Amalie Iuel, Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen doping og rekorder

De blir sviktet hver dag

Friidretten kan ikke fortsette å hedre gamle juksehelter. Det ødelegger for de unge som fortjener mer.

EKSTREMT BRA TRENINGSMILJØ: Verdenseneren Karsten Warholm med Amalie Iuel på enda en treningsøkt. De to er del av ett av Norges mest suksessrike treningsmiljøer, men sporten deres stopper fortsatt at de får full effekt av innsatsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
EKSTREMT BRA TRENINGSMILJØ: Verdenseneren Karsten Warholm med Amalie Iuel på enda en treningsøkt. De to er del av ett av Norges mest suksessrike treningsmiljøer, men sporten deres stopper fortsatt at de får full effekt av innsatsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE siste åra har norsk friidrett bygget opp et par av verdens beste treningsmiljøer. Framgangen både til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen vekker internasjonal oppsikt.

Nå løftes disse to unge norske utøverne fram globalt som sportens nye håp. En herjet friidrett trenger superstjerner det er mulig å stole på, og har funnet det i Norge:

  • Knapt noen andre toppløpere i verden kan vise til like rask framgang som de to.

Det skjer uten at noen setter spørsmålstegn ved denne framgangen. Treningsarbeidet bak Karsten -og Jakobs smått utrolige utvikling har vært så åpent og troverdig, at det med doping alltid forblir konkurrentens problem.

Da er det rart at norske friidrettsledere ikke følger opp denne suksessen, med å sikre at det med ærlig og kunnskapsbasert treningsinnsats blir beskyttet.

At friidretten altså holder seg med resultater det er mulig å tro på.

DENNE sesongen har Dagbladet på nytt satt søkelyset på alt jukset i den internasjonale friidretten. Det kan ikke bli annerledes når du skal ha en troverdig formidling av de nye norske sportsheltene, og han som skulle passe på dem plutselig dør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer