tabbe av Portsmouth-keeper David James og det stod 2-2. Hermann Hreidarsson scoret for Pompey rett før James fikk alle til å glemme den tidligere tabben da han reddet en straffe fra Nicky Shorey. Benjani scoret hattrick før Niko Kranjcar, Sean Davis og Sulley Muntari noterte seg med hver sin scoring. Shane Long og Shorey prøvde å holde gjestene inne i kampen, men det var ikke nok.

- Det må ha vært fantastisk for en upartisk tilskuer, sa Reading-manager Steve Coppell etter kampen.

40. Everton 2-3 Aston Villa. 07.12.2008

I denne thrilleren kom ikke det avgjørende målet til Ashley Young på overtid for Aston Villa. Kampen ga gjestene tre viktige poeng i deres jakt om en plass i Champions League. Steve Sidwell scoret kampens første mål med et knallskudd fra 18 meters hold, men Joleon Lescott fikk en fortjent utligning for The Toffees. Fellaini var nær å ta ledelsen for hjemmelaget to ganger, men hans heading ble reddet på streken og den andre gikk i stolpen. Gjestene benyttet sjansen til å score da Lescott la igjen ballen til Young som scoret. Men Lescott utlignet nok en gang med en akrobatisk volley på overtid.

Akkurat i det Everton trodde de hadde sikret seg ett poeng sendte Young ballen i mål og sikret Villa alle poengene.

VINNERMÅLET: Ashley Young feirer etter å ha senket Everton. Foto: FourFourTwo/Haymarket
VINNERMÅLET: Ashley Young feirer etter å ha senket Everton. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

39. Wigan 3-2 Arsenal. 18.04.2010

Denne kampen vil bli husket for elleve utrolige minutter som avsluttet det ene lagets titteljakt og den andres frykt for nedrykk – gjett hvem som var hvem.

Arsenal var ikke gullfavorittene, men ettersom Chelsea hadde tapt mot Tottenham 24 timer tidligere hadde Gunners muligheten til å melde seg på i kappløpet om tittelen. Det så lyst ut da de gikk inn i de ti siste minuttene med en 0-2 ledelse. Wigan hadde derimot andre tanker. Da Ben Watson halverte ledelsen i 80. minutt oppstod det et nytt håp i laget.

Lukasz Fabianski tabbet seg ut og Titus Bramble utlignet. Rett før dommeren blåste av kampen scoret Charles N’Zogbia og ga hjemmelaget seieren.

38. Manchester United 0-1 Arsenal. 08.05.2002

Det er ikke mye som er mer tilfredsstillende enn å sikre ligatittelen med en seier mot de regjerende mesterne. Det er nøyaktig det Arsenal gjorde i 2002. Det hadde vært jevnt i toppen av tabellen i store deler av sesongen, men med en seier-rekke på elleve kamper hadde gitt Arsenal muligheten til å gripe tittelen en runde før slutt.

Sylvain Wiltord scoret kampens eneste mål og sikret seg en plass i Arsenals historie. Det som gjorde seieren ekstra deilig for Gunners var at den kom fire dager etter de hadde slått Chelsea i FA-Cupfinalen mot Chelsea. Dermed hadde laget sikret sin andre Double under Arsene Wenger.

LIGATITTEL: Arsenal-spillerne feirer etter å ha sikret ligatittelen på Old Trafford. Foto: FourFourTwo/Haymarket
LIGATITTEL: Arsenal-spillerne feirer etter å ha sikret ligatittelen på Old Trafford. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

37. Liverpool 2-1 Blackburn. 14.05.1995

Det lå an til å bli et fotball-drama i sesongens siste runde. Kenny Dalglish og hans Blackburn lå i toppen av tabellen, to poeng foran Manchester United. Blackburn møtte Liverpool på Anfield, mens United møtte West Ham. Blackburn visste at United hadde en bedre målforskjell, og dermed måtte de vinne sin kamp om United vant mot West Ham. Første omgang gikk etter planen da Alan Shearer scoret på målgivende fra Paul Warhurst. Samtidig scoret Michael Hughes for The Hammers – et mål som ble feiret av alle på Anfield.

Etter pause scoret John Barnes et mål for Liverpool og Brian McClair utlignet for United. United dominerte mot London-klubben, men slet med å score i det Sir Alex Ferguson beskrev som «en rå innsats» av West Ham. Nær slutten av kampen scoret Liverpools Jamie Redknapp på frispark, og kommentatoren Alan Green skrek «Liverpool har gitt tittelen til Manchester United!». Han tok feil. Kampen mellom West Ham og United endte 1-1 og Blackburn vant tittelen med ett poeng.

LIGATITTEL: Blackburn-spillerne feirer etter å ha sikret tittelen. Foto: FourFourTwo/Haymarket
LIGATITTEL: Blackburn-spillerne feirer etter å ha sikret tittelen. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

36. Manchester United 2-0 Arsenal. 24.10.2004

Arsenals «Invincibles» hadde ikke blitt slått på 49 kamper, men de klarte ikke å nå nummer 50 på Old Trafford. I ettertid er kampen likevel husket best for det som skjedde etter den var ferdig – «Kampen om bufféten».

Fergie er har aldri vært den som trekker seg fra et oppgjør: Han sendte laget på banen for å ryste Arsenal. Etter kampen raste Arsene Wenger at United hadde brukt det han kalte «mobber-taktikk» da United hadde sett seg ut Jose Antonio Reyes som et mål. I kampen hadde hjemmelaget marginene på sin side. Ruud Van Nistelrooy scoret på straffe etter at Sol Campbell hadde taklet Wayne Rooney. Spissen scoret selv på overtid da han kom på en kontring og markerte det som var hans 19 årsdag. I ekte tenåringsstil feiret han med masse pizza etter kampen.

35. Arsenal 2-3 Leeds. 04.05.2003

For sjette år på rad var det Arsenal og Manchester United som kjempet om ligatittelen. De røde djevlene slo Charlton i nest siste runde, og det betydde at Gunners måtte slå Leeds for å holde følge. Det virket som en enkel oppgave – Yorkshire-klubben sleit i bunnen av tabellen og det var fare for at de rykket ned.

Leeds var klare for kamp på Highbury. Harry Kewell ga dem en tidlig ledelse etter en herlig pasning fra Jason Wilcox. Thierry Henry holdt hjemmelaget inne i kampen og utlignet etter en halvtimes spill. Lagene byttet på å score nok en gang med et frispark av Leeds’ Ian Harte og en flott avslutning av Arsenals Dennis Bergkamp. Gunners la seg høyt og presset gjestene for å ta ledelsen. Så kontret Leeds da Dominic Matteo spilte fri Mark Viduka som sendte ballen forbi David Seaman. Det er sjeldent Manchester United-supportere feirer et Leeds-mål, men det gjorde de den dagen – tre ganger.

34. Manchester City 0-1 Tottenham. 05.05.2010

Dette var kampen om fjerdeplassen. Peter Crouch scoret kampens eneste mål og Tottenham fikk plassen i Champions League. Prosjektet til Manchester City ble satt på vent en sesong. I tillegg til å være en viktig seier, var det taktisk fascinerende hvordan Tottenhams standhaftige forsvar stoppet Citys harde angrepsrekke: Ledley King storspilte og kneblet Craig Bellamy og Carlos Tevez, samtidig vartet den ofte kritiserte keeperen Heurelho Gomes opp med et par nydelige redninger.

Vinnermålet kom da City keeper Martin Fulop bokset ut et innlegg fra Younes Kaboul. Ballen havnet på hodet til Crouch som stanget den i mål. Etter kampen feiret Tottenhams David Bentley med å tømme en vanntønne over Harry Redknapp. Nesten nøyaktig ett år senere revansjerte City kampen og tok seg til Champions League, men i mellomtiden hadde Tottenham hatt en fantastisk reise.

FEIRING: Tottenham feirer etter at Peter Crouch scoret mot City. Foto: FourFourTwo/Haymarket
FEIRING: Tottenham feirer etter at Peter Crouch scoret mot City. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

33. Manchester United 1-4 Liverpool. 14.03.2009

Da de mangeårige rivalene møttes våren 2009, visste Merseyside-laget at bare en seier var godt nok dersom de skulle bevare det lille håpet de hadde om å vinne tittelen. Ved kampslutt var det likevel Uniteds gullsjanser som ble diskutert da de helrøde dro fra Old Trafford med tre poeng og skryterettigheter.

Fergies mannskap planla å rykke fra i toppen av tabellen da Cristiano Ronaldos straffe ga dem en tidlig ledelse. Men åtte minutter senere presset Fernando Torres Nemanja Vidic så serberen gjorde en feil og spanjolen scoret på Edwin Van Der Sar. Maktbalansen i kampen endret seg rett før pause da Steven Gerrard scoret på straffe – han feiret med å kysse kameraet.

15 minutter fra slutt ble Vidic, som hadde blitt rundspilt av Torres hele dagen, utvist for å ha taklet Gerrard. Fabio Aurelio skrudde på elegant vis ballen i mål på 23 meters hold. Som om ikke det var nok sendte innbytter Andrea Dossena en lobb over Van Der Sar og gjestene hadde vunnet.

Dessverre for Liverpool var det United som vant deres tredje tittel på rad – sin 18. tittel totalt, og stod dermed likt som Merseyside-rivalen i antall titler.

MINNEVERDIG: De fleste husker feiringen til Steven Gerrard etter å ha scoret på straffe mot erkerivalen United. Foto: EPA/MAGI HAROUN 
MINNEVERDIG: De fleste husker feiringen til Steven Gerrard etter å ha scoret på straffe mot erkerivalen United. Foto: EPA/MAGI HAROUN  Vis mer

32. Portsmouth 4-1 Southampton. 24.04.2005

Fire måneder etter at han hadde forlatt Pompey for rivalen Southampton, returnerte Harry Redknapp til Fratton Park. Det var ikke noe gledelig gjensyn for manageren da han så sitt nye lag bli revet i fillebiter i løpet av den første halvtimen. Etter fire minutter krasjet Antti Niemii inn i Lamano Lualua og Yakubu scoret sikkert fra straffemerket.

Arjan De Zeeuw doblet vertens ledelse da han headet inn ballen på bakerste stolpe. Henri Camara scoret ett for Saints, men det var det eneste de klarte. Lualua rundspilte Saints-keeper Niemi da han kom løpende ut av buret, og spissen kunne trille ballen inn i det åpne målet. Han scoret også Portsmouths fjerde mål på et langskudd.

Seieren sikret Pompey videre spill i Premier League. Southampton på sin side rykket ned en måned senere for første gang på 27 år. Seks måneder etter nedrykket sa Redknapp opp og kom krøp tilbake til Pompey for å få tilbake sin tidligere jobb.

31. Manchester City 6-3 Arsenal. 14.12.2013

I en sesong full av sprø kamper mellom Premier Leagues topplag (Liverpool knuste Spurs 5-0 den samme helgen) er denne kampen den sprøeste.

Arsenal gikk inn i kampen med den beste forsvarsstatistikken i ligaen og på toppen av tabellen. De hadde bare sluppet inn 11 mål på sine første 15 kamper. Etter kampen lå de fortsatt på toppen, men forsvarsstatistikken hadde fått en kraftig rift i seg.

Sergio Agüero sendte City i ledelsen med en volley, men Theo Walcott utlignet raskt. City tok tilbake ledelsen ved Alvaro Negredo, men i prosessen pådro Laurent Koscielny seg en kneskade. Gjestene var brått usikre i forsvar. Fernandinho utnyttet svakheten og scoret vertenes tredje mål. Theo Walcott forsøkte å holde følge ved å score nok et mål, men det var nytteløst da David Silva økte Citys ledelse til 4-2 minutter senere.

I en hektisk avslutning scoret Fernandino Citys femte og Mertesacker reduserte. På overtid fikk de lyseblå straffe og Yaya Toure scoret kampens niende mål.

MÅLRIKT: Alvaro Negredo feirer med Silva og Zabaleta etter hans første mål for kampen, mens Jack Wilshere depper. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS 
MÅLRIKT: Alvaro Negredo feirer med Silva og Zabaleta etter hans første mål for kampen, mens Jack Wilshere depper. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS  Vis mer

30. Everton 3-2 Wimbledon. 09.05.1994

Den siste dagen i 1993/94-sesong bød på drama til siste stund. Hele seks lag kjempet for å unngå nedrykk! Everton og Oldham lå på de to nedrykksplassene ved daggry, men The Toffees reddet plassen sin i ligaen med en utrolig seier – en seier så utrolig at det senere kom påstander om kampfiksing, det nektet alle parter for, i tillegg har det aldri kommet noen håndfaste bevis for at påstandene stemmer.

Wimbledon stormet i ledelsen med to mål etter at Dean Holdsworth scoret på straffe etter tre minutter, og et selvmål av Gary Ablett. Vertene begynte å kjempe tilbake da Graham Stuart scoret fra straffemerket. Etter pausen scoret Barry Horne på et nydelig langskudd og lagene stod likt. Stuart scoret nok en gang i 81. minutt og plassen var reddet. Oldham rykket ned sammen med Sheffield United som hadde tapt 3-2 mot Chelsea.

29. Manchester United 9-0 Ipswich. 04.03.1995

Dette var en kamp som bare handlet om hevn. Ipswich hadde vunnet 3-2 tidligere i sesongen og de røde djevlene var sugne på revansje. Roy Keane bekreftet lagets intensjoner da han scoret etter 15 minutter. Så scoret Andy Cole fem mål.

Mark Hughes noterte seg med to scoringer og Paul Ince scoret ett. Det var en kjip dag på jobben for Ipswich-keeper Craig Forrest (som senere skulle vokte buret for West Ham da London-klubben tapte 7-1 mot nettopp United). Med denne seieren tok United igjen Blackburns målforskjell og inntok tabelltoppen.

28. Oldham 4-3 Southampton. 08.05.1993

Dette var det første bikkjeslagsmålet i Premier League-historien for å unngå nedrykk. Oldham måtte vinne og håpe at Crystal Palace tapte mot Arsenal for å overleve. Oldham gjorde alt for å vinne kampen, og Southampton som ikke hadde noe å tape sørget for at det ble en spennende kamp.

Etter en halvtime ga Neil Pointon Oldham ledelsen ved å score direkte på corner, men Matt Le Tissier satt en volley for Saints bare minutter etterpå. Ian Olney scoret vertens andre mål rett før pause, og etter økte Andy Ritchie ytterligere. Da Gunnar Halle scoret Oldhams fjerde så det ut til at det ville bli en dans på roser resten av kampen.

Le Tissier nektet å la Oldham styre kampen. Saints-helten scoret raskt sitt andre da han scoret på frispark, 23 meter fra mål. Fem minutter senere stanget han ballen i mål og hattricket var komplett. Heldigvis for Oldham klarte ikke angrepsspilleren å score mer og de hadde sikret seieren. Palace tapte 3-0 på Highbury og Joe Royles mannskap kunne feire nok et år i toppserien.

REDDET: Oldham sikret seg nok et år i Premier League tilbake i 1993. Foto: FourFourTwo/Haymarket
REDDET: Oldham sikret seg nok et år i Premier League tilbake i 1993. Foto: FourFourTwo/Haymarket Vis mer

27. Sheffield United 1-2 Wigan. 13.05.2007

Charlton og Watford var allerede klare for nedrykk, mens Sheffield United og Wigan var to av de tre lagene som kjempet for å unngå den siste plassen. Wigan visste at bare seier kunne redde dem. Sheffield var trygge med mindre de tapte kampen og West Ham tok poeng på Old Trafford.

Wigans Paul Scharner og Sheffields Jon Stead scoret de to første målene, men gjestene tok tilbake ledelsen da David Unsworth scoret fra straffemerket. Samtidig ga Carlos Tevez West Ham ledelsen på Old Trafford. Selv om de hadde et utrolig press på seg klarte ikke Sheffield å score i resten av kampen. West Ham vant i Manchester. Sheffield United rykket ned. Det som var ekstra salt i såret for The Latics var at Wigans matchvinner Unsworth hadde forlatt nettopp Sheffield på en gratis overgang bare fem måneder tidligere. Antageligvis angret de på den avgjørelsen etter kampen.

FEIRER: Kevin Kilbane feirer med lagkameratene etter å ha scoret kampens første mål. Foto: AP Photo/Simon Dawson
FEIRER: Kevin Kilbane feirer med lagkameratene etter å ha scoret kampens første mål. Foto: AP Photo/Simon Dawson Vis mer

26. Liverpool 4-4 Arsenal. 21.04.2009

The Reds har ikke vært i så mange kappløp om tittelen i Premier League, men i april 2009 hadde de fortsatt ambisjoner om å vinne. I et midtuke-oppgjør mot Arsenal visste de at en seier kunne gi dem et forsprang på to poeng foran Manchester United i toppen.

Gunners hadde ingenting å spille for, men det så ikke slik ut: Den nye russeren Andrey Arshavin ga gjestene ledelsen før pausen. Liverpool slo tilbake. Fernando Torres og Yossi Benayoun sendte vertene i tet. Russeren til Arsenal scoret deretter to mål til og sikret et hattrick. Torres gjenopprettet balansen i kampen, men Arshavin scoret nok en gang. Benayoun rakk så vidt å utligne nok en gang for vertene.

25. Manchester United 4-3 Manchester City. 20.09.2009

United skinte i dette klassiske Manchester-derbyet, men de klarte ikke å sikre seieren før i 96. minutt. Selv om Mark Hughes og City hadde forsterket laget noe enormt i løpet av sommeren var de regjerende mesterne favoritter. Alt så ut til å gå som planlagt da Wayne Rooney scoret etter to minutter, men Gareth Barry utnyttet en feil begått av Ben Foster og lagene stod likt til pausen.

Darren Fletcher og Craig Bellamy scoret to mål hver, waliserens andre var et praktfullt langskudd som utlignet i 90. minutt. Det så ut til å være slutten på moroa, men innbytter stakk seg frem og scoret vinnermålet. Sesongen endte med frustrasjon for begge lagene: Chelsea vant ligaen foran United, mens Spurs tok fjerdeplassen foran City.

*Artikkelen ble først publisert 25 august 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer