De Boer tror det er slutt

Nederlands lagkaptein Frank de Boer kan ha spilt sin siste landskamp. Han måtte ut med skade i første omgang mot Sverige.

Veteranen skadet seg i en duell med Fredrik Ljungberg som endte med svensk frispark og gult kort til de Boer.

- Jeg sparket i bakken, og det er bare blitt verre og verre. Jeg skal til MRI-undersøkelse mandag, men det føles alvorlig, som en båndskade eller en alvorlig forstuving, sa han til nederlandsk TV søndag.

I så fall ble fellingen av Ljungberg det siste han gjorde i Nederlandsk landslagsdrakt. Han forbedret den nederlandske rekorden til 112 kamper, men har tidligere gjort det klart at han slutter på landslaget etter EM.

- Dette er et hardt slag ettersom jeg endelig var tilbake på laget og spilte med stor selvtillit. Det er tøft å tenke at jeg ikke får spille mer i EM, men jeg blir i troppen for å støtte de andre, sa de Boer.

Han sa at han sannsynligvis ville tatt straffespark om han hadde fullført kampen, selv om han misset to straffer i EM-semifinalen mot Italia for fire år siden - en i kampen, en i straffekonkurransen.

- Jeg ville kanskje tatt straffe i stedet for Phillip Cocu, som misset mot Brasil i 1998. Det er kapteinens plikt å ta straffe, sa de Boer.

Cocu overtok som kaptein da de Boer gikk ut, og misset straffe igjen, men lørdag gikk det Nederlands vei likevel. (.NTB)

NTB