Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

De ble alle spådd en lysende Real-karriere: Slik gikk det med dem

Martin Ødegaards forgjengere.

KOMMENDE REAL-STJERNER:  Ruben de la Red (t.v), Francisco Pavon, Javier Portillo og Alvaro Morata ble alle spådd en lysende Real Madrid-karriere. Men slik gikk det ikke. Foto: NTB Scanpix.
KOMMENDE REAL-STJERNER: Ruben de la Red (t.v), Francisco Pavon, Javier Portillo og Alvaro Morata ble alle spådd en lysende Real Madrid-karriere. Men slik gikk det ikke. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Borja Mayoral (18) trekkes fram som den kommende stjernen i Real Madrid blant de vi finner i klubbens egne rekker. Så skal vi heller ikke glemme Martin Ødegaard (17), som allerede har rukket å bli et kjent fotballnavn.

Men Mayoral er ikke den første som har blitt spådd en strålende framtid. Vi har sjekket hva som har skjedd med Real-talentene som har blitt spådd å bli den neste store på Santiago Bernabéu.

1. Javier Portillo (02-06) Portillo er det perfekte eksemplet på hvorfor fansen bør holde igjen forventningene når det kommer til unggutter.

Etter å ha knust Raúls rekord på 150 mål for ungdomslaget, kom spissen inn på seniorlaget med store forventninger om å blande seg inn i spisskampen med Fernando Morientes, Ronaldo og Raúl. En suser av et langskudd mot Panathinaikos økte bare forventningene utenfra.

Den neste sesongen, 02/03, fikk Portillo sine første La Liga-kamper og han fant raskt veien til nettmaskene.

Real-fansen husker godt scoringen mot Valencia og utlikningen på overtid mot Borussia Dortmund, som reddet Real fra å bli slått ut av Champions Leagues gruppespill.

På dette tidspunktet hadde ingen trodd at Portillos scoringsform skulle stoppe.

Det ble ni mål på 35 kamper på utlån hos Fiorentina og Club Brügge mellom 04-06. Da han skulle returnere til Real etter oppholdet i Belgia, var det ikke lenger behov for han. Ruud van Nistelrooy, Raúl, Antonio Cassano og Ronaldo var alle foran i køa.

Veien gikk videre til Gimnàstic hvor det ble elleve mål og nedrykk før turen gikk til Osasuna, hvor det bare ble tre mål på to sesonger.

Han var innom Hercules, Las Palmas og Hercules igjen før han avsluttet karrieren i 2015 i en alder av 34.

2. Francisco Pavon (01-07) Midtstopperen ble symbolet på Reals nye politikk da han ble tatt opp. Klubben skulle hente store stjerner til den spanske hovedstaden og samtidig få fram egne profiler.

Pavons potensial som ung var det ingenting å si på. Nå brukes navnet hans som et symbol på en billig forsvarer, som bare var stallfyll.

Han imponerte stort i sin debut mot Athletic Bilbao i 2001. Mange fikk øynene opp for ham, men han ble aldri en skikkelig del av laget som vant Champions League den sesongen.

Takket være Vicente del Bosque, som hadde et lag som var langt bedre framover enn bakover, så ikke Pavon så verst ut på banen.

Han og Fernando Hierro dannet stopperparet. Ivan Helguera ble brukt som en sweeper, mens Claude Makelele dekket rommene foran. Med så mye støtte rundt seg, ble han seende bedre ut enn hva som egentlig var tilfellet.

Etter tre sesonger med manglende tillit pakket han kofferten og reiste til Zaragoza, som spilte på nivået under.

Han var kjapt tilbake i La Liga da Zaragoza rykket opp. Men det viste seg at Pavon ikke hadde nivået inne.

Han avsluttet karrieren i Arles-Avignon i Ligue 2 i Frankrike i 2011.

3. Alvaro Morata (2010-14) I motsetning til Portillo og Pavon har Alvaro Morata oppnådd suksess etter at han forlot den spanske giganten.

23-åringen var med på vinne både cup- og seriegull i sin første sesong som Juventus-spiller. I tillegg spilte de Champions League-finale etter å ha slått ut Real Madrid i semifinalen.

Morata fikk sin Real-debut i 2010. Det er hans opptreden i El Clásico tre år seinere. Selv om han ikke scoret, imponerte Morata med sitt spill fullt av selvtillit og engasjement. Han var en håndfull for Barca-forsvaret og noterte også en assist.

Men i Madrid var han ikke garantert spilletid. Sommeren 2014 reiste han til Juventus. Under ett år seinere ble han den store Juve-helten med sine to mål mot gamleklubben i Champions League-semifinalen. På samme måte som Fernando Morientes gjorde for Monaco i 2004.

Morata har ikke nødvendigvis spilt sin siste kamp for Real Madrid. Den spanske klubben har en klausul som tilsier at de kan kjøpe han denne sommeren.

4. Ruben de la Red (04-07, 08-10) De la Reds historie er en trist en. Talentet var det ingenting å si på. Heller ikke fotballklokheten. Spilleren som hadde gått gradene i klubben så til å være løsningen Reals defensive midtbaneproblem, hadde det ikke vært for skadene.

Hans første mål som kom mot Valencia var et herlig langskudd. Og det var ingenting å si på hans prestasjon i sine 16 kamper mellom 2004 og 2007. Dessverre måtte han legge opp bare 25 år gammel grunnet hjerteproblemer. To år tidligere hadde han kollapset på banen under en Copa del Rey-kamp.

Han forble i fotballen og jobber i dag som trener for Getafes B-lag, klubben kan forlot for å bli en del av Real Madrid.

Disse er ikke glemt Esteban Cambiasso, Álvaro Negredo, Juan Mata, Roberto Soldado, Diego Lopez, Samuel Eto'o.

Det er liten tvil om at det mange gode fotballspillere som har blitt produsert fram i Madrids hovedstad, som klubben har latt gå.

Likevel er det en påminnelse om at forhåpningene til unge som Borja Mayoral ikke bør være for store. Det neste karrieresteget kan være avgjørende. Enten det er for det bedre eller dårligere.

Hele Norges coronakart