STÅLKONTROLL: Bodø/Glimt fyrte på alle sylindre mot Brann. Video: Fotball Media Vis mer

- De blir pisset på

Bodø/Glimt ga Brann rundjuling. Dansk dynamitt sto bak alle fem scoringene.

Publisert
  • Bodø/Glimt - Brann 5-0 (4-0)

Bodø/Glimt har hatt stålkontroll i stort sett hver kamp i årets Eliteserien. Med seier i samtlige kamper, tronet Glimt tabellen alene før ettermiddagens oppgjør mot Brann.

Og fjorårets bronselag slo nådeløst til mot Lars Arne Nilsen og Brann. To scoringer fra Zinckernagel og tre fra Kasper Junker sørget for at det endte 5-0 på Aspmyra.

De var mildt sagt ikke fornøyde i Brann-leiren.

- Vi er altfor dårlig. De får noen enkle mål. Vi mister ballen altfor lett og det er for dårlig. Det er en utrolig skuffende prestasjon, sier Brann-kaptein Daniel Pedersen til Eurosport.

- Vi begynner bra og slipper inn to kjappe. De scorer på sine fire første og da er vi sluttkjørt. Det var en trist affære, sier Lars Arne Nilsen til kanalen.

Ser forbedringspotensial

Nå har Glimt vunnet sine seks første kamper i Eliteserien og ser ut som en klar gullkandidat.

- Det var en god kamp igjen. Vi spiller som vi har gjort i alle kamper, sier hat trick-helt Kasper Junker.

Han påpeker likevel at ting ikke er perfekt i Bodø/Glimt.

- Det mangler noe på siste tredjedel. Selvfølgelig er vi fornøyde, men det er mer jobb å gjøre, sier han.

Pangstart

Gultrøyene fikk en pangstart mot Brann også. Etter sju minutter spilt fikk Glimt en drømmestart på kampen. Det var Zinckernagel som kom alene med keeper etter litt rot i Brann-forsvaret.

Zinckernagel klarer likevel ikke å overliste keeper, men ballen havnet i beina på Junker i stedet. Han satte ballen enkelt i det åpne målet.

Festen skulle på ingen måte ta slutt. Få minutter seinere setter Junker sin andre scoring etter et flott innlegg fra Saltnes på venstresiden.

- Blir pisset på

Etter en noe rolig periode slo nådeløse Glimt til igjen. Zinckernagel førte ballen i feltet til Brann, og ble til slutt felt av Kristiansen.

Dansken tok straffesparket selv, og satte inn 3-0 for nordlendingene.

Like etter var Jens Petter Hauge nære på å score, men keeper Ahamada reddet. Det gjorde ingenting, for på returen var Zinckernagel klar. Han satte dermed 4-0 etter bare en halvtime spilt.

I tillegg hadde Jens Petter Hauge en gylden mulighet til å sette 5-0 da han ble spilt alene med keeper. Men Ahamada viste klasse og reddet noe som burde vært scoring.

Nilsen tok uvanlig grep

En av omgangens store spillere mener det kunne eller burde blitt mer.

- Vi føler at vi burde ledet 6-0, meldte Zinckernagel til Eurosport i pausen.

Det var Glimt som tok styringen i andre omgang også. For etter snaue ti minutter spilt i andre omgang ble Junker spilt igjennom av Zinckernagel. Førstnevnte gjorde ingen feil, og satte 5-0 og hat trick.

Som følge av ydmykelsen, valgte Lars Arne Nilsen å ta av hele forsvarsrekka si. Det betydde at Forren, Kristiansen, Kolskogen og Teniste måtte gå av banen.

Etter hvert roet tempoet seg, og Glimt virket ikke like ivrige på å straffe Brann.

Bergenserne hadde noen mindre og større sjanser etter hvert, men dette var Kjetil Knutsen og Bodø/Glimts kveld. Det endte 5-0, og de topper nå tabellen med 18 poeng på seks kamper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer