SLUTTER: Frank De Boer er ferdig som hovedtrener for Ajax. Foto: NTB Scanpix/EPA/OLAF KRAAK
SLUTTER: Frank De Boer er ferdig som hovedtrener for Ajax. Foto: NTB Scanpix/EPA/OLAF KRAAKVis mer

De Boer ferdig i Ajax

Linkes til Everton og Valencia.

Frank De Boer er ferdig som trener for det nederlandske storlaget Ajax. 45-åringen linkes blant annet til Everton og Valencia.

Onsdag kveld ble det kjent at Frank De Boer forlater jobben som hovedtrener for Ajax, ifølge BBC. Den tidligere nederlandske landslagsspilleren har trent klubben siden 2010 og vunnet fire seriemesterskap med Amsterdam-laget.

Nå er det altså slutt, bare dager etter at 45-åringens agent sa De Boer gjerne ville trene et lag som Everton. Agenten nevnte også Valencia som et mulig alternativ for mannen med 112 landskamper for Nederland.

- Han ville likt å bli en del av en klubb som Everton eller Valencia. Alt handler om den rette filosofien og hvordan et lag spiller fotball. Det er det Frank leter etter, sa agenten Guido Albers ifølge Daily Mail.

PSV Eindhoven sikret seriemesterskapet i Nederland etter at Ajax snublet i siste serierunde. De Boer hadde opprinnelig et år igjen av kontrakten med Ajax.

I England er presset på sittende Everton-manager Roberto Martínez stort, og fansen skal ha uttrykt et ønske om at klubben skal sparke spanjolen. Liverpool-laget ligger på 12. plass før sesongavslutningen mot nedrykksklare Norwich.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.