Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- De beste spillerne kan åpne skobutikk

Unødvendig med streik, mener Eggen.

INGEN KOLLEKTIV LØNNSAVTALE: Nils Arne Eggen mener spillerne ikke kan få i pose og sekk, med tanke på at de lar agenter forhandle fram sine lønnsavtaler - ikke LO. Foto: Ole Morten Melgård
INGEN KOLLEKTIV LØNNSAVTALE: Nils Arne Eggen mener spillerne ikke kan få i pose og sekk, med tanke på at de lar agenter forhandle fram sine lønnsavtaler - ikke LO. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer

• Professor i ortopedisk kirurgi om skotvang: - Helt absurd og utilgivelig

(Dagbladet): I natt ble hele 95 tippeligaspillere tatt ut i streik av spillerorganisasjonen Niso.

I ettermiddag ble runde 9 offisielt utsatt som følge av bruddet i forhandlingene mellom Niso og NHO Idrett.

Streiken og kravene i forkant irriterer RBK-nestor og legendetrener Nils Arne Eggen voldsomt, på tross av at Rosenborg ikke har NHO-avtale og er uberørt.

- Jeg skjønner ikke bakgrunnen for streiken. For det første er det et paradoks at spillerne via Niso er organisert i LO, når hele lønnssystemet i fotballen bryter med LOs måte å handle på, sier Eggen til Dagbladet.

Og føyer til:

- Her er individet i sentrum, dette er profesjonelle spillere. I LO skal det skje i kollektivets interesse.

Ikke koko Eggen er blitt intervjuet av TV 2 tidligere i dag, nå sitter han i en bil på vei til en ferge og har egentlig dårlig tid.

- Men jeg har ikke sagt at streiken er koko. Det er jeg ikke enig i, jeg har ikke brukt det ordet. Men dette er unødvendig og dumt. Jeg er historiker og vet hva jeg snakker om, sier Eggen til Dagbladet.

I 2001 uttalte Eggen som RBK-trener at daværende Niso-leder Morgan Andersen omtrent var «asfaltert fra kragebeinet og opp». 69-åringen har ingen likende karakteristikker av dagens Niso-leder Joachim Walltin.

ORDNES INTERNT: Eggen mener spillere med fottrøbbbel får hjelpen de trenger i egen klubb. Foto: Bjørn Langsem
ORDNES INTERNT: Eggen mener spillere med fottrøbbbel får hjelpen de trenger i egen klubb. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Eggen synes det bare er feil at fotballspillere organiserer seg i LO og får streike.

- Spillerne er ansatt på åremål, jeg forstår ikke denne streikeretten. Det er så mange spørsmål som dukker opp her, sier Eggen.

Skobutikk Dersom kravene om blant annet egne skoavtaler innfris tror Eggen at følgene blir lite solidariske.

- Hvis en sånn avtale går gjennom kan de mest ettertraktede spillerne åpne egen skobutikk, mens resten må kjøpe selv, sier han.

Tidligere i dag ble det antydet at klubbene mister millioner dersom NHO Idrett gir etter for kravene, og Eggen tror norsk fotball har det trangt nok allerede.

- Alle kravene går på at individet skal få mer penger, det norsk fotball trenger minst av alt nå er en streik, sier Eggen.

Klubbene fikser sko Han mener at spillere med skotrøbbel får hjelpen de skal ha i klubbene, det har han selv erfart gjennom en mannsalder på treningsfelt.

- Dette skal løses internt i klubbene, det som skjer nå er jo for at spillerne skal få ekstrainntekter til hvert individ, sier Eggen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media