De beste spillerne i hver klubb

Hvem var best i de forskjellige klubbene? Si din mening.

(Dagbladet.no): Tidligere i dag fortalte vi at Branns Thorstein Helstad er mannen supporterlederne mener har vært best i Tippeligaen 2007.

Samtidig ble de utfordret til å plukke ut den beste spilleren i sin egen klubb, og her er hva de svarte:

Erling Stray, talsmann for Kanarifansen (Lillestrøm)

Årets spiller i egen klubb: - Hmm. Denne var vanskelig. Men sjøl om det blir litt feil, det også, går jeg for Otto Fredrikson. Han har taklet overgangen fra å være soleklar andrekeeper til å bli soleklar førstekeeper på en helt suveren måte. Han har virkelig vist seg tilliten verdig.

Jørgen M. Storvig, leder for Isberget (Tromsø)

Årets spiller i egen klubb: - Sigurd Rushfeldt. Han har vært alldeles fantastisk for oss. Dette har vi ikke minst merket når han ikke har vært med. Hele laget yter mer når han er på banen, ser det ut til. Han er den fødte leder, og han sprer trygghet.

Roy Andre Nilsen, talsmann for Plankehaugen (Fredrikstad)

Årets spiller i egen klubb: - Raio Piiroja har vel vunnet omtrent hver eneste duell han har vært innblandet i denne sesongen, så han er for meg et lett valg. Det skulle heller ikke forundre meg om han vinner Plankehaugens kåring, som avsluttes på fredag.

VÅLERENGA: Christian Grindheim. Alle foto: DAGBLADET
VÅLERENGA: Christian Grindheim. Alle foto: DAGBLADET Vis mer

Aslak N. Arntzen, talsmann for Bastionen (Lyn)

Årets spiller i egen klubb: - Spillere som har stått fram er vel akkurat hva vi har manglet. Men jevnt over er det Eddie Gustafsson som har vært best. Han er god på det meste en keeper trenger å være god på, i tillegg til at han er kald og flink til å lede og dirigere forsvaret foran seg.

Christian Stråle, leder for GodsetUnionen (Strømsgodset)

Årets spiller i egen klubb: - Stian Ohr har tatt drammenserne med storm. Før han kom, hadde han et rykte som gjorde mange litt skeptisk. Men dette har han til de grader motbevist. Han har glidd godt inn i spillergruppa, han har en fantastisk arbeidsmoral og er unorsk god en mot en. Dette er ting som det er lett for fans å sette pris på.

Rolf Eivind Berntsen, pressekontakt for Menigheden (Start)

Årets spiller i egen klubb: - Det er vanskelig å velge en spiller, for jeg føler vi først og fremst er et kollektiv. Men Kristofer Hæstad er en kriger og han holder landslagssnivå. Han var best før han forlot oss, og det taler også til hans favør at han valgte å komme tilbake til Kristiansand. I tillegg vil jeg trekke fram Bernt Hulsker, Ole Martin Årst og Kenneth Høie.

Tom Walderhaug, talsmann for Stormen (Aalesund)

Årets spiller i egen klubb: - For meg står det mellom to: Haraldur Gudmundsson, som har vært solid hele sesongen, og Jeffrey Aubynn, som har hevet oss siden han kom til klubben. Siden sistnevnte ikke har vært hos oss hele sesongen, faller jeg ned på Gudmundsson. Han er kompromissløs og spiller med hjertet utapå drakta - en skulle nesten tror han er fra Ålesund. Dette er noe vi supportere liker.

De beste spillerne i hver klubb

Bent Ole Kaldhusæter, leder for Oddrane (Odd Grenland)

Årets spiller i egen klubb: - Jeg har stemt på Rune Jarstein på supportersida vår (leder overlegent med 46,0 prosent av stemmene, journ.anm.). Han har vokst enda mer, og sjøl om det har gått galt for oss i år, har han berget oss i mange kamper. På en toppdag er han Norges beste keeper.

Finn Roger Graneng, leder for Blåhvalane (Sandefjord)

Årets spiller i egen klubb: - Birger Madsen fikk vel rundt 70 prosent av stemmene i supporterkåringen. Det skyldes i hovedsak innstillingen hans. Birger er alltid positiv og jobber beinhardt i hver kamp, dessuten har en en god innstilling til oss supportere. Rett og slett en bra mann på og utafor banen. Vi krysser fingrene for at vi får beholde ham til neste år.

Rune Oftedal, talsmann for Vikinghordene (Viking)

Årets spiller i egen klubb: - Flere unggutter har imponert, men jeg må si Allan Gaarde. Han fikk hele vårsesongen spolert på grunn av beinbrudd, men har slått voldsomt tilbake. Han har styrt laget og, gjennom mål og pasninger, bidratt sterkt til at Uwe Röslers system har fungert. I tillegg er han en flott fyr både på og utafor banen.

Tonje Asmyhr, leder for Stabæk Support (Stabæk)

Årets spiller i egen klubb: - Alanzinho er hos oss valgt gjennom avstemning, noe som nok mye skyldes at han er en spiller som gjør det litt ekstra artig å se på. Han er blid, morsom og dribleglad. Til tross for at han også har sjarm, tror jeg det sportslige er vektlagt mest blant de som har stemt. Alanzinho er en verdig vinner.

De beste spillerne i hver klubb

Bjørn Lyngen, talsmann for Kjernen (Rosenborg)

Årets spiller i egen klubb: - Roar Strand fikk utmerkelsen før kampen mot Lyn. Han er jo en moderne legende, som også ble kåret til supporternes spiller i fjor. Andre i stallen har kanskje større potensial, men Strand står alltid på og viser gode holdninger. Dette smitter forhåpentligvis over på de andre spillerne også.

Henk Ronny Ekerhovd, leder for Brann Bataljonen (Brann)

Årets spiller i egen klubb: - Bataljonen har kåret Thorstein Helstad til årets spiller i Brann. Begrunnelsen er vel at han er toppscorer i Tippeligaen - i tillegg til at han har gjort en god figur også for øvrig. Han er veldig godt likt fordi han har glimt i øyet samtidig som han til de grader bidrar på banen.

Gjermund Nortug, talsmann for Klanen (Vålerenga)

Årets spiller i egen klubb: - Først må jeg presisere at Klanen har kåret sin mann, men at dette navnet ikke vil bli offentliggjort før neste måned. Personlig synes jeg Christian Grindheim, Ronny Johnsen og Morten Berre har stukket seg fram. Alt i alt har nok Grindheim vært best. Hvis alle medspillerne holdt samme høy nivå som han, ville vi hatt et virkelig godt lag.

TROMSØ: Sigurd Rushfeldt.
VIKING: Allan Gaarde.
SANDEFJORD: Birger Madsen.
AALESUND: Haraldur Gudmundsson.
LILLESTRØM: Otto Fredriksson.
ODD GRENLAND: Rune Almenning Jarstein.
STABÆK: Alanzinho.
ROSENBORG: Roar Strand.
START: Kristofer Hæstad.
STRØMSGODSET: Stian Ohr.
BRANN: Thorstein Helstad.
LYN: Eddie Gustafsson.
FREDRIKSTAD: Raio Piiroja.