FAMILIELEGEN: En av Petar Vukicevics tidligere utøvere bekrefter at hun var med treneren til hans families fastlege, Seyed Hosseini, i 2002 og 2003. — Dette var helt i begynnelsenda jeg etablerte meg som fastlege, og jeg var fersk og godtroende, har legen tidligere sagt til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl
FAMILIELEGEN: En av Petar Vukicevics tidligere utøvere bekrefter at hun var med treneren til hans families fastlege, Seyed Hosseini, i 2002 og 2003. — Dette var helt i begynnelsenda jeg etablerte meg som fastlege, og jeg var fersk og godtroende, har legen tidligere sagt til Dagbladet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- De blodprøvene viser ingenting

Kvinnelig utøver bekrefter legebesøk med Petar Vukicevic.

Nå bekrefter en av Petar Vukicevics tidligere utøvere at hun ble tatt med til Vukicevics familielege for å teste hormonverdiene. 

- Blodprøvene viser ingenting, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet skrev  20. november at Petar Vukicevic den 7. mars 2002 hadde med seg en kvinnelig sprinter til legen Seyed Hosseini i Drøbak.

Vukicevic fikk fastlegen til å gjennomføre en blodprøve og en test av hormonverdier på utøveren. Dette sammenfaller med informasjon som står beskrevet i e-postene som treneren hevder er forfalsket — men som har utløst  debatt i Idretts-Norge, permittering av Vukicevic og ny gransking hos Antidoping Norge. Friidrettsforbundet reagerte på opplysningene om legebesøket.

- Petar sa at hun måtte sjekkes for noen hormonelle spørsmål, og ville ta en sjekk hos meg, sa Hosseini til Dagbladet.

Nå bekrefter selv den tidligere utøveren at hun var med Vukicevic til hans families fastlege i Drøbak i mars 2002 og april 2003. Utøveren nekter enhver befatning med forbudte stoffer, men bekrefter hormontesten og legebesøkene som står omtalt i hennes legejournal.

- Viser ingenting
- De blodprøvene viser ingenting. Jeg har ikke brukt noen ting. Det har jeg ikke, sier den tidligere utøveren.

- Jeg vil ikke bli dratt med inn i dette i det hele tatt, jeg kjenner meg ikke igjen i mye av det som har kommet ut. Jeg kjenner meg ikke meg igjen i det som står i de e-postene. Dette får dere ta med Petar, sier utøveren til Dagbladet.

Hun reagerer på at opplysningene om blodprøvene er publisert.

20. NOVEMBER: Seyed Hosseini sto fram i Dagbladet. Faksimile.
20. NOVEMBER: Seyed Hosseini sto fram i Dagbladet. Faksimile. Vis mer

- Hvordan har dere fått tak i noe som er konfidensielt? Dere kan ikke publisere noe som er konfidensielt, sier hun til Dagbladet.

Petar Vukicevics advokat Vidar Strømme er ordknapp om opplysningene:

- Dette sier meg ikke mer enn at noen har vært hos en lege, sier advokat Vidar Strømme.

To utøvere
Petar Vukicevic har sagt følgende om besøkene hos legen i Drøbak.

- Jeg har hatt med flere utøvere til denne legen. Han var ganske fersk den gangen og det var lett å få time hos ham. Jeg beklager at jeg ikke kan huske detaljer som er ti år gamle. Ba jeg ham sjekke hormonbalansen kan det kanskje ha hatt noe med mensen å gjøre? Samtidig sier legen at alle blodprøvene var rene. Hvis vi hadde drevet med doping, hadde de vel ikke vært det, sa han til Aftenposten 20. november.

Dagbladet får bekreftet at det er to utøvere som har vært med Vukicevic til legen i Drøbak i den aktuelle perioden, og kjenner identiteten til begge disse — men har valgt å anonymisere dem.

Dagbladet har ikke lykkes å nå den andre utøveren for en kommentar. Legen Seyed Hosseini vil selv ikke kommentere disse opplysningene.

- Det er ikke mye jeg kan si om det — annet enn at det høres ut som å koke suppe på en spiker, sier advokat Vidar Strømme.

- Er det synspunkter dere ønsker å få fram eller kommentere slik saken står?

FLERE UTØVERE: Petar Vukicevic har sagt følgende om besøkene hos legen i Drøbak. — Jeg har hatt med flere utøvere til denne legen, sa han til Aftenposten 20. november. Foto: Øistein Norum Monsen
FLERE UTØVERE: Petar Vukicevic har sagt følgende om besøkene hos legen i Drøbak. — Jeg har hatt med flere utøvere til denne legen, sa han til Aftenposten 20. november. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Nei, egentlig ikke, svarer advokat Strømme.

Står om legebesøk Det er sammenfall mellom informasjonen fra utøveren, legen og utøverens legejournal og informasjon fra en e-post sendt fra vukicevi@online.no i slutten av mars 2002, til trenervennen Srdjan Djordjevic i Slovenia. Vukicevic hevder ekskona har manipulert e-posten, noe ekskona kategorisk avviser.

«(...) du kan ikke forestille deg hvor mye som skulle til for å få utført testene du indikerte. Det er så vanskelig å få utført slike her til lands, nesten umulig! Én test er gjennomførbar, men to ... Bare for sikkerhets skyld ønsket jeg to ulike leger til å gjennomføre dem, så det tok ekstra tid ...

Jeg klarte det til slutt og her er resultatene: (...).

Den andre testen ble utført cirka seks timer etter at plasteret var? fjernet. (...) Hilsen fra Petar»

Hosseini var fastlegen til Vukicevics familie — men sa til Dagbladet at han aldri hadde sett utøveren før. Han sa at prøvene var «reine og fine».

- Nå i ettertid ser jeg at det ikke kan utelukkes at de har tatt den prøven for å se om det var avvik på hormonverdiene, og at de har tenkt at siden jeg ikke var utøverens fastlege, så var det trygt å gjøre det hos meg. Det er logisk å tenke det, har legen sagt til Dagbladet.