Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De beste utlendingene

Lei av Flo-passninger og «fjellape-fotball»? Sett opp ditt drømmelag med bare utenlandske spillere.

Alle Tippeliga-klubbene har utlendinger i sentrale posisjoner. Derfor er de også dyre. Men det finnes potensielle røverkjøp.

Molde er det eneste laget med to utenlandske keepere. Vi velger å ta med begge to av tre årsaker: Det er usikkert hvem som blir førstevalget, Molde slipper inn lite mål og Mikkelsen er Tippeligaens billigste utenlandske keeper. Her skal det sies at Lyns nye keeper, Ali Al-Habsi, kan være et knallkjøp til bare fire millioner - hvis han får spille.

I forsvar knytter usikkerheten seg til hvor vidt Rajo Piiroja får spille eller ikke. Vi anser Ljung, Reda og Sigurdsson som relativt sikre.

På midtbanen peker Magnus Kihlberg og hans etterfølger i LSK, Kasey Wehrman, seg ut som de beste kjøpene. Paulsson og Russel er valgt mest ut fra økonomi og relativ stor mulighet for spilletid. Fazlagic er en billig reserve, som forhåpentlig får noe spilletid.

I angrep er de fleste spillerne dyre, men vi tror Tromsøs Peter Kovacs vil gi mye glede for pengene. Andri Sigthorsson må kjempe en tøff kamp mot blant andre Arild Stavrum, men vi krysser fingrene for at islendingen finner formen som gjorde han til en suksess på dataspillet Championship Manager 3! Hvis ikke er noe dyre Ville Lehtinen i bakhånd.

Etter antatt plassering er nok Brynes Reine Almquist det dårligste valget som trener, men i konkurranse med Teitur Thordarsson (7) og Gunder Bengtsson (8) gikk økonomien foran.

Målvakter:

Eddie Gustafsson, Molde 10 millioner

Reserve:Jakup Mikkelsen, Molde 3

Forsvar:

David Ljung, Molde 7

Marco Reda, Sogndal 7

Rajo Piiroja, Vålerenga 5

Indridi Sigurdsson, Lillestrøm 4

Reserve:Jacob Augustsson, Lyn 2

Midtbane:

Magnus Kihlberg, Molde 8

Kasey Wehrman, Lillestrøm 6

Johan Paulsson, Bryne 3

Robbie Russel, Sogndal 3

Reserve:Samir Fazlagic, Stabæk 1

Angrep:

Peter Kovacs, Tromsø 8

Andri Sigthorsson, Molde 5

Reserve:Ville Lehtinen, Bodø/Glimt 4

Trener:

Reine Almquist, Bryne 4

JUBEL? Vi satser på at Andri Sigthorsson putter jevnt for Molde, og blir en suksess på "utlending-laget".
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media