Cristiano Ronaldo

- De ble lurt

Cristiano Ronaldo skal, ifølge rapporter, ønske seg bort fra Old Trafford. Daily Mail-kommentator Oliver Holt mener United må kvitte seg med ham.

VIL DRA: Rapporter vil ha det til at Cristiano Ronaldo er misfornøyd i Manchester United og ønsker en overgang. Foto: Jon Super / AP / NTB
VIL DRA: Rapporter vil ha det til at Cristiano Ronaldo er misfornøyd i Manchester United og ønsker en overgang. Foto: Jon Super / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kom sjokknyheten om at Cristiano Ronaldo angivelig ønsker å dra fra Manchester United. The Times meldte at portugiseren ønsker å forlate klubben for å spille i Champions League neste sesong.

United spiller som kjent i Europa League kommende sesong, etter å ha havnet på 6. plass i Premier League.

Sportssjef i den britiske avisa Daily Mail, Oliver Holt, går hardt ut og mener United må kvitte seg med portugiseren.

- De ble lurt

- United må sette Ronaldo på et fly til hvor enn han vil dra og bli kvitt ham så fort som mulig, skriver han på Twitter.

Han fortsetter:

- De burde aldri signert han på nytt. De ble lurt. Rett og slett.

Ronaldo endte som toppscorer for et skuffende United. I ligaen ble det 18 mål for den femganger Ballon d'Or-vinneren. Ronaldos målfangst ble bare slått av Mohamed Salah og Son Heung-min. Det var også åtte flere mål enn noen av lagkameratene.

- Mislykket

Likevel er det delte meninger om hans andre periode hos «De røde djevlene». Mens Ronaldo har blitt hyllet for sitt målteft, er det flere som mener hans suksess går på bekostning av lagets.

- Lørdagens nyheter om at han vil dra har gjort det klart at hans retur, som kostet 20 millioner pund og en halv million pund i uka, har vært mislykket, skriver spaltist i The Guardian, Jonathan Wilson.

UNNSKYLD: Manchester Uniteds stjernespiller var alt annet enn fornøyd etter tapet mot Everton lørdag 9. april. Nå beklager han utbruddet sitt. Video: Youtube / Direktesport / Red Bull Vis mer

Han mener Ronaldo må dra for at United skal kunne starte med blanke ark.

- Enhver klubb han spiller for utvikler en usunn avhengighet. Han er en fantastisk målscorer, så man spiller til hans styrker så han kan score. Problemet er at det undergraver det generelle spillet, gjør det vanskeligere å skape en struktur som gir laget kontroll og man blir forutsigbar.

Wilson tror ikke det er mange som står i kø for å signere 37-åringen.

NY SJEF: Erik Ten Hag er den som skal lede Manchester United framover. Foto: John Sibley / Reuters / NTB
NY SJEF: Erik Ten Hag er den som skal lede Manchester United framover. Foto: John Sibley / Reuters / NTB Vis mer

- Forferdelig

Det er Erik ten Hag som blir sjef på Old Trafford neste sesong. Nederlenderen kommer fra en suksessrik periode i Ajax. Wilson mener det er positivt for han at det er Ronaldo som tar initiativ til en overgang.

- Dette ønsket kommer rett fra Ronaldo. Det er ikke en avgjørelse treneren vil bli holdt ansvarlig for.

Hvorvidt Ronaldo blir på Old Trafford gjenstår å se. Ifølge The Telegraph ønsker både Ten Hag og United-ledelsen at portugiseren skal bli, men man skal ikke se bort ifra at United kan komme til å måtte dra på spissjakt.

The Athletic-journalist David Ornstein melder mandag at Cristiano Ronaldo er ønsket av Chelsea, og at London-klubben vurderer å legge inn et bud på portugiseren.

Samtidig skriver Ornstein at Chelsea-manager Thomas Tuchel liker Ronaldo, men at det er usikkert om han vil gi en eventuell overgang grønt lys.

Linket til United

En spiller som var sterkt linket til United, og som klubben angivelig skal ha vært svært interessert i, var Darwin Núñez. Uruguayaneren var en av de heteste overgangsmålene denne sommeren, men valgte å signere for Liverpool.

Nå spekuleres det i om United hadde strukket seg lenger for Núñez dersom Ronaldo hadde sagt ifra tidligere om at han ønsket seg vekk.

DRO TIL RIVALEN: Darwin Núñez var ønsket av Manchester United, men endte opp hos rivalen Liverpool. Foto: Rodrigo Antunes / Reuters / NTB
DRO TIL RIVALEN: Darwin Núñez var ønsket av Manchester United, men endte opp hos rivalen Liverpool. Foto: Rodrigo Antunes / Reuters / NTB Vis mer

- Manchester United har jobbet i den tro om at Cristiano Ronaldo blir værende i klubben i 2022/23-sesongen, og lot derfor Liverpool få Darwin Núñez, skriver The Athletic-journalist Laurie Whitwell, som dekker United for nettstedet.

Sam Pilger, skribent og journalist, som har skrevet flere bøker om United, mener Ronaldos timing ødelegger for United.

- Cristiano Ronaldos timing er forferdelig. Han burde fortalt det til Manchester United for to måneder siden. Det ville vært vanskelig for United å tiltrekke seg noen spiss denne sommeren siden alle vet at de ville vært backup for Ronaldo, men det var aldri saken. United kunne kanskje ha presset hardere for å få Darwin Núñez dersom de visste at Cristiano Ronaldo ønsket å dra

Núñez dro heller drøye timen unna Manchester - til erkerivalen Liverpool.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer