- De beste streakerne gjennom tidene har alle vært menn

Det ville Kimberly (23) endre på.

INN BLANT DE BESTE? Kimberly Webster hevder hun ønsket å løpe seg inn blant de største streakerne gjennom tidene. En liste hun mener er mannsdominert. Det så ut til å være litt delte meninger blant tilskuerne på Muirfield Village Golf Club i Ohio på søndag. Foto: Gregory Shamus / Getty Images / AFP Scanpix
INN BLANT DE BESTE? Kimberly Webster hevder hun ønsket å løpe seg inn blant de største streakerne gjennom tidene. En liste hun mener er mannsdominert. Det så ut til å være litt delte meninger blant tilskuerne på Muirfield Village Golf Club i Ohio på søndag. Foto: Gregory Shamus / Getty Images / AFP ScanpixVis mer

(Dagbladet): Noen liker å se på golf. Andre foretrekker å se svært lettkledde damer løpe over golfbaner.

Kimberley Webster synes ikke golf er spesielt moro, og valgte derfor i stedet å underholde de som liker det andre alternativet best.

På søndag sprintet hun derfor over det 18. hullet under Presidents Cup i amerikanske Dublin i delstaten Ohio, kun iført stringtruse og klistremerker på puppene.

I tillegg til at hun kjedet seg, fremstiller Webster løpeturen som et slags golfslag for likestilling innen den marginale aktiviteten streaking.

- De beste streakerne gjennom tidene har alle vært menn, så jeg bestemte meg for å endre på det. Det var golf - det er stille og kjedelig - og det var for å komme inn blant tidenes beste streakere, forklarer Webster til frilansreporteren Stephanie Wei.

- Alle virket deprimerte Webster er nemlig langt fra noen golfentusiast. Hun jobbet som vikar for et cateringbyrå i et av serveringsteltene på banen der USAs fremste golfere spilte mot resten av verden minus Europa.

Hun syntes ikke det virket som noen andre hadde det spesielt moro heller, og hevder hun kastet av seg klærne for å lette litt på stemningen.

PUPPEGLIPP: Kimberly hadde skjult brystvortene med amerikanske hjerte-klistremerker. Klistremerkene var tydeligvis ikke skapt for fart og spenning. Foto: David Cannon / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
PUPPEGLIPP: Kimberly hadde skjult brystvortene med amerikanske hjerte-klistremerker. Klistremerkene var tydeligvis ikke skapt for fart og spenning. Foto: David Cannon / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ville tilføre golfen litt begeistring, for alle virket litt deprimerte og så ikke ut til å ha det moro på grunn av været. Jeg hadde ikke vært på mange sportsarrangementer før. Jeg tenkte bare at det ville være interessant å prøve noe sånt, sier Webster.

Kompis lovte å betale 23-åringen forteller at stuntet var godt planlagt. Hun sjekket med en politi-kompis på forhånd for å forsikre seg om at hun ikke havnet i fengsel. Han var ikke sikker på loven i Ohio, men følte seg trygg på at hun slapp unna med bot. Han lovet til å med å betale boten dersom venninna gjennomførte nakenløpet.

Det gjorde hun altså, og etter en fin løpetur ble hun til slutt innhentet av politiet, som tok henne med på stasjonen og ga henne en bot på 99 dollar - i underkant av 600 kroner.

Som altså skal betales av en annen politimann.

POLITIJAKT: En politimann får tak i flagget til Webster. Seinere fikk de også stoppet nakenløperen selv. Hun slapp imidlertid unna med 99 dollar i bot. Den hadde en politikompis lovet å betale på forhånd. Foto: Gregory Shamus / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
POLITIJAKT: En politimann får tak i flagget til Webster. Seinere fikk de også stoppet nakenløperen selv. Hun slapp imidlertid unna med 99 dollar i bot. Den hadde en politikompis lovet å betale på forhånd. Foto: Gregory Shamus / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer